ahojte. Dneska sa moje 3 fenky tak pobili že jednej z nohy tak tiekla krv že to pôjdeme asi zašiť :(. Ale stalo sa to toľko krát že už nemám na to sily. Prosím poradte mi čo mám robiť všetky tak veľmi milujem ale ak to pojde takto dalej tak asi bude si musieť nájsť nový domov. Strašne ma to bolí a stále kôli nim plačem. Čo mám robiť ? pomôžte mi prosím oni sa raz zabijú. Žijú s nami v dome. Ešte teraz cítim na svojich rukách pach krvi. Veľmi ma to trápi a tak ich milujem ale toto ? máme malé dieťatke ktoré ich tak miluje že keď sa bijú plače,kričí asi pol hodiny. Bojíme sa. Prosím poradte mi :/
Neviem si dať rady moje fenky sa ustavične bijú
mne sa tiež feny doma často bijú pýtala som sa cvičiteľa a on mi povedal že mám fenu ktorá napáda zvaliť nabok chytiť na krku a nad stehnami a počkať kým sa neukľudní no treba dávať pozor aby ju nenapadli ostatný psi v domácnosti ono je na určitý čas kľud no treba to opakovať aby si zapamätala že nemusí nosiť bremeno a riešiť všetko vo svorke na to ste tam vy mám to odskúšané a neviem či pozeráte Cesar Millan aj on to hovorí a keď sa bijú niekedy nepomáha ani hrubý hlas chytím ich za obojky a snažím sa ich odtiahnuť .
elitemiranda, Ako to nakoniec s vasimi psikmi dopadlo? Prestali sa bit? Mne sa dnes tiez pobili psy a nikdy sa nebili (len v ramci hry sa nahanaju, ale to sa tesia nakonci sa vzdy poolizuju) , ale teraz sa mi pobili akoby sa nenavideli.. Mam az strach ze sa to bude opakovat a netusim co tomu predchadzalo. Len som k nim prisla na dvorze ich pohladkam a uz sa hryzli.
Tak ináč Pán Admin :-D
Naja85, radšej no comment!
:)okej to je tvoja taktika ako na tvojich psov. Ja som skúšala všeličo ale vidím že keď niekoho za niečo odmením hneď začnú vrčať asi žiarliť. Teraz keď prejdu okolo seba zavrčia ale skúsila som ako poradil lombardo hrubím a jasným hlasom som povedala prestaň!! a ona si hneď ľahla a bola pokojná. Nekričala som na nich ale iba raz som silným hlasom povedala prestaň! Som rada že aspoň takto to na nich zaberá. Aspoň teraz.
Mne je uprimne ukradnute, ci pes citi vnutornu nespravodlivost alebo chce ist niekde vyssie. Ja chcem pokojnu domacnost, kde sa mi psy nebudu navzajom vrazdit. Cely problem vidim v tom, ze su psiska rozmaznane, nevychovane, panickovia im neurcili ziadne pravidla, tak si ich urcili oni.
Vo vztahu k psom sa snazim byt spravodliva. Nebudem predsa trestat psa, ktory nic neurobil, len sa branil. Potrestam toho, ktory to cele zacal, a to ignoranciou a vyhadzovom z mojho priestoru, a teda aj z priestoru napadnuteho psa(bud na svoje miesto, ak pozna ten povel alebo nech sa zdekuje niekde inde, mne je to jedno)-lebo akakolvek agresia na ineho, je agresia na mna a ja agresiu netolerujem. A ano, napadnuteho jedinca budem chranit(psy by mali mat na mna predsa spolahnutie, a co som to ja za panicku, ked ich nedokazem ani ochranit)a upokojim ho, ze to cele nebolo myslene nanho, lebo s jeho spravanim som spokojna. Ked sa aresor skludni a zisti, ze: aha, to vyripovanie sa mi neoplati, spravam sa k nemu normalne. Ja nechcem uprednostnovat jedneho psa pred druhym, ale nebudem tolerovat nevhodne spravanie.
