Dobrý deň.
Riešim problém s (ex)partnerom. Študujem v Bratislave a on tam pracuje. Žili sme spolu v byte, zatiaľ len krátko, cca. 2 mesiace. Avšak sme sa náhle a nečakane rozišli pri príchode domov, teda ku našim rodinám. Teda všetky moje osobné veci ostali uňho v byte a on ma tam nechce pustiť. Síce tvrdí, že mi ich ktosi pozbiera a odnesie na internát na úplne cudziu izbu.. ale ja si to neprajem a on nespolupracuje. Mám predsa právo si svoje veci vziať. Neželám si aby s mojimi vecami manipuloval niekto cudzí. Môžte mi pomôcť ako postupovať ?
Vymknutá
0vecka: ty si pisal ze ak by ten jej ex priatel poslal svojho kamarata aby jej otvoril dvere a ona by si mohla zobrat svoje veci, tak ze ako by ten jeho kamarat mal vediet ci si ona fakt berie svoje veci a ci si neberie aj jeho.?? a teraz pises ze to co on chce spravit je kosher? ako podla teba ten jeho kamaat ci brat alebo kto, ktoreho tam chce poslat bude vediet ktore veci su jej a ktore vsetky veci jej ma pobalit??? a navyse on neplanuje aby ten jeho kamarat dorucil tie veci jej, ale na nejaku cudziu intrakovu izbu aby nemusel stretnut ju. to je kosher podla teba???
Bohužial, jeho matka mi neodpísala na sms, ani mi nezavolala. napísala som jej nechma nakontaktuje na dotyčnu osobu ale nereaguje, takže sa asi naozaj obrátim na políciu. Je mi smutno že to takto muselo skončiť, lebo fakt nechápem, čo sa vlastne stalo a nikdy v životer by mi nenapadlo že práve myniečo budeme riešiť cez políciu, ale budiš... Nedá sa s nimi dohodnuť. Oni proste trvaju na svojom a nekomunikujú. Mna to už ubíja. Je mi smutna za priatelom a zároven som v strašnom strese čo bude s mojimi vecami, kde a v akom počte ich nájdem, ak vobec.. ja sa s ním vonkoncom nechcem stretnúť a verím že ani on, tak nechápemprečo ma nepustia do bytu ked tam aj tak nebude... Niekedy nie je život fér. Ale dakujem za každú radu.
2 elena ja mozem dat napr aj na teba trestne oznamenie. Ona moze tiez ale nic tym neziska. Jemu staci ked odmietne vypovedat. Popripade moze povedadt ze si tie doklady zobrala.
A aky svedkovia? Toto sa jednoducho neda dokazat.
Okrem toho ak ti ja ukradnem hreben a mala by si aj svedkov a video tak mi policia nemoze nic. Spisu to a tym to hasne.
2 Maoam ja by som si asi pockal co urobi ten jeho kamarat. Ak by nieco chybalo tak by som asi riesil podla toho co by chybalo nad spodare by som sa povzniesol ale ak by to bol cojaviem ntb za 1000 EUR a mal by som nejaky doklad tak sa to da asi vyriesit jedine nasilim prote mu ho zobrat ak ho este ma. Je to smutne ale je to tak.
Popripade sa poradit s pravnikom lenze to ze jej to donesie jeho kamarat je podla mna koser takze tu sa toho fakt neda vela poriesit.
toto je veľmi zaujímavý a zapletený príbeh ..ktovie prečo sa títo dvaja rozišli, je to ich vec, každý má samozrejme tú svoju pravdu .... neviem či ti v tomto polícia pomôže .. nakoľko mne nikdy nepomohla, ale tak určite by som to aspoň skúsila, príp. sa šla na políciu spýtať, ako v takejto veci postupovať ..alebo ak máš nejakého kamoša právnika, aj toho sa spýtaj..každá rada dobrá, čiže aj tu na fóre ti ľudia dobre radia ... inak určite vieš, kde tvoj priateľ býva, ja keby mám takéto problémy, tak moji bratia a otec sú už dávno u neho nabehnutí ...to len, že či nemáš niekoho, kto by mu to vedel vysvetliť, ak už na teba nereaguje .. jeho mamička bude tiež asi mierne divná, ak ti neodpisuje na sms, áno chápem možno chráni svojho synáčika, ale logicky by si mala uvedomiť, že to nie je správne, aj keď je otázne, čo jej on narozprával .... inak a keď tam náhodou pôjde jeho brat na byt, nemôžeš tam ísť aj ty? veď choď len ty s ním a tvoj ex tam byť nemusí ... nikto presne nevie, kde všade máš veci, len ty, takže zase prehľadávať a prehrabávať byt .. no blbosť .... a tiež y som sa bála, že mi budú nakúkať do dokumentov, ja osobne to neznášam, tak by ma to hrozne sralo ...čim skôr to rieš ..
