Som zrútená. Každý deň od svojich rodičov počúvam hlášky typu: ,,Si tlstá, kto by ťa kde chcel!\" alebo ,,Si obyčajná nula ktorá nič nedokáže!\"
Ked som mala 6 rokov a bola som ,,šteňa\" ktoré by chcelo aj celý svet prosila som o dušu aby som dostala klavír a samozrejme aby som na ňom aj vedela hrať. No a tak ma mama prihlásila na umeleckú školu a vdaka tomu som bola od nadšenia bez seba lenže s vekom to nadšenie začalo ubúdať a nakoniec mám úplnú nechuť hrať na klavíri. Stále len počúvam že akí su ostatní bomba klaviristi a že já som len tlsté ľavoruké nemehlo ktoré nič nevie zahrať. Našla som si super koníček pri ktorom sa netrápim ale som šťastná. Tým koníčkom je volejbal. Začala som chodiť na volejbal a chodím skoro každý mesiac na turnaje a mám každý týždeň tréning. Po volejbale som raz jedného dňa prišla domov a dala som mame návrh či by ma nedala na športové gymnázium. No moja mama na to len povedala ,, Moja zlatá, kým sa nenaučíš poriadne hrať na klavíri, nepustím ťa na volejbal!A len tak mimochodom kto ťa táké prasa zobere na ten gympel?!\" A toto ma zrútilo úplne. Šokovalo ma že ma vlastná mama nepodporí v ničom, stále mi aj otec a celá rodina pri mojich 60kg a 167centimetroch hovoria aká som tlstá atd... Bola som úplne normálne sebavedomé dievča ale teraz je zo mňa uzavretá troska ktorá sa skoro s nikým nerozpráva. Moja rodina mi zničila môj koníček ktorý som mala tak rada a nechala ma na klavíri z ktorého nemám žiadny osoh a radosť... Čo mám zo sebou robiť a ako mám presvedčiť svoju rodinu že som schopná skoro všetkého okrem klavíra? :( prosím pomôžte mi .... Za odozvy vopred dakujem a sorry za tú zdĺhavosť pretože len tu si viem vyliať srdce na dlani bez toho aby to niekto vysmial.... (aspoň dúfam) :)
Moji rodičia chcú zo mňa wonderkinda!
a kolko mas teraz rokov ked uz od 6 rokov hras na klavir a nic nevies a ten volejbal ta chytil az teraz nebude to len chvilkove nefnukaj a ak nechces hrat na klavir tak nehraj a skus byt k rodicom mila a dohodnut sa s nimi ze klaviristka uz nebudes a ked budes hrat volejbal ze schudnes a nebudes taka tlsta ked ti to vycitaju tak len tolko
Aj moji!
Oco ze:,,vidno, ze si leniva, lebo si tlsta!''
Len ja ta budem mat rad cez vsetko, co robis, uvedom si, aka si a prestan manipulovat vsetkych naokolo!
Mal by som ta zmlatit jak zito, ty potrebujes liecive facky!
Proste niektori rodicia su hrozni ludia a nemali mat deti...
Dakujem Vám :) celkom mi tie vaše odozvy pomohli ale všimla som si že už niesom taká otvorená pred rodičmi ako predtým ... všetko okomentujú a tak som sa úplne stiahla do úzadia... a je mi lepšie :)
Peter223 aj ja mam profesiu a peniaze o ktorych mnoho snivaju ale treba si uvedomit ze robota z teba majstra sveta nerobi, pre mna si taky isty clovek ako nejaky makac za pasom neviem preco by niekto kvoli tvojej profesii mal mat voci tebe nejaky respekt.
verutak ... tak to je vazny hriech nekupit detom mobil :D ja som svoj kupil za zarobene v 18tke este aj kredit som si sam kupoval.
Boze moj ta dnesna mladez len nastavovat ruky vie a pytat od rodicov.
Volejbal to treba studovat? Myslim ze sa da hrat aj bez toho nie? Nepotrebujes k tomu sportove gymnazium.
Co sa tyka klavira tak najskor preto ze si kvoli nemu vyplakavala dostala si ho a vysrala si sa na to. Tak teraz k tomu takto aj oni pristupuju.
Inak tvoja vyska a vaha je v pohode, neviem preco ti kvoli nej nadavaju.
poznam aj extremnejsich rodicov ako su tvoji. niektori rodicia su napr. vegetariani a nutia byt vegetarianmi aj svoje deti. vlastne ich tak ucia klamstvu, lebo tie decka potom v skole tajne kupuju sunku a grilovane kurence, ako napr. v nasej skole v bufete. a doma klamu, ze jedli len zeleninu ktoru si zobrali z domu. a pritom tu zeleninu a ovocie hned ked pridu do skoly vyhodia. alebo su rodicia ktori dokonca nekupia detom pocitac a nedovolia im pozerat telku, nekupia im mobil, lebo oni maju skratka taky zivotny styl. je toho vela, o com si rodicia myslia, ze je to mudre a nutia do toho aj svoje deti. neuvedomuju si pritom, ze tym detom nedavaju ziadnu slobodu v rozhodovani. a ked sa decka konecne dostanu z domu, tak az vtedy sa im zacnu plnit ich sny a vyprdnu sa na prikazy a nazory svojich rodicov. nechapem aky ma toto vyznam.
Laura, vôbec od tvojich rodičov nie je pekné, že ťa takto ponižujú a tiež nechápem ako je možné, že ťa tak dlho nútia chodiť na klavír i keď ťa to nebaví ...to, že máš iný koníček je super, volejbal je v pohode šport, ale zase ma zaráža, že ti ho mama zatrhla, aj keď chodíš na turnaje, vidí, že ťa to baví a nadchýna, že máš nejakú aktivitu .... mala by byť predsa rada, keďže ti hovorí aká si tlstá, veď máš tým pádom pohyb ..... mne sa nepáči, keď za dieťa rodičia rozhodujú kam pôjde a nepôjde na strednú školu ... ja podľa seba viem, že keby som šla tam kam som chcela, teraz by som nemala problém nájsť si prácu ..ale keďže u mňa rodičia rozhodli, tak mi je celá stredná škola na dve veci ..pretože ma to nikdy nebavilo a nikdy som to ani nerobila (doteraz) a ani robiť nebudem ..... skús sa s rodičmi porozprávať, aj keď neviem či to pomôže, ja sa ti čudujem, že si sama od seba na ten klavír neprestala chodiť a ešte im povedz aké je od nich sprosté, ak ti nadávajú do tučných prasiat a pod ..ty im tiež nerozprávaš akí sú primitívni (keď ťa tak nazývajú)
Myslel som to v tom zmysle, že v praci sa citim ako generalny riaditeľ zemegule a doma mi sebavedomie naopak stale podupkavaju...
To, že mladý človek sa má o svojej budúcnosti rozhodovať úplne individualne je pekny populistický kec, ale to je tak všetko. Aj dospeli sa zvyknú poradiť, ked potrebujú urobit vážne rozhodnutia. Tato stranka je dôkazom. Ešte ma napadla jedna vec: končím vysku, mam prácu, o ktorej veľa ludi len sniva a zohnal som si ju sám . V ľuďoch moja profesia vzbudzuje rešpekt - a aj tak ma určite najkriticjejsie posudzujú rodicia a frajerka. tak to byva :)