Mám jeden veľký problém, ktorý je takým koreňom všetkých vedľajších problémov. Je to moja neskutočná lenivosť. Neviem sa k ničomu prinútiť, niečo spraviť, proste si vždy poviem, že to nechám na potom alebo väčšinou sa riadim vetou "nejak bolo nejak bude". Som tam lenivá, že už sa mi nechce/vlastne ja už ani nemyslím. Úplne som vypnutá, keď mám nad niečím premýšľať. Je veľa toho, k čomu sa nemôžem dokopať.
Ako sa mám premôcť robiť veci ktoré chcem?
Chorobná lenivosť
oni mi to práveže netolerujú, každý deň počúvam tie prednášky aká som, zakazujú mi všeličo, už si nevedia so mnou rady, lebo mne je to jedno...
ale už som sa zozhodla s týmto životom seknúť
Tak je chyba v rodičoch, že ti to tolerujú.
ahojte, no prečitala som si všetky komentare diky za rady v prvom radee..
takže ale ja mám 18 rokov, žijem ešte s rodičmi, kedže na seba ešte nezarábam.
Navštevujem obchodnu akademiu som tretiačka. A tato moja lenivosť sa prejavila už na zakladnej škole v 8 ročniku, vtedy som zbadala že v roka na rok mám horšie známky, bala som sa že to bude pokračovať...a aj pokračuje, stále mám horšie a horšie známky, lebo sa mi nehce nič učiť, vždy si myslím že nejako sa to na mňa nalepí.
A ako keby som zabudla aj rozmýšľať, nemachádzam niekedy ani správne slová ako sa vyjadriť...
Každy deň sa snažím k nejakej činnosti dokopať, baví ma tanec, cvičenie, čítanie a tak, lenže kôli mojej lenivosti sa neviem rozhýbať určitú vec vykonať.
Možno som aj unavena, keďže vstávam o šiestej a zo školy chodím o pol štvrtej.
to sme viaceri asi teda .. zajtra mam volno a niekam pojdem! len neviem vobec kam. najradsej by som isla nakupovat, ale zas nechcem stale minat peniaze na oblecenie ktore nepotrebujem a navyse svojho priatela na nakupovanie neprehovorim..
Lebo je lenivá a nechce sa jej :)
Inak, aj ja som lenivá, až strach.Tiež sa mi ničoho nechce.Teda, chodím do roboty, starám sa o domácnosť, nakupujem, varím a tak...Ale nechce sa mi chodiť von,nechce sa mi cvičiť, nechce sa mi vlastne nič.Len tak sa doma povaľovať... to je presne pre mňa
podla mna to neieje velmi normalne ked ma to obmedzuje.
inac by ma zaujimalo, preco sem neprispieva zakladatelka temy :D
chodis do prace prinutis sa...ostatne mi pride uplne bezne, takych je nas viac, kazdemu sa nieco sa nechce
pisem, ze robim iba to co musim-chodim do prace, na nakup, varim a tie domace prace.. niekedy sa mi nechce tak to nerobim ale to povazujem za normalne.. a okrem toho nerobim nic. co ma bavi je ist niekam von na vystavy do muzeii atd. co aj chodim s priatelom ked sa mu chce a ked ma cas. ako som spominala nemam tu vela kamaratov.. a bacia ma PC hry a kniy.. lenze to je zase doma sedenie a mojmu zdraviu ani mojej vage to neprospieva. neviem sa prinutit ist si zasportovat. vsetky dolezite veci, vybavovacky atd nechavam na uplne poslednu chvilu aka len existuje. vdaka tej mojej lenivosti a odkladaniu dolezitych veci na neskor som aj odisla z VS ktora ma velmi bavila ale , nestihala som robit projekty zo dna na den, nechodila som tam pravidelne lebo nikto ma nekontroloval ako na strednej...
niekedy si myslim zeby som mala ist tazkomakat na nejaku farmu alebo co. pred svitanim vstat a tvrdo makat az do noci
Tazko ti poradime ako lenivost porazit ak sama nevies PRECO si vlastne leniva.
Este som nezazil a nepocul o lenivost len tak z nicoho. Vzdy je tam neaky dovod.
Podla mna nie si este dost zufalo leniva na to aby ta to NAOZAJ prinutilo rozmyslat preco to tak je.
Mozno je dovod v tom ze mas momentalne vela nudy v zivote. Ze by sa u teba lenivost prejavovala ked potrebujes vybavit/vyriesit rutinerske pracovne nudnejsie nezazivne veci?
Skus naplnit tvoj volny cas niecim co ta velmi zabava, pri com sa velmi nasmejes. Potom pozoruj ako to ovplyvni tvoju lenivost.