Svrbenie celého tela - roztoče, vši, čo to je?

Príspevok v téme: Svrbenie celého tela - roztoče, vši, čo to je?
Marko 2004

Som na rok v zahraničí, ubytoval som sa na byte a už asi druhým týždňom pociťujem nepríjemné svrbenie, hlavne v oblasti nôh, postupne sa to rozširuje na zadok a na ruky s bruchom...

Tieto problémy pociťujem najmä keď si ľahnem do postele. Prvý týždeň som si myslel, že to môže byť alergická reakcia na nové oblečenie alebo na nejaké jedlo. No Teraz som si istý, že niečo v neporiadku musí byť s matracom v posteli.

Cez deň je to relatívne ok, ale až ľahnem do postele, nedá sa to už vydržať. Neviem čo mám robiť, začínam byť z toho na prášky, neviem sa poriadne ani vyspať!

Sú to roztoče, vši alebo niečo iné? Ako s tým bojovať? Nový matrac tu stojí okolo 250€ čo je pre mňa ako študenta veľmi vysoká položka.

Prosím poraďte!

Marko 2004

To 0vecka:

Áno, radil mi to vyprať na 90°ke alebo ak sa mi nedá na 90°ke, tak všetky veci, čo prišli do kontaktu s telom, zabaliť na 7 dní do sáčku a potom oprať.
Tak som tu ako niekde u sťahovákov, všetky veci pobalené v sáčkoch, len kupujem nové, aby to bolo fajn.

Marko 2004

Doktor mi predpísal krém, ktorý mám pocit, zaberá, telo ma ešte svrbí ale nie všade a je to také iné svrbenie, nie tak nepríjemné... Možno sú to prejavy účinku tej masti.
Masť sa volá Sarcop 5%, potom mám ešte masť Peitel.

Čo sa týka hygieny a dezinfekcie, všetky veci mám pobalené v tých igelitových sáčkoch a po 5-ich dňoch ich operiem a požehlím, snáď to bude fajn. Izbu mám vyčistenú do poslednej škáry, akurát deku, na ktorj spím som iba vypral a mám pocit, že to z nej nezmizlo, lebo dnes som pod ňou spal a zas ma to trocha svrbelo, tak idem radšej novú kúpiť e hentú zabalím do vreca.

Majiteľ mi vymenil matrac, nie za nový, no dúfam a verím, že v ňom nič nebude lebo ma asi trafí šľak. No spal som na ňom dve noci a zatiaľ to nebolo zlé, akurát teraz prvá noc pod dekou, keď ma to začalo zas svrbieť.

daniuska

Najlepsie nato su infekticidy, lebo zakozka je nieco ako roztoc, len trosku vacsia.Vystriekaj s tym hlavne calunene veci, ako su sedacky, stolicky, gauc, koberce.Vlajky na stenach a take veci nemusis, najviac to, na com sedis, lezis.Vsetky deky, periny je najlepsie vyprat, ak sa daju, ak nie, tak nechat zabalene v mechoch tiez tie 4 dni a potom dobre prevetrat.Super je to vymrazit, nezabudni na topanky, tie je najlepsie dat na noc do mrazaka,potom nechat tiez par dni stat a nenosit.

Marko 2004

No len môj problém je ten, že nemám kde inde ísť... Mám k dispozícii len jednu izbu, tú v ktorej som teraz.

Veci mám už v igelitových sáčkoch a po 4 dňoch ich operiem, to vraj stačí, len ostatnú časť izby až vydenzifikujem, tak v nej aj budem musieť nejako byť.
V podstate inú možnosť nemám...

0vecka

2 Marko 2004 tak potom sa na tu dezinfekciu spytaj radsej jeho. Ak su to nejake zvieratka tak by malo stacit oprat pri 90°C vsetko co sa da. Na tie 3 dni v izolacii by som sa az tak nespoliehal lebo mi to pride strasne kratko ale moze byt. Spytaj sa radsej lekara.

Marko 2004

Ovecka:

Idem práve, len lekár má voľno najskôr dnes poobede, preto čakám. Chcem sa toho čím skôr zbaviť a mať kľud!

Marko 2004

A ešte sa opýtam - všetky veci čo mám v izbe, je potreba oprať, očistiť?
Oblečenie je jasná vec.
Ale aj také, ktoré som nenosil, alebo aj závesy, vlajky z textilu čo mám na stene, celú izbu komplet vyčistiť, vyluxovať každý jeden záhyb?

A ako vyčistiť periny a vankúš? Vystriekať ich tým savom či biolitom tiež a nepoužívať 4-5 dní?

Vďaka!