Dobrý den, mám muža strašného alkoholika,ktorý nikde nepracuje, z domu všetko predáva,strašne nadáva,rozbíja dvere,háda sa....Tak velmi by som chcela odíst niekam preč , do bytu,ale bojim sa velmi , či to finančne zvládnem. Dom , v ktorom spoločne byvame, je zatazený hypotekou.Mám ešte sedemnástrocnú dceru,ktora velmi trpi toutu situaciou. Ona ma stále nabáda , aby sme išli do bytu, vraj moje príjmy prepočítala a finančne by to malo stačiť, avšak ja sa veľmi bojím a pre tento môj strach z budúcnosti , som zastala na jednom bode a neviem sa pohnút. Dcéra zhána byt , no ja sa o to moc nestarám, i ked veľmi chcem odíst, no môj strach je priveľký. Ako by ste riešili takúto situaciu? Keby sme aj odišli do bytu, musela by som splácať polovicu z dlhu na dom, a veľmi sa bojím, že muž to splácať nebude. Toho domu je veľká škoda. Rozvod manžel odmieta, ja s ním však uz nemôžem byť. Tak čo robiť?
Ako riešit tažku zivotnú situaciu? Muž-alkoholik
On ho nechce predať a nepredá, v jeho stave ani neodíde z domu, nemá kam a peniaze z predaju domu by akurat tak prepil. Celý čas sa ohraduje , že on postavil dom vlastnými rukami a teraz by mal z neho odíst preč? Nie.. Ach .. Kazdopadne my s dcerou chceme a musíme odíst , lebo už nam to zasahuje na psychiku. čo tak ten byt ? Neviem sa rozhodnut , preto som aj založila tuto diskusiu, aby som zistila viac riešení, niečo iné ako predaj domu?
ako by som to povedala jemne ... chcela by som, chcela by som, chcela by som... chcem dom, chcem bez pravnika, chcem sa oslobodit... bla bla bla. musis si ujasnit priority. pravdepodobne ti dom neostane. ak, tak budes musiet platit hypo sama. no aj tak je velka sanca, ze vas rozvedu 50:50, mozno by sa to dalo vyriesit, pokial by si preukazala, ze je alkoholik a ze si ho zivila a pod. to uz ja neviem. kazdopadne, pokial on s rozvodom suhlasit nebude, skonci to pred sudom. mala by si si usporiadat priority a mysliet pri tom na seba a svoju dceru. chcem dom, nechcem po sudoch .. tak si ho maj. maj si k tomu aj muzskeho, co teba samu pripravi o vsetok rozum a energiu do zivota a mozes kludne marne verit, ze pristane na nejake dohody a podobne bachorky. a dcera nech kazdodenne trpi pohladom na priblbleho otca a matku neschopnu postavit sa na vlastne nohy a zobrat svoj zivot a zivot svojej dcery do vlastnych ruk.
pochybujem, ze on z toho domu bude chciet odist
no na pol domu mas pravo, ale az ten ochlasta prestane platit hypo, budes mat prd a nie pol domu. jedine zeby si jeho z domu vyrazila, odkupila to od neho. alebo najprv dom predat rozdelit si prachy a ist kazdy svojou cestou. ale on aj tak nebude suhlasit, cize bez pravnika sa nepohnes, to uz aby si ho zacala zhanat
chod za právnikom požiadaj o rozvod a trvaj o predaji domu z čoho polovica ti kvapne.Prv si našetri na právnika.
isteze mas narok na polovicu domu, ale ako si ten narok chces uplatnit?
Na polovicu domu , majetku mám právo, kedže je to rozdelené na polovice. Avšak ja by som sa chcela odstahovat s dcerou do bytu , bez toho , aby sme ten dom predávali, pretoze sme ho budovali my, je tam na nom kopec nasej práce a usilia... neviem ako mám nájsť odvahu
bez pravnika sa nepohnes, jedine, ze by si sa vsetkeho vzdala
Dom aj hypoteka je napisana na nás oboch.