Život bez fajčenia nemá zmysel?

Príspevok v téme: Život bez fajčenia nemá zmysel?
henrieta8907

Potrebovala by som pomôcť, fajčila som 1,5 roka, nie veľa cca 3-5 cigariet za deň , niekedy ani jednu keď som nikam nechodila, niekedy zas za večer padol aj balík. Už dlhšie sa snažím prestať, posledným pár dní to boli len také 2 za deň, ráno a večer ktoré som si povýšila na úplný rituál. A teraz je to 24 hodín čo nefajčím vôbec, je mi hrozne , celý svet mi bez toho aby som sa mohla denne tešiť aspoň na tú jednu cigaretku prestal dávať zmysel, úplne z toho upadám do depresie. Najhoršie na tom je, že nemám ani motiváciu prestať, nemám absolutne žiadnu úctu k svojmu zdraviu-takže kvôôli tomu určite nie, peniaze mi tiež vždy vychádzali. Prestala som len kvôli tomu lebo sa snažím si dokázať že to zvládnem :D Ale toto asi nezvládnem božeee .... ja len tak, monológ závisláčky ktorej chýba jej dávka nikotínu :D Bude to aj ďalej také hroznée? Toto sa fakt nedá vydržať :D

rasto212

Fajčiari tak odporne smrdia, že sa mi dvíha žalúdok. Fuj a tie paprče ako im páchnu od ťahania tých ohorkov. No grc... :(

Mimi732m

dnešok je 42.dňom bez cigariet(13rokov každodenne cca 6-8cig.+/-)..zaujímavé sledovať moju závislosť, abstinenčné stavy..až keď človek prejde určité obdobie bez...uvedomí si aká je to ťažká psychologická droga..lebo dáva pocit "pohody" ale v skutku dobrovoľne dávame do tela jed(napr.jed na potkany)...pozorovať seba, svoje reakcie, reakcie tela za 6tyždnov...bolo skutočne zaujímavé...a napr.viem, že ani ja som nemala chuť prestať...veď prečo aj..keď to bolo fajn a bola pohodka, to že ma boleli niekedy pľúca a že sa diali aj iné veci...to nevadilo..Potom prišiel zlom, ktorý človek neplánuje(stále mám 2krabičky Pall Malliek slimiek doma)a nefajčím...ani vtedy keď som rozčúlená, ani keď mam pohodku s kávou, ani keď chcem len chvíľku pre seba, či keď som s priateľmi..momentálne prechádzam poznávaním nového života a situácií bez cigariet..a je to zaujímave..som taký malý vedátor momentálne a veľmi ma to baví??

philips

luciano, ja tu hovorím práve o škodlivosti toho nikotínu. Sú síce oveľa zdravšie ako klasické, ale ani elektronické nie sú zdraviu nezávadné. I keď v dnešnej dobe už škodí zdraviu aj dýchanie...

henrieta8907

LILII: s tou vymenou jednej zavislosti za druhu si ma pobavila, ale momentalne nemam taku mozžnosť :D

zatiaľ držím 3 dni, už je to lepšie, ale neviem si predstaviť že mi to niekedy nebude chýbať vôbec, preto si ani nehovorím že už nikdy v živote nebudem fajčiť..

luciano

Philips a odkiaľ vieš, že elektronika škodí? Tzv. články o škodlivosti elektroniky sa objavili v západnej tlači ako objednávka cigaretovej lobby, ktorým unikajú obrovské zisky z tých fajčiarov, ktorí prešli na elektroniku. V hre sú obrovské peniaze a výrobcovia klasických cigariet robia všetko možné, aby ľudia na elektroniku neprechádzali a naďalej fajčili ich klasiku. Liquid, ktorým sa napĺňa nádržka e-cigariet obsahuje neškodné potravinové komponenty, tzv. stabilizátory, ktoré sa žhavením menia na neškodnú vodnú paru a nikotín. Samozrejme môžeme diskutovať do akej miery je samotný nikotín škodlivý, ale to je už iná kapitola.

LILIII

Mne stacilo precitat si tvoj nazov temy a podla mna nema zmysel zivot bez sexu !
Cigaretu som skusala len 1x v zivote aj to bola ukradnuta z ocinovho vrecka ,teda nie ja som neukradla ,len jednu ,ale rovno celu krabicku ,aby bolo dost pre kazdeho v partii no a .......... a nestacilo ,ze som sa tou cigeretou skoro zadrhla ,este som sa musela pozerat ako moj ocino mojich 3 zlatuckych bratov "trieska" za to ,ze sa ani jeden z nich nechcel priznat ,ze odcudzil nieco co patrilo hlave rodiny . Samozrejme mna neupodozrieval ,lebo som bola jeho dcerka a dievcata sa az tak "nespustia" ,ako chalani ........ keby on vedel o mne vsetko, postavil by ma na celo toho radu v ktorom stali moji traja bratia pocas "vysluchu".
Od vtedy som cigaretu v ruke nedrzala ,ani bratia ..... a ocino si taktiez zabudol dat svoju davku, sice od rozculenia vyzeral ako pred infarktom ,ale ustal to .
Neviem ,preco ma napadlo hodit sem svoju skusenost s .... asi preto ,ze su aj lepsie zavislosti
Drzim palce henrieta

marlena

Henrieta, je nas takych vela, najhosrie bolo obdobie tehotenstva a po porode,ked som kojila, stale mi to chybalo , mala som na cigaretu chut,ale nemohla som...potom som zacala..Vsetci mi nadavali zato, ze som zacala...Fakt je, je som sa citla lepsie ako nefajciar, aj ked fajcim tak 5 denne uz dlhe roky. Som na seba pysna, ked mam den, ze dam 3 denne, ze sa drzim...:D najlepsie nezacat..