Preco sa tak velmi zaoberam tym co si ludia o mne myslia?

Príspevok v téme: Preco sa tak velmi zaoberam tym co si ludia o mne myslia?
kristy858

Ja uz nevladzem, mam pocit ze nezijem, iba stagnujem. Stale stereotip, skola, domov. Neustale sa zaoberam tym co si ludia okolo mna o mne mysia. Od malicka som brala vela veci priliz vazne :(
O viacerich ludoch som sa dopoducula, ze hovoria ze som tupa. Vlastne maju pravdu, nedokazem na nic pohotovo reagovat, som taka spomalena.
Mam pocit ze spim a cakam kym sa konecne zobudim.

Co mam robit, prosim poradte :(

###

na jednej strane je dobre, ze beries veci dostatocne vazne a ze beries do uvahy aj mienku okolia. a ze si to uvedomujes. niektori ludia su totiz naozaj hrozni, ale nie su si to schopni vobec ani pripustit. (mam v okoli hned niekolko takych pripadov).

a vies co?

prave to je zaciatok. uvedomenie si, sebareflexia. to je zaciatok cesty, ziadna stagnacia. stagnuju ti vyssie spomenuti. ak na tej ceste vytrvas urcite spoznas samu seba a potom zrazu uvidis, ze tupost skor obklopuje teba (a to nemusis ani pri parlamente byvat :D ) a nieze ty si taka ako zle jazyky tvrdia.

no a so spomalenostou, nepohotovostou, ako tu uz ludia pisali, sa DA vzdy nieco robit. navyse ak ti az tak vadi, tak to nemusi byt len povahova crta. mozes mat aj trvalo podpriemerne nizky tlak, pripadne problem so stitnou zlazou (ak si pripadas aj celkovo nejaka utlmena). ale ak je to cisto vec povahy, tak ti tu dobre radia. zacni "riesit" svet okolo. prides domov, citaj debaty na nete, pozeraj spravy, skus na to vsetko aspon v duchu reagovat, alebo sa zapajaj aj priamo do diskusie. ak citas knihy, tak ich necitaj len pre kratochvilu ci relax, ale vzdy nad niecim z nich hlbsie uvazuj.

hlavne na vykasli na komplexy. kamarati jak prisli tak zanedlho odidu. to neni az tak podstatne (i ked chapem ze to pre teba ako 17 rocnu babu moze vyzniet trocha divne). buduj si vlastnu nezavislost a hladaj vlastnu identitu a hotovo. casom budes oberat urodu tohto svojho usilia. kto hlada, ten najde.

kristy858

zrkadlovka, ja by som rada našla tu zlu vetičku v mojej hlave ale ako :(

excentrik mám 17 rokov a navštevujem strednú odbornú školu podnikania, v budúcnosti by som sa chcela pracovať v cestovnom ruchu alebo také niečo,.

priateľov mám ale sú to také chabé vzťahy, také že už mám pocit, že som pre nich len vzduch, nedávam si príliš na tých vzťahoch záležať, keďže mám dosť trápenia sama so sebou.

Partnera nemám pretože keď nie som šťastná sama so sebou, nemôžem byť šťastná ani s inou osobou..

Rodičia sú pohode, s tým nieje problém

Inak ma baví tanec, príroda, kreslenie, vizážistika, čítanie...

zrkadlovka

To negativne, co si budes mysliet o sebe a samozrejme nieje to pravda, sa ti bude zrkadlit u druhych. Preco? Pretoze mas zmenit myslenie. Nepodcenuj sa spomalenost nieje chyba. Na "spomaenosti" je pozitivne to, ze si premyslis odpoved, neodpovedas ukvapene. Proste, tvoja povaha je ok taka aka je. Pytas sa kolko to trapenie bude este trvat? Tak to zalezi na tebe a na tom ako rychlo si budes vazit samu seba.
Z praxe ale viem, ze niekedy nestaci iba chciet sa zmenit. Myslim, ze ti je jasne preco mysliet pozitivne, ale nieco ta blokuje. Vyzera to tak, a tu mi das za pravdu, ze ty chces a ono to akosi nejde. Preco? Blok, negativna myslienka, ktorej si uz davno uverila, a na zaklade ktorej fungujes. Najst tuto Veticku v tvojej hlavke nieje problem. Ak chces napis mi na mail.

kristy858

no jasne, ja sa od tych myslienok snazim odputam, chcem ist za tym co v zivote chcem dosiahnut, ale casto pocuvam aj nazory, ze vidim svet cez ruzove okuliare a tak, ale to vobec tak nieje..
chcela by som si u ludi vybudovat istu uroven, respekt, ale vzdy ma to nejak pohlti a som tam kde som zase bola :(

phoe

Ale da sa, nikdy nehovor že sa niečo nedá :) nenechaj sa skatulkovat ani nalepkovat. Môžeš byť taká aká chceš byť.

_meno

Ahoj kristy858

Bez interakcie medzi ludmi by ludsky zivot nemal zmysel

Problem mozno u teba je ze nevies co chces ....takze pre seba mas 0 hodnotu.
Tak hladas utechu a usmernenie v druhych.

Ak ti niekto vravi ze si tupa a spomalena - zrejme sa tak na verejnosti prejavujes.
Ale co spravis ked sa zmenis ma mudru a pohotovu? Ti isti ludia ti budu nadavat ze si prechytrala a rozbehana

50% zivota tvori jeho prostredie: aky zmysel ma pre teba zit medzi ludmi co ti vravia ze si tupa? Asi taky ist zmysel ako samotny spolocensky prinos tychto ludi - ziadny, su odsudeni na zanik.

Riesenie:
Najdi si viac kamaratov / kamaratiek, bud k kudom laskava, rozsiruj svoje kruhy aby si sa citila vsade dobre (jasne ze sem tam strertnes zlych ludi ale akurat okolo nich prejdes).
Zacni tvorit svet (nvm kolko mas rokov) : vytvaraj. Napriklad mozno si sem tam rada pokreslis - ucis sa pre seba, ale vytvaras pre druhych.
Ta tvorba (cinnost pre druhych s vysledkami) - ti aj doda novych dobrych ludi , kt. ta budu mat radi, tvoju pracu si budu cenit - tvoja hodnota sa zvysi. Uz nebudes rozmyslat co si pomyslel ten a ten - tvoj mozog bude zamestnany ovela zmysluplnejsimi vecami : tvojou tvorbou a vztahmi s dobrymi ludmi.

(stale ti ti zli budu ale nadavat - musis si uvedomit ze oni sa nezmenia , ale ty sa mozes a bolo by ti to veeeelmi prospesne :)

pekny den

kristy858

ja viem ze to mam iba ja v hlavicke, ale som si uz vsimla, ze vzdy sa zariadim podla niekoho druheho ze uz ani neberem nejako ohlad na seba :(
chcem s tym nieco robit...ale neda sa..