ahojte. Už asi mesiac pozorujem že môj psík ma na oboch očiach bielu priesvitnú škvrnu. Vyzerá ako škvrna od oleja vo vode len nieje farebná. Má iba 2 roky a nevšimla som si že mu to vadí chodí, behá, nikdy nenarazil. Ale teraz som si všimla ako keby to mal na celom očku. Veľmi sa o neho bojím nechcem aby bol slepí rada by som vedela že či to je sivý zákal alebo niečo také. Pretože teraz sú veterinári strašne drahý viete ak by stým netrebalo ísť tak by to bolo lepšie pretože náš veterinár chce len za prehliadku 10 euro..
Môj pes má na oboch očiach bielu škvrnu
Kosska, ten z 31.10. nebol adresovany tebe.
:)) neviem či som dobre pochopila ale ten príspevok z dňa 31.10.13 myslela som si že to nebolo adresované mne :) ale aj keby bolo vôbec mi to neprekáža.
Kosska, ok, nechcela som sa ta dotknut. Hlavne chod k nie najblizsiemu ale k dobremu vetovi, lebo inac sa nachodis, zbytocne prides o peniaze a aby havovi este neuskodil. Lebo oci nie su sranda. Moja fenka skoro oslepla, este ze som isla k ocnej do kliniky a hlavne vcas. Takze drzim palce a vsetko dobre.:)
vieš deria u veľa ľudí sa zmení životná situácia a potom je to zložité. Veterinár je naozaj veľmi drahý ale je to moja povinnosť sa starať o moje psy. Poviem vám že ma veľmi mrzí že vláda ľudí zastrašovala že ak nedajú začipovať psa budú platiť vysoké pokuty. ALE zrazu sa to zmenilo žiadneho psa, mačku ani fredku už čipovať netreba a čo tý ktorý dali z posledného na svoje psy 15 eur za jeden čip zo strachu pred pokutou a potom prídu z týmto? Koľko psou bolo vyhodených kvôli tomu na ulicu? je to smutné ale späť k téme náš veterinár nepovedal že by sme mali prísť na kontrolu. Náš psík to má stále na očiach ale to mu asi nikdy nezmizne pretože to je ošúchané treba zájsť k vet. a on mu podvihne spodné viečko a tam vidno ten zápal ( neskúseným neodporúčam robiť doma! )Teraz som išla cez dedinu a stretla som psíka ktorý mal úplne zaslzené a už total biele očko a psýtala som sa majiteľa že ši s tým bol u vet. a on povedal že áno. Je to dosť zložité pochopiť prečo ten psík má stále ten zápal :( vet. povedal že keby že mu zo nezmizne ( to svrbenie ) tak bi mu musel vyčistiť oko. Tak iba to a asi s ním zájdem pretože si myslím že to nieje dobré.
akoze nechceme ist k vet, lebo je drahy??!! keby som si mala na to pozicat, tak by som isla, ak je psik chory. kto nema na veterinara, nema si kupovat psa.
Ahoj, kde je taký lacný zverolekár? lebo moj pes ma nieco podobne a nechceme ist k zverolekarovi lebo u nas je drahý
dobre, ze si s nim isla. takze nech sa to rychlo zahoji!:)
Ahojte. Dneska som bola u veterinára a zistil že má zápal očka. Tie biele škvrny mal z toho že si škrabal očko. Ďakujem že ste poradili. Dal mu kvapky do očí a ak sa mu to nezlepší bude mu to musieť vyčistiť ten zápal sa tuším volá pieskový alebo taký daaký :)
Mojej 3rocnej fenke zrazu obelelo ocko. Vylakali sme sa ale behom cca hodiny jej to zacalo ustupovat. Na mojom oblubenom fore pre zvierata mi poradili, ze mam ist okamzite k vet a to k ocnej odbornicke. Nakolko zijem v Nemecku, nebol problem zajst do kliniky pre zvierata - k ocnej. Zistila, ze je to vysoky ocny tlak. Namiesto 21 mala Ajka 54! Vraj dobre ze sme prisli hned, keby sme boli cakali den-dva, bola by oslepla! Ak je nieco s ocami komplikovanejsie, urcite treba navstivit ocneho pre zvierata, lebo obycajny vet nie je ani vybaveny na urcite specialne vysetrenie. Uz je tomu 3 mesiace a este ideme nabuduci tyzden na kontrolu. Oci nie je ziadna sranda, teda ani u zvierat. Tam netreba setrit, pretoze zviera moze prist rychlo o zrak.
no čo už taký je život ved teraz sa hovorí že pes je iba majetok :! určite sním pôjdem k veterinárovi hneď zajtra