Moja dcéra sa vymyká spod mojej kontroly!

Príspevok v téme: Moja dcéra sa vymyká spod mojej kontroly!
ingridka369

Mám pätnásť ročnú dcéru a úplne sa zmenila. Nepočúva ma a keď jej niečo vysvetľujem tak len bezmyšlienkovito prikyvuje,alebo si zapne hudbu! Ale to by nebolo to najhoršie! Včera ráno mi normálne povedala, že prišla o panenstvo! Samozrejme, že som jej najprv neverila no keď mi to potvrdil jej gynekológ tak som ju dobre, že nezaškrtila! Dostala domáce vezenie na dva týždne! Ale nemyslím si, že to niečo napraví...

trojka333

jedulka - no jasne že je to všeobecne, ved na jednu stranu si napísala to čo si zažívala niekoľko rokov!!
doubledog - to jemu sa to píše, ked si prečíta celú tému a príspevky, tak to je nás takýchto viac, čo by to povedali, nho síce , nie tak trefne ako on.....ale kúsok by sme sa snád priblížili :o)))

Agnes998

Je pravda ze nie vzdy su na vine rodicia ale nesuhlasim s tym, ze dieta nema mat ziadne prava, pretoze si na seba nezaraba, neplati ucty a pod. Vsak je dieta, ako by si mohlo na seba zarabat! Ani keby chcelo, nemoze! A kvoli tomuto nema mat ziadne prava, dokonca ani pravo na sukromie? Je to ziva samostatna bytost, nie je to nejaka vec ci niekoho bezprostredny majetok. Dieta ma rodic vychovat tak, aby z neho vyrastol sebavedomy dospely ktory sa v zivote nestrati ale takouto metodou sa to nikdy nepodari, metodou decko je moj majetok a musi skakat ako ja piskam a vo vsetkom ma posluchat, nemat na nic vlastny nazor, nemat vlastne tuzby a potreby. Si uvedomte, ze to nie je domace zvieratko ktore idete vyvencit na voditku a ktore vzdy pribehne na zavolanie, je to clovek, hoci maly, hoci zatial nezarabajuci, ale samostatne mysliaci clovek!

jedulka

trojka333 > nic neskláněj, takový je život, holt bolí.Velmi ti děkuji za pěkná slova ... to pohladí po duši...

jedulka

bohužel to je právě to co neumím, mluvit všeobecně, kdybych to uměla tak bych si jásala, to mi věřte.
Pak bych to napsala jako doubledog a vymalované.Řekl třemi větami co já si myslím a neumím to říct ani celým sloupcem.

trojka333

jedulka - čítala som tvoj príbeh. Aj ked je to písané dosť zovšeobecna, skláňam svoju tvár pred Tebou hodne hlboko!!!!!!!
Prešla si si tým, čo máloktorá z nás. Tiež som zostala sama s deťmi, ale nebolo to natoľko dramatické ako u Vás.
Viem čo je to, mať takéhoto muža. Aj ked nie celkom si viem predstaviť, ako by som v takýchto vypätých situáciiách reagovala ja. Som zvyknutá riešiť veci chladnou hlavou, ale toto by na mna asi bolo moc!
Zvládla si to úžasným spôsobom a k tomu s toľkými deťmi.
Si húževnatá a ideš za svojím cieľom, bez obzerania sa naspäť. Si mi príkladom, fakt. Drž sa.

doubledog

nie, nie su vzdy na vine rodicia.

ak sa chces k dietatu spravat ako ku seberovnemu, tak musis uznat jeho diel zodpovednosti a aj to od neho vyzadovat.

ak dieta za nic nezodpoveda, nemoze mat ani ziadne prava.

obhajimsa

Ja som reagovala LEN na tie dvere, takže čo iné by ma malo evokovať? A ešte na železnu tyč, ale to si nenapísala ty.
A veta je to síce pravdivá, ale odtiaľ potiaľ. Rodič nemá vlastniť a riadiť, ale starať sa a vychovávať. A v tom je rozdiel .Čiže už keď sa tým riadim, dávam pozor, či idem príkladom a či to nezneužívam.
A nehovorím o tebe, ale všeobecne.

Najčítanejšie články