Svrbenie celého tela - roztoče, vši, čo to je?

Príspevok v téme: Svrbenie celého tela - roztoče, vši, čo to je?
Marko 2004

Som na rok v zahraničí, ubytoval som sa na byte a už asi druhým týždňom pociťujem nepríjemné svrbenie, hlavne v oblasti nôh, postupne sa to rozširuje na zadok a na ruky s bruchom...

Tieto problémy pociťujem najmä keď si ľahnem do postele. Prvý týždeň som si myslel, že to môže byť alergická reakcia na nové oblečenie alebo na nejaké jedlo. No Teraz som si istý, že niečo v neporiadku musí byť s matracom v posteli.

Cez deň je to relatívne ok, ale až ľahnem do postele, nedá sa to už vydržať. Neviem čo mám robiť, začínam byť z toho na prášky, neviem sa poriadne ani vyspať!

Sú to roztoče, vši alebo niečo iné? Ako s tým bojovať? Nový matrac tu stojí okolo 250€ čo je pre mňa ako študenta veľmi vysoká položka.

Prosím poraďte!

Marko 2004

Daniuska ďakujem veľmi pekne za rady, trocha som sa upokojil, že to nemusí byť také zlé...

Oblečenie už som dal do vriec, nejaké čisté ešte mám, tak ho ponosím. Do vriec dám aj posteľné prádlo (obliečky, deku) a po tých 4 dňoch ho vyberiem, a preperiem,ožehlím a snáď to odtiaľ zmizne.

Zajtra kúpim posteľné, dám čisté, ale tieto tri-štyri dni sa vyspím v spacáku - to by malo byť ok nie, tam by tie smrady byť nemali...?

A zajtra pôjdem tu ku kožnej, tak snáď začnem užívať i nejakú masť, nech to je čím skôr preč. Taký pekný pobyt v španielsku a toto človek chytí....

daniuska

MArko, matrac staci vystriekat infekticidom, alebo savom a nechat ho takto stat aspon 4 dni, zakozka, ked nema hostitela za 3 dni umiera, cize ak matrac nebudes par dni pouzivat, tak ju vyhubis a nemusis kupovat novy, ani stary vyhodit. Oblecenie daj tak isto na par dni do vrecka na odpadky, igelitoveho, zviaz a nechaj stat.Potom preper na 60 stupnoch a tiez mas klud. Ak lieky nezozenies v zahranici, nech ti niekto zo Slovenska ide ku koznej da ti to predpisat a posle ti mast.

Marko 2004

Ďakujem veľmi pekne za názor.

Asi to bude ono, lebo som sa nasťahoval do bytu a bohvie koľko ľudí tu spalo predo mnou.

Čo s tým robiť?
Som v španielsku vecí tu nemám veľa, stačí ak ich všetky operiem, alebo to musím nejako riadne?

A čo s matracom? Trvať na tom aby sa matrac vymenil za nový? A izbu poriadne vyčistiť???

Zájdem s tým zajtra k lekárke nejakej, dúfam, že mi bude vedieť pomôcť aj že ten krém budme vedieť kúpiť.

Toto ma celkom dostalo, mám tu byť na rok, tak neviem ako to tu vydržať. Alebo či nevymeniť byt za iný.

daniuska

jednoznacne ale pre sirovou mastou zvol radsej krem Infectoscab, natries sa nim len raz, nie ako sirovou mastou tri dni po sebe s tym, ze sa ani umyvat nesmies a hlavne, nesmrdi,kdezto, sirova mast ti na peknych par mesiacov zasmradi vsetko, s cim pride do kontaktu a neda sa toho smradu potom zbavit, najma v skriniach. Liecbu Infectoscabom potom zopakujes po tyzdni zas a mal by si mat klud. Svrbenie este bude niekolko tyzdnov pretrvavat, aj ked v miernejsej forme, ide o nasledok liecby. Pomoze ti alpa, alebo nieco s mentolom a lekarka ti moze predpisat aj krem na regeneraciu pokozky, hydrocortizon

daniuska

Vyhodit ani spalit matrace nemusis, to je blud, staci ich vystriekat nejakym infekticidom, kupis v zahradkarskych potrebach, alebo riedenym roztokom sava a nechat dobre prevetrat.

jedulka

myslím si, že jde o svrab.Pomáhají to na sírové masti a koupele a vyhodit a spálit matrace,vyvařit veškeré šatstvo a ložní prádlo.

daniuska

primar.sme.sk , ale na nete si najdi aj vela inych clankov o tom, ako sa spravat po lieceni, musis si poriadne vycistit oblecenie a pod.

daniuska

Na sto percent mas svrab, treba s tym ist urychlene na kozne, alebo si zozrn sirovu mast, ci Infectoscab a tym sa natri. Chyta sa to prave na roznych ubytovniach a hoteloch, ked spis na cudzej posteli, kde pred tebou spalo vela inych ludi. Ide o zakozku svrabovu, malickeho parazita, ktory sa ti zavrta do vrchnej vrstvy pokozky a tam si robi chodbicky. Nezbavis sa toho raz dva, ale bez lekarskej pomoci to nezmizne.