Na čo slúži ruženec? Pomôže pri zachovaní zdravia?

Fleur-de-lis

ak chceš takéto dôkazy, tak si pozri na nete koľko ľudí bolo uzdravených z fyzických chorôb a lekári si to nevedia vysvetliť. Psychika má veľkú moc, ale pochybujem že až takú.

Fleur-de-lis

Ovecka, keď tomu človek nie je otvorený, neuverí ani keby mal pravdu a dôkaz pod nosom. Načo tu mám vypisovať ako zasiahol? Na všetko sa dá povedať, že to bola náhoda alebo pričinenie niekoho iného, alebo výplod fantázie. Človek, ktorý nechce uveriť určite neuverí preto, že tu napíšem ako Boh zasiahol.
Ja rešpektujem tvoj názor. Každý máme svoju cestu k tomu jednému cieľu.

0vecka

2 Fleur-de-lis boh nemoze zasiahnut lebo neexistuje. Problem je ze vecsina veriacich zije totalne mimo realitu. Povedz mi jeden priklad z tvojho zivota kedy zasiahol.

Fleur-de-lis

hej, aj cirkev potrebuje obnovu. Ale myslím, že stále viac a viac ľudí vidí o čom to skutočne je. Tak nádej je ;)

*Nancy*

Ja viem, ze nie vsetci su taki, ale vacsina je. Poznam hrstku takych, na ktorych je vidiet, ze svoju vieru aj ziju. Z takych ludi ide pokoj, laska, sila, radost. Ale zial je ich strasne malo.

Fleur-de-lis

Nancy, máš pravdu. Ale treba si aj uvedomiť, že nie všetci sú pokrytci. Jednoducho sme všetci ľudia, a niekedy je to len jednoduchá slabosť, zlyhanie. Mať ideál a veriť v niečo, neznamená byť vždy 100% schopný to konať. Horšie je, ak niekto vodu káže a víno pije jednoducho v pýche alebo pokrytectve. Ale to nemôžeš ty vždy vedieť, lebo nevidíš do ich vnútra a ich motívov.

*Nancy*

Mne osobne nevadi clovek, ktory v nieco veri ci v Boha, alaha, budhu, v jehovu, v seba sameho, vo vyssie kozmicke sily a pod. pokial tym nadmerne neobtazuje svoje okolie a nestava sa z neho fanaticky veriaci az mu z toho casom prepne.
Je dobre v nieco verit, posilnuje to cloveka, ale mne vadi to, ze vela takychto ludi v nieco veri, ale sprava sa uplne opacne, nedodrzuje pravidla svojej viery a je pokrytec. Napr. spominani krestania, chodia to do kostola, spieva tam, modli sa, listuje v biblii a co ja viem, ale za murmi kostola je uplne iny clovek, ktory klame, ohovara, nenavidi, zavidi, podvadza atd. Takychto veriacich neznasam, vodu kaze a vino pije. To je tzv. viera len naoko. A netyka sa len krestanov, ale aj inych nabozenstiev a siekt.

Prezývka55

:D no v prvom rade by tiez mohol clovek ktory aj v dospelosti veri na imaginarneho priatela uvazovat o lieceni na psychiatrii.