Na čo slúži ruženec? Pomôže pri zachovaní zdravia?

ruz.

Viera v Boha je Boží dar. Exzorcisti vedia viac... Aj demoni veria v Boha, ale nikdy nebudu spasení. Pri exzorcii sa demon brání, niekdy je ich viac. Velmi známí exzorcista je páter Elias Vella z Malty. Jeho prednasky vysiela TV Lux. Aj TV Noe. Demon hovori jazykom akym hovori exzor.Elias Vella, ten hovori anglický. Bibliu z Bozieho vnuknutia pisali: Marek, Matus, Lukáš a Ján. Kto sa vzdelava v tychto dolezitych veciach, sám pride nato, že Boh bol, je, aj vždy bude. Ludsky mozog, nieje tak dymenzovany, aby to vsetko pochopil. To tu už niekto niekto pisal. Nikto nikdy nedokázal, že Boh neni. Opak je mnoho ludi dokazalo existenciu Boha. Kto sa bojí Boha, tak sa presviedca sam že neni ziadny boh.

Fleur-de-lis

phoe, skúš žiť bez predsudkov a možno uvidíš, že je to oveľa šťastnejší život a uvidíš ľudí z lepšej stránky ;)

Fleur-de-lis

phoe, ty si nejak predsudkami pohltená či čo. Ja necítim nenávisť k ľuďom s rozdielnym názorom. To že chcem poznať niečí názor, vysvetlenie, aj keď s ním nesúhlasím, neznamená, že človeka odsudzujem alebo neznášam. Názor má úprimne zaujíma. Ja ho len nezdieľam a poviem to priamo. Ale človeka si vážim stále rovnako. Keby si čítala tamtú tému poriadne, bolo by ti to jasné :)
A páči sa mi ako niekto kto o kresťanstve vie tak málo hovorí druhým čo majú robiť ak sú praví kresťania. Palec hore.

phoe

Heh, a ešte som si vsimla jednu vec. Ked bola reč o pokryteckych kresťanoch, tak to obhajujes tým, že veď su to len ľudia. Ale založís tému, kde sa cudujes tomu, že sa ženy chcu páčiť. Tvoja tolerancia sa obmedzuje len na tvoj svet. Je super ako majú kresťania ústa plné lásky a srdcia nenávisti k tým, čo s nimi nesúhlasia. V tomto si môžete podať ruky s islamom.

phoe

V Číne vrazdia budhistov. Ak si prava kresťanka, chod a správ niečo proti tomu. Vieš iba modlenie nepomaha, treba aj niečo robiť.

Fleur-de-lis

jedulka, to ma mrzí, že si takých spoznala tak málo. Ja poznám veľa krásnych veriacich ľudí plných lásky. Nie, bez chýb nie sú, ale úprimne sa snažia žiť životom, ktorí si Boh želá.
K tomu ostatnému už nemám čas sa teraz vyjadriť, ale vieš, ja nie som teológ, neviem odpovedať na všetky otázky. Vo svojom vnútri mám odpovede, ale nie všetky viem slovne vyjadriť. A potom, stále je tam miesto, kde ľudský rozum proste nedosiahne.

jedulka

Fleur-de-lis> ač nevěřící snažím se Vás věřící pochopit.Z důvodu,který už tady napsala Nansy.V celém životě jsem se setkala jen s dvěma rodinami věřících,z kterých vyzařovala pokoj,láska, sila, radost.A nejen to.První si ke svým už dospělým dětem adoptovala děvče s ment. postižením,postavili ji na úroveň sobě rovných a tak se k ní s taky chovali.Ta druhá měla sama poloprázdné talíře,ale nezapomínali na jiné potřebné a aktivně přispívali charitě(UNICEF).Dvě světlé výjimky oproti všem ostatním lidem, kteří se chodí pravidelně modlit a zpívat aleluja,ale když se jim o branku domu otře hladové zvíře tak ho ženou palicí a jiné chování,které s vírou nemá nic společného,tedy alespoň co káže.Dvě světlé výjimky oproti stovkám až tisíců jedinců?To už snad ani s vírou nemá nic společného, byli to prostě dobří lidé ...a to ani nemluvím o tom, že si Boha neumím ani přestavit, jak tvoří Adama s Evou,kde? Jak?Z čeho?Po čem Bůh chodil, jak vůbec vypadala podlaha na které tvořil a po které chodil atd ... všechno je jen imaginární a přesto tvrdíte,že tomu tak je?Jak jste k tomu došli?

Fleur-de-lis

Ovecka, vieš, to by si si fandil, keby si veril, že dokážeš všetko pochopiť.
Ja ti verím, že sa to všetko zdá niekedy na hlavu a pre bláznov.
Utrpenie je následok hriechu. Keď človek odmieta Boha, tak Boh to rešpektuje. Problém je v tom, že ak človek neverí v Boha, neverí ani vo večný život, a tým pádom sa mu utrpenie tu na zemi zdá strašne zle a nespravodlivé a proste dôkaz toho, že Boh nie je. Ale keď veríš vo večný život, tak vieš, že potom príde niečo, čo všetku túto bolesť nahradí.
Priblblý a jednoduchý príklad, keď ideš na turistiku na nejaký vrchol, tiež sa na ceste namakáš, môže to bolieť, môže ti to prísť nezmysluplné. Ale keď si na vrchole tak na tú bolesť rýchlo zabudneš. V podstate stála za to.
Áno, je to nefér, že takto deti trpia, ale Boh im neskôr určite vynahradí. Prečo nemôže už teraz? No hriech si nesie dôsledky, a to je zákon. Niekedy milostivo zasiahne, niekedy zasahuje tak, že to nevidíme.
Ovecka, ja ťa tu ničím nepresvedčím. Ja si to viem celkom dobre predstaviť, aké je to ťažké veriť v Boha vo svete, v ktorom žijeme.

0vecka

2 Fleur-de-lis poprve vsetky pripady boli dost slabozdokumentovane a po druhe naco by sa boh staral o nejakeho 50tnika s rakovinou ked v afrike zomiera plno deti od hladu? nehovor ze tomu fakt veris.