Zdravim,neviem vobec ako zacat,nadpis popisuje moj problem.Mam problem s tym,ze stale smrdim aj cez tu vsetku hygienu,ktoru dodrzujem,2x denne sprcha/vana,cistenie zubov,cistenie nosa nosovym sprejom,pravidelne pranie veci,stale mam problem s tym,ze smrdim,ani neviem popisat aky typ zapachu to je,lebo mam uz moc rozdrazdeny nos aj tym,ze stale musim ovladat dychanie pred ludmi,najhorsie je to v praci kde mam neustali kontakt z ludmi..Bolo by este hodne co pisat,posledne co este v skratke napisem je,ze psychicky som na tom uz tak zle s tohto problemu,ze nevediem ziadny spolocensky zivot ba ani kontakt s rodinou ked som doma len sa zavrem do izby,uz takto dalej nevladzem,tuzim po normalnom plnohodnotnom zivote.Mal niekto podobnu skusenost?
Smrdim, uz nevladzem zit
@yycc nikto mi este nepovedal,ze smrdim,no ja to na ludoch vidim,ze pri mne inak dychaju atd..Aj ked zacinam mat pocit,ze to je aj psychickeho razu.Diky za vsetky reakcie od vas.Teraz mam otazku,viete mi niekto poradit dobreho psychiatra/psychiatricku v bratislave,ktory lieci aj obsedantno kompulzivne poruchy?Pretoze mam podozrenie,ze to prave moze byt tato porucha,stale nutkane kontrolujem dychanie nosom ci necitim smrad a to myslim ozaj stale 24hodin denne,aj ked sa snszim na to nemysliet,ale proste to nutkanie je silnejsie nez ja,uz ani neviem co to je normalne nekontrolovatelne dychat,ja dycham stale plytko s tym,ze to "kontrolujem/na nic ine nemyslim",alebo ako by som to povedal,proste aj ked sa ma niekto nieco spyta doma/v praci tak nad tym premyslam a uvazujem ci ten druhy na mne vidi,ze mam take plytke kontrolovane dychanie a samozrejme,ze to ten druhy vidi,videl som sa v zrkadle uz sa tam ani nechcem pozriet koli tomu..
Nečítal som predošlé komentáre ale niečo podobné som vo svojom okolí zažil. Môže ísť o tráviaci problém. Skús konzumovať viac vlákniny. Taktiež doporučujem koreniew turmeric a nápoj s názvom golden milk/zlaté mlieko (na internete nájdeš plno receptov. Pil by som veľa bylinkových čajov najmä žihľavy (ideálne z čerstvej žihľavy samozrejme ak je to možné) prečistuje krv - nie však stále (týždeň potom 2 týždne pauza ). Sprej do nosa vynechaj, sám si písal že máš podráždený nos. Sprchové gély by som vymenil a umýval sa gélom na intímnu hygienu (pre ženy,ale je citliví k pokožke). Zabudni na silón a obliekaj sa do bavlny pokiaľ je to možné, najmä spodné prádlo. Športuj hlavné kardio kde sa poriadne vypotíš, a podľa možnosti aspoň 2x do týždňa navštív parnú saunu. Ak ješ polotovary zahoď to, a var si doma z čerstvej zeleniny (ideálne vývari) . Výluč alkohol. Dúfam že aspoň trochu som pomohol. Ak by si niečo potreboval kľudne sa ozvi na stankostan@azet.sk. Mám ešte pár typov.
uznevladzem: kolko ludi ti naozaj rovno povedali ze smrdis???? nieje to tiez len tvoj psych. problem??
Pridam sem aj sekciu na znizenie primu cholinov, pozri na
www.meboresearch.org
Tento svet je aj o utrpení, nielen o radosti. Ak si to nevedel, tak teraz to už vieš.
Podľa mňa by si sa mal umývať s prevarenou vodou, lebo ten smrad ti môže vyvolávať aj podráždenie pokožky chlórom.
Takisto by si mal používať soft mydlá, možno najlepšie detské.
TMAU moze byt dedicna, ale zrejme v tvojom pripade je ziskana, a moze to byt najma z poruch pecene. Takze si ju dobre precisti a regeneruj protokolom dr Berksona. Dnes obieha plno virusov co vedia pecen a jej funkciu znacne poskodit. Zide sa ti aj zvysit viralnu imunitu, pozri cez google.sk pod mojim nickom na temu herpes. Pripadne pozri aj na temu travenie, lebo aj niektore mikroby v crevach to udajne mozu sposobit.
en.wikipedia.org
@pacient123 diky za vtipne povzbudenie :) Zijem s tym a bojujem s tym stale uz neviem kolkaty rok,okrem toho mam aj extremne psychicke problemy,ktore som uz viacej razy riesil s lekarom,no neuspesne.Denno denne chodim do prace kde sa pretvarujem,ze som zdravy clovek a ze svoj zivot zijem na plno,no skutocnost je uplne ina.Neviem ako dlho to este vydrzim kym s tym vsetkym zkoncujem,nemam ani uz naladu a silu o tom pisat,lebo aj to je zbytocne.Proste su ludia,ktory su stastny a su ludia,ktori trpia kazdy den a s tym uz nic nespravim,uz som to po par rokoch skusania vzdal.