Ako riešit tažku zivotnú situaciu? Muž-alkoholik

Príspevok v téme: Ako riešit tažku zivotnú situaciu? Muž-alkoholik
Maryyyx

Dobrý den, mám muža strašného alkoholika,ktorý nikde nepracuje, z domu všetko predáva,strašne nadáva,rozbíja dvere,háda sa....Tak velmi by som chcela odíst niekam preč , do bytu,ale bojim sa velmi , či to finančne zvládnem. Dom , v ktorom spoločne byvame, je zatazený hypotekou.Mám ešte sedemnástrocnú dceru,ktora velmi trpi toutu situaciou. Ona ma stále nabáda , aby sme išli do bytu, vraj moje príjmy prepočítala a finančne by to malo stačiť, avšak ja sa veľmi bojím a pre tento môj strach z budúcnosti , som zastala na jednom bode a neviem sa pohnút. Dcéra zhána byt , no ja sa o to moc nestarám, i ked veľmi chcem odíst, no môj strach je priveľký. Ako by ste riešili takúto situaciu? Keby sme aj odišli do bytu, musela by som splácať polovicu z dlhu na dom, a veľmi sa bojím, že muž to splácať nebude. Toho domu je veľká škoda. Rozvod manžel odmieta, ja s ním však uz nemôžem byť. Tak čo robiť?

kabel

xxy, na tie brka sa neda spoliehat, chlapik ma okolo 40ky predpokladam (podla veku dcery)
Maryyyx, jednoznacne bez odbornej pravnej rady toto nezvladnes a ak v tom dome neostanes, alebo sa nedohodnes o predaji a rozdeleni na polovicu, tak on prides. On hypo platit nebude.

phoenix

S ním vyjednavaj len o tom či sa ide liečiť, inak kašli naňho , ver mi že žiadne peniaze za to nestoja. Sadni si.s dcérou a prejdite si spolu bojovy plán, koľko máte, koľko najnutnejšie potrebujete a na haraburdy v dome a celý dom sa vykasli, ten už je zaliaty chlastom. Podaj ziadost o rozvod čím skôr a čo už bude s domom, či ho predá alebo nie, viac už mať nebude. Len menej, cas ti beží tak sa hyb !

Maryyyx

Takže najlepším riešením je podľa Vás predať ten dom a rozdelit si čiastku na polovice? Dopredu však viem, že on s týmto suhlasiť nebude. A s ním je ťažko dohodnut sa o malých nepodstatných veciach , nie este o dome. Ako som písala tažko ho zastihnút v normalnom stave, na takúto spravu bude reagovat agresívne a podráždene, už ho poznám.

Maryyyx

Ja to viem , ja to všetko viem, že musím s tym niečo robiť, len ja v sebe nemám tu odvahu na takéto zmeny, niesom v dobrom stave, trpím nespavosťou. Tak rada by som to zrealizovala ale ako som písala , neviem sa pohnúť , čo mi veľmi vyčíta aj dcéra. Hned myslím na to , či budeme mať co jesť , či to budeme vedieť všetko splácať, dalej co bude s domom,a podobne.Ani neviem či mu to mám alebo nemám hovoriť, s ním sa nedá ani rozprávať normálne, kedže ho vidíme triezveho len velmi málo až vôbec.

xxy

mne sa zda ze ty to nejak nechapes, jemu ide o holy zadok, jasne, ze on sa nicoho nevzda, alkoholik prepije i posledny cent co u seba ma. on bude mat v prdeli nejaku hypo, ked pojde do krcmy, co to nechapes? ten dom sa zachranit neda, jedine zeby natiahol brka

ouii..

pozri, bud sa s nim dohodnes na tom, ze barak predate a pojdete kazdy svojou cestou, alebo sa nedohodnes a budete to musiet riesit sudne. to uz je na rozhodnuti sudu, ci by vas mohli rozviest aj s tym, ze tebe ostane majetok. no myslim, ze na to by museli byt velmi padne dovody, aby toto dokazalo obstat v sulade zo zakonom.

kabel

no ak ty odides z domu bez vyriesenia jeho predaja a pobytu manzela, tak ti hovorim dopredu, ze o ten dom prides. A ked sa nerozvedies, este on si moze zaziadat na vyzivne od teba :-D, ale nemyslim, ze by to robil, len je taka moznost.