Ako riešit tažku zivotnú situaciu? Muž-alkoholik

Príspevok v téme: Ako riešit tažku zivotnú situaciu? Muž-alkoholik
Maryyyx

Dobrý den, mám muža strašného alkoholika,ktorý nikde nepracuje, z domu všetko predáva,strašne nadáva,rozbíja dvere,háda sa....Tak velmi by som chcela odíst niekam preč , do bytu,ale bojim sa velmi , či to finančne zvládnem. Dom , v ktorom spoločne byvame, je zatazený hypotekou.Mám ešte sedemnástrocnú dceru,ktora velmi trpi toutu situaciou. Ona ma stále nabáda , aby sme išli do bytu, vraj moje príjmy prepočítala a finančne by to malo stačiť, avšak ja sa veľmi bojím a pre tento môj strach z budúcnosti , som zastala na jednom bode a neviem sa pohnút. Dcéra zhána byt , no ja sa o to moc nestarám, i ked veľmi chcem odíst, no môj strach je priveľký. Ako by ste riešili takúto situaciu? Keby sme aj odišli do bytu, musela by som splácať polovicu z dlhu na dom, a veľmi sa bojím, že muž to splácať nebude. Toho domu je veľká škoda. Rozvod manžel odmieta, ja s ním však uz nemôžem byť. Tak čo robiť?

hanka9

winki

ty nemas co hlasit, to hlasia spicli, udavaci, pokrytci a ina zberba

nehodna nosit meno clovek

od toho je tu zamestnany administrator, aby si kontroloval stranku

a ja sa len branim dovolavam svojich prav

nic viac a nic menej

P.s- tak niekto ma slovne napadne a ja sa nemozem branit, naviac, ked som to oznamila? Kde sme? V kocurkove?

hanka9

Maryyyx

este tu nepadlo nikde v prispevkoch

TO NAJDOLEZITEJSIE

a je ti dufam jasne, ze pri rozvode Ta moze sud zaviazat platit manzelovi "vyzivne", kedze Ty pracujes (resp. mas prijem) a on je nezamestnany

P.s- preto si prestuduj poriadne zakon !!!

ked uz nechces teda ist za pravnikom

winki

hanka9...pokiaľ niekto nahlási tvoj príspevok...tak bude zmazaný a môžeš nadávať koľko chceš.

Tvoj posledný príspevok nahlasujem tiež: vyjadrenie zavri fekál je fakt hodné do diskusie.

_meno

Vyborny plan s tymi pravnikmi.Ak muz nebude mat tym padom kde byvat a robi problemy uz teraz, odporucil by som Ti byt opatrna.

Snazim sa len povedat, ze ked uz zrejme coskoro budete byvat v bytiku, ci ti potom investicia do pravnikov, opletacky s muzom stoja za tie peniaze a ci ich vobec niekedy uvidis (zalezi zrejme od kvality pravnikov, ako vedia vyradit muza tak, ze budes schopna najst kupcu a zrealizovat ten predaj ako si spominala).

Snad sa nenahnevas za takyto menejprinosny prispevok :_)

Maryyyx

_meno - Ano , velmi chcem odíst od neho ale drží ma ten dom, bol aj je náš, hypo je za oteplovanie domu, ale bude to najlepšie riešenie predat ho.Ale na predaj treba súhlas OBOCH,kedze dom je napísany na mna i jeho, a to bude problém. Dlh by sa potom odpočítal od ceny. Ako mi tu viacerí radili ohladom právnika, skúsim sa poinformovať a začnem konať. Moja dcéra ma pohána a veľmi ma tlačí do toho bytu, bez nej by som do toho určite nešla. Niesom typ človeka, ktory vykonáva zmeny v živote len tak. A čo sa týka financií , tiež je to velmi obmedzené. Dakujem za názory.

_meno

Ahoj Maryyyx

Z toho co si pisala chces
-odist od muza
-zostat s dcerou
-byvat v byte

Pre Vas obe bude lepsim domovom byt, hoci aj lacnejsi (cize uz sa nemusis bat najmnu). V pripade ze po par mesiacoch ti budu zostavat financie, kludne s dcerou mozte ist do bytu lepsieho.

Dom v ktorom byvate teraz zrejme nikdy nebol Vas (kedze hypoteka). Stratis v podstate len vklad. A zbavis sa tym aj spolocneho majetku - cize Vas s muzom nebude nic spajat do buducna.

Prajem vela sil, ak by ti chybali, urcite ich nacerpas od dcery, ktora situaciu pocituje zrejme rovnako :-)

hanka9

Administrator

nevidis prve tri slova vo vete prispevku ouii.00:8 ???

no tak bud korektny, mne vymazes prispevok za to, ze sa branim, vsak

dakujem a zelam pekny a daritelny den

kafe

Maryyyx, zavolaj, napíš, choď a poraď sa s niekym odtiaľto:
nehraj.sk
Tam by si mala aj právnu pomoc zadarmo, aj by to mohla byť aká-taká podpora a istota pre teba. Potrebuješ riešiť niekoľko vecí naraz (seba, podnájom, hypotéku, dom, rozvod) čo je vzhľadom na tvoju situáciu naozaj ťažké. Hlavne sa neboj a pýtaj sa. Ak sa nechceš zblázniť, musíš to nejako zvládnuť a prídu aj krajšie dni, nieže len normálne, ale úplne nádherné :) Držím palce.

ouii..

nepocuvaj keci hanky, verim tomu, ze podobne vycitky ta pri tom cloveku este ciastocne drzia. tam rezoutne ulitimatum jedine a v pripade, ze uz nevladzes s tym clovekom tahat ani pri predstave, ze by sa zmenil, tak proste sa vykaslat na neho. v takychto situaciach treba byt kruty. jednoducho ultimatum "bud sa pojdes hned zajtra liecit zo zavislosti na alkohole a uz v zivote do seba nedas ani glg, alebo podavam ziadost o rozvod".

pruser je ten, ze ked vas rozvedu, dom moze byt rozdeleny na polovice, ale nikam sa nepohnes, lebo on ta nebude mat z coho vyplatit a rovnako ani ty jeho. tam jedine zistit, ci je mozne sudom nariadit predaj domu, ked sa nedokazu dve strany vysporiadat. pripadne sa pri rozvodovom konani dohodnut na prevzati hypo na seba, ale tym zaroven aj prevzati celeho domu. ja uz neviem, ako to funguje, co je mozne a co nemozne v tejto situacii presne urobit a prave preto potrebujes pravnika.

budes pravdepodobne potrebovat aj psychologa a mozno psychiatra, za to by som sa nehanbila a nasla si aj takuto pomoc. samozrejme, ze sa bojis o buducnost, lebo nevies, ako sa dalej pohnut a preto nemozes spavat a citis sa uplne bezradne. to je prirodzene. ale bud si ista, ze jedinym riesenim je to s tymto clovekom skoncit, alebo podmienka, ze hned! odchadza na liecenie. lebo to nikam nevedie, on sa nezmeni a moze ta naozaj dohnat do situacie, ze budes musiet sama platit hypo, zivit svoju dceru a popri tom mat doma ozrateho chlapa, ktory vam v najhorsom pripade aj ublizi.

hanka9

Maryyyx
nepracuju tisicky a tisicky ludi v nasej republike ( aj moj manzel ) a su nedobrovolne nezamestnani
ale tvoj muz bol predsa aj velmi sikovny, ked postavil dom a predsa si s nim musela zazit aj mnoho dobreho, ci nie ?
preco mu teda nepodas pomocnu ruku,ak ju potrebuje ?

alebo ti na nom ani trochu nezalezi ?