Točenie hlavy, hučanie v ušiach, dezorientácia...

Príspevok v téme: Točenie hlavy, hučanie v ušiach, dezorientácia...
es

Moje problémy sa začali ešte v apríli, kedy ma chytil pocit, akoby sa okolie okolo mňa začalo strácať, ja som nedokázala poriadne vnímať, čo sa deje okolo a myslela som, že odpadnem. Strašne sa mi roztočila hlava, rozbúšilo srdce až do pocitov dezorientácie a derealizácie priestoru okolo mňa. Bola som hrozne vystrašená a nevedela, čo sa to so mnou deje a hneď na druhý deň som išla k obvodnej doktorke. Namerala mi tlak 140/95, čo je pre 20-ročnú ženu dosť zlý výsledok. Keď som jej opísala aké som mala pocity, poslala ma na urgentný príjem, kde som pri konečnom meraní tlaku mala 160/110. Týždeň som bola hospitalizovaná v nemocnici, robili mi odbery krvi, moču, záťažové testy, všetko vyšlo negatívne. Nemám ani nadváhu práve naopak pri výške 157cm vážim okolo 43-45kg. Z nemoncine ma poslali na vyšetrenie ku kardiologičke a na celodenné monitorovanie tlaku, pri ktorom sa ukázalo, že jeho priemerná hodnota je 70/110, čo je skôr nízky tlak. Neukázali sa ani žiadne veľké výkyvy, alebo iné kardiologické problémy. Myslela som, že problémy budú možno skôr psychologického rázu a začala som navštevovať psychiatra a liečiť sa na úzkostnú poruchu, ale problémy absolútne nevymizli. K občasným stavom dezorientácie, sa pridali nárazové točenia hlavy, nárazové bolesti hlavy, hučanie a pískanie v ušiach spojené s pocitom chvíľkovej dezorientácie. Tiež mávam často bolesti hlavy, väčšinou od krku. Často ma trápia bolesti krku a takmer nič mi na ne nepomáha. Už som vystrašená a vystresovaná zo všetkých tých vyšetrení a behaní od jedného doktora k druhému vždy s negatívnou diagnózou. Prosím vedel by mi niekto poradiť na akého odborníka sa obrátiť, alebo prípadne, čo by mi mohlo byť? Už naozaj neviem kam sa obrátiť.

Roxor

Toto mám aj ja,založil som tému ale moc som sa nedozvedel.Strasny tlak z krku,následne uzkostny pocit,úplne až dezorientacia,strach z toho a busenie.Snazim sa to zvládnuť ale napr.dnes to je extrémne.
Človek nechce byť hypochonder ale je to neúnostné už.

ahjajjaj

Mintenker - ešte centrum pre poruchy rovnováhy by si mohol skúsiť. Odporúčanie od obvodného alebo neurológa, dve centrá sú na Slovensku, zatelefonuješ si, a oni Ti tam vyšetria či to nepochádza z centra rovnováhy z vnútorného ucha. Dovoláš sa tam, iba keď budeš volať poobede.

Mintenker

Na neurologii som bol xy krat, vsetko mam v poriadku a ked si dam neurol tak to prejde...aj mri mozgu atd mam za sebou len emg mi vysla tetania co vyjde kazdemu ked dycha jak bob naschval rychlo