Nedá mi nereagovať na príspevok od Naja85 z 23:10
Toto je častá chyba, ktorú ľudia robia. Treba si uvedomiť, že pes, ktorý napáda iného psa, cíti vnútornú nespravodlivosť (niekedy o snahu o vyššie miesto v hierarchii). Zriedkakedy ide o čistú agresivitu v štýle poď sa biť. Tým, že napadnutý pes bol chránený a poláskaný, a on doatal trest, v ňom ešte viac zafixuje, že je preferovaný. A v konečnom dôsledku to bude mať opačný efekt... častejšie a zúrivejšie ataky. A to v oboch prípadoch, vnútornej nespravodlivosti i snahe o vyššie miesto v hierarchii.
Pokiaľ ešte nedošlo k bitke, ohriaknuť vrčiaceho psa (či psov), oddeliť a oboch si nevšímať.
Pokiaľ už došlo k bitke, prikryť ich dekou, aby sa moc neporanili a stále im opakovať, aby prestali. Nie hysterickým jačaním, ale pevným a prísnym zvýšeným hlasom. Trest by mali dostať všetky zúčastnené psy, nielen vyvolávateľ... z toho istého dôvodu ako v prvom prípade.
Treba sa zamerať na dôvod agresie, nie na agresivitu samotnú!
akože to bolo drsné. :D chápem vás že vy tomu asi veľmi nerozumiete ako to je u nás. Tie nechcené vrhy sa stali tak že ako fenky a psy búchali do dverí trocha sa uvolnili a nakoniec sa otvorili a stalo sa to. Druhý krát som nechtiac si nevšimla a nezatvorila som dvere a psy hned napárali jednu fenu. Ale stalo sa to a všetky šteniatka sú u svojich majitelov a ešte dodávam že každý jeden čo mal záujem o nášho psíka si pre neho prišiel až z košíc, BB atd... skaždím jedným sme si aspoň 2 hodiny pohovorili a ich bývaní a tak...Psie výkali sa u nás málo kedy objavia a poslednej dobe ani raz! a innač nie ja mám dieťa ale moja mamina a ja mám 16 rokov...
Naja85
ach jaj vy si asi myslíte že keď sa bijú nič nerobíme ? ... keď už na seba vrčia je to ťažké a každý z vás tu splieta inné taktiky jeden hovorí že ich treba potrestať a druhý odmeniť ! to čo ste vy napísali vôbec nepomáha. Pretože keď som sa postavila medzi nich tá tretia už nejak vybehla za tou čo som nevidela a hneď bolo zle. Skúsim toho odborníka to by bolo najlepšie. Môj braček miluje psy tak ako ja aj keď má iba 2 roky...
Nic v zlom, ale od kombinacie civava mixnuta ratlikom je uz iba zopar "horsich" ... napada ma ze civava + spic (ak je to vobec technicky mozne, to musia byt ine male neznasanlive sataniatka).
Tvoje hafany maju teda povahovu vybavu danu, a treba (si) priznat, ze nic moc. Asi by si ich mala zredukovat, co bude dost tazke, ked ze ich mas rada.
Sorry za ironicky slovnik, nemyslim zle, ale do buducna odporucam nechovat psikov jak skrecky. Dopustit tri nechcene vrhy, to uz trosku zavana debilitou, pardon za uprimnost.
Do vychovy dietata ti nejdem kefrat, ale tiez neni na skodu sa mozno hlbsie zamysliet, co to tvojmu miminu dava. Plus psie vykali po dome neustale. Uzasne. Ale aspon mu pestujete imunitu sposobom co nezabije to posilni, vsak.
skuste ich dat kastrovat ;)
Trosku sa opravim. To, v momente konfliktu, neznamena uz v case bitky-to uz by bolo dost neskoro nieco riesit:).