ja by som to nahlasila na policii, s celym zoznamom dokumentov, dokladov, zdravotnej karty (nemoznost ist sa nechat osetrit v pripade akutneho ochorenia, index na VS, kde studuje, uctov (vramci udaju, ze obsahuju pristupove udaje...), oblecenie, osobne veci atd., preco by si to mala vymysliet, ze toto vsetko u neho ma?
na zaklade tohoto musi policia spisat protokol a zacat konanie/vysetrovanie
mlady z toho moze mat sudny proces, ak sa poda zaloba za vedome zadrzanie osobneho majetku a hlavne dokladov a dokumentov, potom uz bude mat problem
a ak jej tie doklady a veci znici, o to viac...bude predvolany, bude musiet vypovedat, lahko sa odhali, ze klame
ak ma ona este svedkov, aspon jedneho na to, ze tie veci ma u neho, tak svedok moze vypovedat proti nemu
jak že polícia nezmože nič? nahlásiť to je v jej záujme, jedine polícia jej zostáva ak ten ex odmieta byť pri tom, už len tým, že to zaprotokoluje a bude záznam, nejakých svedkov by si mala zaobstarať a spísať zoznam vecí, ktoré jej odmieta vydať. Jej vydať, nie niekomu na intrák. Ak sa z tých vecí stratí čo len hrebeň, môže ho dať k súdu, ja by som mu to urobila, aby aj on dostal lekciu, ako sa má chovať. Polícia mu nebude otvárať byt, ale môže začať vyšetrovanie, ale len na základe jej oznámenia.
kto vie co vsettko za tym je.. mozno on je fakt taky chudak a vydiera ju lebo mu zranila srdce tak robi nariek. alebo mozno ona bola a psych. narusena a kto vie co vystrajala, tak sa boji aby sa tam nepriputala ku gaucu a nebude chciet opustit byt :D alebo nieco take no :D kto vie
0vecka - ako by si to teda prosimta riesil ty? Ked si to prevedies na seba sameho, keby sa ti toto stalo s tvojou frajerkou (teoreticky).
2 Maoam policia nic nemoze. NA to aby mu vnikli do bytu im to musi bud on dovolit a aj to sa tomu budu radsej vyhybat pretoze to moze neskor popriet alebo sa tam musi pachat nejaky trestny cin napr vrazda v priamom prenose atd. Inak to chce povolenie sudcu.
Nezabudajte na to ze to ze tam ma ona doklady nevie dokazat. Teda ona to len hovori ze tam su, on moze povedat ze tam niesu a basta.
Ja by som to takto neriesil, ono je mozne ze sa policie zlakne a da jej to ale je aj mozne ze sa naserie posle policu do teplych krajin a doklady znici a zakladatelke nebude moct vobec nic.
Kazdopadne je divne ze jeho matka nekomunikuje to teda musi byt rodina :) a je to urcite tazka situacia pre zakladatelku.
mala by si na políciu nahlásiť udalosť, popísať, čo sa stalo, hlavne čo sa dokladov a banky týka, aby to bolo zaprotokolované v prípade, že by došlo k súdu, neviem si predstaviť, čo je ten tvoj za človeka, či je taký slabý alebo zranený, alebo rozzúrený, že ti neumožní zobrať si svoje veci právnym a hodnoverným spôsobom, veď on prvý by mal byť pritom, len vy dvaja môžete rozlíšiť, komu čo patrí a keď toto odmieta, ta dostáva do problémov teba aj seba. Ty máš také šťastie, že sa prejavil, dávaj si ale pozor na slovíčka "dôrazne, neprajem si", keď dochádzaš do kontaktu s ľuďmi ako je ten tvoj ex, lebo ti schválne za povýšenecký tón dajú lekciu