mam zaujem absolvovat operaciu oci. Rozhodujem sa medzi dvoma klinikami a to OFTUM Kosice na Moldavskej ceste a Vesely, ocna klinika v Bratislave.
Ma niekto skusenosti s tymito klinikami ? Ktoru si mam vybrat ? Dakujem za info.
Operacia oci
To lekár si musí zvážiť na základe vyšetrení. Ale treba rátať s tým, že keď má človek už nad 40 rokov, tak časom nejaké tie zmeny nastať môžu. Preto je konzultácia a celkovo rozhovor s lekárom dôležitý, aby sme mu mi povedali svoje očakávania a on nám reálne možnosti :)
mat_ka nevieš do akého veku lekári odporúčajú takúto operáciu?
Aikido, asi záleží aj od toho ako je operácia robená, aj v akom veku, lebo aj to v akom veku ovplyvňuje mnohé veci. Preto je podľa mňa lepšie skôr ak je to možné :)
Presne, o tom až lekár rozhodne, že čo ako bude najvhodnejšie v tvojom prípade. Keď si uvedomuješ, že by ti to pomohlo, veľa vecí uľahčilo, tak myslím, že by bolo fajn zájsť na kliniku, kde takéto operácie robia a poradiť sa :)
mamina bola v excimer na operaciu, uz su to dva roky. ale velmi to nepomohlo. okuliare nosi stale, a velmi sa jej odvtedy vysusuju oci, hadam kazdu hodinu si musi davat kvapky. nie je spokojna :/ zas druha vec je, ze jej to robili ku 50-tke a vek robi svoje.
mona lekár proste musí zvážiť, či je vhodné aby si takú operáciu podstúpila, či reálne ti to pomôže, či to bude mať zmysel, či nemáš nejaké problémy, preto sa aj vyšetrenia pred operáciou robia :)
dakujem, ze si mi napisala, cize este to, ze idem na konzultaciu neznamena, ze budem moct samotnu operaciu podstupit, tak?
to nie je o tom, ale je to vec, ktoru by som chcela absolvovat, pretoze by mi to mnohe veci ulahcilo :)
tak necitaj, nemusis, citaj si iba reklamu, ake je to dobre
Operácia nie je vhodná napríklad keď nie je zrak nejakú dobu stabilizovaný, tiež pri tehotenstve to nie je vhodné. Ale napríklad problémom je aj to na čo si sa pýtala, keď človek prekoná alebo má nejakú závažnú poruchu oka, ako je napríklad zákal, glaukóm alebo aj tie spomínané prekonané zápaly oka. Preto je dôležitá konzultácia s lekárom na klinike a tiež aj vyšetrenia.