Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chorobná lenivosť

Príspevok v téme: Chorobná lenivosť
hakybaky

Mám jeden veľký problém, ktorý je takým koreňom všetkých vedľajších problémov. Je to moja neskutočná lenivosť. Neviem sa k ničomu prinútiť, niečo spraviť, proste si vždy poviem, že to nechám na potom alebo väčšinou sa riadim vetou "nejak bolo nejak bude". Som tam lenivá, že už sa mi nechce/vlastne ja už ani nemyslím. Úplne som vypnutá, keď mám nad niečím premýšľať. Je veľa toho, k čomu sa nemôžem dokopať.
Ako sa mám premôcť robiť veci ktoré chcem?

zewa

Tak ked chodis do prace, az taka lenivost to nebude..
Nazvala by som to skor nespokojnost so zivotom. Treba si najst nieco, do coho sa ponoris, co ta pohlti a budes tym zanietena.
Co ta bavilo ako dieta?

dfhdhjfd

zewa: zijem bez rodicov v zahrani , som odstahovana a zarabam si sama na seba. odstahovala som sa lebo som chcela.
a netrpim ziadnou psych. poruchou, asi okrem tej lenivosti :D

zewa

Keď nemusíš nič robiť a aj takto prežiješ... Skôr si myslím, že si pekne rozmaznaná. Len čo, keď blízkym dôjdu nervy a tebe peniaze.. Potom sa zobudíš a ako veľa ľudí urobíš buď niečo aktívne radikálne ( odťahuješ sa, ...) alebo druhá možnosť, že sa budeš tak hanbiť, že si siahneš na život. Proste to takto vždy končí. Pokiaľ ťa niečo trápi, tak to rieš. Pokiaľ nie, tak sebou zatras. Možno sa zobudíš.

Ardiel

Podla mna sa za lenivostou skryva nieco ine. Najcastejsie dovody su neaka zavislost, strach alebo uzkostne psychycke problemy.

dfhdhjfd

ja viem ze by som to mala robit a viem ze to co robim ani nieje dobre ani zdrave, ale proste mne sa vobec nechce.. uz len preto ze si to sama uvedomujem ze musim spravit tak to ani nejdem spravit lebo viem ze... :D zle sa to vysvetluje ale ja to nic nerobenie robim akokeby uz len z principu alebo co.. poviem si ze za pol hodinu idem do obchodu a nakoniec sa tam dostanem tak ohodiny ked vobec..

phoe

Ja si myslím že je to úplne normalne, robíš len čo musíš. Ked nemusíš, nemas motiváciu niečo robiť, inak by si robila. Skús si spraviť nejaké plány, co doma porobit, napiect, vyzdobit, a aby si mala nadbytok energie, nalievaj sa zeleným čajom alebo kávou. Inak si uvedom, že vlastne nezijes. Len živoris. Aspoň si začni čítať. Daj si záväzok že sa každý deň prejdes, hoci len do obchodu hodinu vzdialeneho.

dfhdhjfd

ja mam chut niekam zajst, isla by som ale problem je ze neviem kam, velmi ani nemam s kym, lebo zijem v zahranici a vela priatelov tu nemam, niesom taky ten spolocensky typ ze zrazu ssa s kazdym neznamim skamaratim.... chodim von s priatelom, ale on robi vacsinou vecer, ja doobeda.. ked mame spolu volno tak niekam ideme, alebo sme doma lebo on si chce oddychnut od prace aj ja tiez (alebo to je len vyhovorka? este ze mam toho priatela a preto sa prinut pre neho navarit a teda ist aj na nakup. ale neviem sa prinutit si ist zabehat, a tak

izotop

Tiez si myslim, ze zdravy clovek nie je taky nazvem to apaticky, ako to tu popisujes. AK je clovek zdravy, tak ma normalne chut nieco robit, niekam zajst a lenivy je len obcas.