Môže mi niekto vysvetliť na čo vlastne slúži ruženec a prečo ho moja hluchonemá babka stále drží v rukách? Je dosť chorá a namiesto liekov len stále berie ten ruženec. Môže jej to pomôcť pri liečení? Alebo to zmierňuje bolesti, alebo načo to vlastne je? Čo sa tým dá dosiahnuť?
Na čo slúži ruženec? Pomôže pri zachovaní zdravia?
2 ruz. jasne a kebyze to skombinuje este s nejakym samanom tak by nam este zatancovala kankan.
Babicka je určite veriaca, inac by sa nemodlila sv.ruzenec. Nieje to žiadne placebo. V Google: lurdy ruzenec. POZRY.
Pôvod tých ,,korálikov" je ozrejmený tu, na strane 9
www.kosmas.cz
aha, tak to bol len preklep. Na ženu sa nepodobam ani náhodou.
Tak ja som asi hladal zle. Mne sa jedna o to, že babka ked jej dávam lieky vždy ma plasne po ruke a nechce ich. Jedlo si vezme kludne, ale tie tabletky odmieta. Tak chcem vedieť čo sa s nou vlastne deje, je to síce stará žena, ale je to moja babka, záleží mi na tom, aby netrpela. Mávala veľké bolesti, teraz sa mi zdá troška kľudnejšia. Mám ju na starosti celý deň, lebo po maturite som sa nedostal na výšku a do roboty chodím až večer. Keď ju stále vidím ako posúva tie guličky v ruke a porozprávať sa s ňou nedá, tak mi to proste vŕta v hlave. Chcel by som jej pomôcť a zároveň by som jej chcel aj trocha porozumieť. Ak je to pre ňu také placebo a pomáha jej to, tak som kľudnejší.
ja som si to totiz hladala asi pol roka dozadu a bolo mi vsetko jasne, milion stranok na tuto temu, tiez ma to zaujimalo.. a 12:30 pises v zenskom rode... tak preto..
rhea neviem prečo by to mal byť výsmech a hladal som na internete, nebudem sem predsa dávať tému ak si to môžem nájsť sám. Ale nenašiel som nič čomu by som rozumel. A áno, nie som veriaci nechodil som na náboženstvá a pod. V našej rodine okrem babky sa nikto nemodlí tak neviem koho som sa mal na to pýtať. Babka je hluchonemá. To ako neveriaceho ma to nemôže zaujímať? To som nevedel, že je to len pre úzky okruh veriacich.
A ďalšia vec - kde som sa prezentoval ako žena? To mi akosi uniklo.
Velmi fundovane to popisal SamS.
Dodávám sv.ruzenec je modlidba k nasej Matke Blahoslavenej Panne Marii, ktorá sa prihovara ku svojmu synovi Jezisovi. Kolko zázračných vylieceni sa stalo npr.v Lurdoch, vo Fatime, Medzugorie v Mexiku aj inde.
Maša slovenska patronka je: Sedem bolestná Panna Maria. Máj a oktober sú ruzencove mesiace, kedy sa intenzivnejše treba modlit. Chvála Kristu a Marii.
a ujasni si, ci budes pisat ako muz ci ako zena, potom neviem, v akom rode ti to mam adresovat..
podla mna toto su take veci, co ovladaju aj ateisti..aspon zhruba... tiez mi pride zvlastne, co to kladies za otazky, to uz zrejme hranici s vysmechom.. pytas sa ako keby si mala dve ludove.. a je o tom plny net a dost podrobne vysvetlene..