Môže mi niekto vysvetliť na čo vlastne slúži ruženec a prečo ho moja hluchonemá babka stále drží v rukách? Je dosť chorá a namiesto liekov len stále berie ten ruženec. Môže jej to pomôcť pri liečení? Alebo to zmierňuje bolesti, alebo načo to vlastne je? Čo sa tým dá dosiahnuť?
Na čo slúži ruženec? Pomôže pri zachovaní zdravia?
Ja som hladal na internete ale poriadne som tam k tomu nič nenašiel.
SamS, ani tomu čo si napísal veľmi nerozumiem, o aké tajomstvá sa jedná? To asi chce viac o tom študovať. Myslel som, že je to jednoduchšie. Len sa mi nechce veriť, že tomu moja babka rozumie, ona je veľmi jednoduchá žena. Horko-ťažko sa vie podpísať. Nikdy neprečítala jedinú knihu. Možno je to u nej len taký zvyk z jej mladosti.
jj ruzenec je na to ze po kazdom otcenasovi si to pretoci o jednu gulicku aby po 7 hodinach nestratila prehlad ze kolko ma toho za sebou.
V podstate je to nastroj na vymyvanie mozgu.
alebo vkladá svoje zdravie do jeho rúk.
Nevnímam to ako správne ani nesprávne. Musel by si vedieť jej ozajstné dôvody a postoj.
príde mi to zvláštne, že sa to pýtaš tu. Veď daj do google a hneď to máš. A áno, každá gulička je jedna modlitba. Babka sa asi stále modlí, buď si niečo vyprosuje alebo sa zveruje do Božích rúk. Veriaci človek verí, že nie je sám, ale že ho Boh sprevádza a pomáha mu.
Že tvoja babka neberie lieky, no to už je jej osobné rozhodnutie. Možno to cíti tak, že ak si ju Boh chce povolať k sebe, alebo použiť jej bolesť na niečo, tak mu v tom nechce nijak "brániť".
Ako napísala ni-ka, pre neveriaceho alebo nedôverujúceho Bohu je to ťažké pochopiť.
Modlitba svätého ruženca začína prežehnaním sa a znamením kríža, modlitbou Verím v Boha, Otče náš, 3x Zdravas' Mária s vloženými prosbami pre jednotlivé tajomstvá a modlitbou Sláva Otcu. Potom nasledujú modlitby 5 desiatkov s jednotlivými tajomstvami. Každý desiatok začína modlitbou Otče náš, 10x Zdravas' Mária s tajomstvom, Sláva Otcu a končí fatimskou modlitbou Ó, Ježišu.
Modlitbu svätého ruženca môžeme zakončiť modlitbou Zdravas' Kráľovná a znamením kríža.
www.medzugorie.sk
nevyznám sa veľmi v tom, ale každá gulička je tuším jedna modlitba.
No to som sa dovtípila, len nechápem, prečo to ustavične drží v prstoch a nejako s tým pohybuje. Či to je len taký zlozvyk, alebo to má nejakú príčinu. A tiež čo tie guličky na tej retiazke vlastne znamenajú.