lieky na depresiu

Príspevok v téme: lieky na depresiu
Ewka12

ahojte,prosim o radu niekoho kto uz ma skusenosti s liekmi,pred 1,5roku po porode sa mi spustila poporodna depresia,ktora stale pretrvava.boli aj lepsie obdobia kedy som lieky skoro vysadila,hlavny problem som mala so spankom,ale uz treti krat sa mi pohorsilo,mavam rano uzkosti az take ze ma budia nadranom.a nemozem uz viac zaspat.prestalo mi chutit jest aj som rano zvracala,nebola som schopna nicoho,tehotna nie som.radsej som sla psychiatricke a dala mi k liekom co uzivam na spanie-triticco a gerodorm,aj citalec rano,ale po mesiaci sa mi nelepsilo ba horsilo,do toho prisla aj zla sprava,musim so synom na rehabilitacny pobyt lebo je vo vyvoji po zadu,co ma trapi,tak som sla k lekarke znovu ze sa mi nelepsi stav,vysadila predosle lieky a dala mi elenimu 3x1 denne a mirzaten vecer,vcera som to zacala uzivat,v noci som spala otrasne,stale som sa budila,spotena,triasla som sa,cez den som sa citila ako nadrogovana,akoby som 10redbullov vypila,necitim sa dobre po tych liekoch,nechapem preco mi nezmenila len ranne antidepresiva a neponechala lieky na spanie,este mi tvrdila ze su to mierne nenavykove lieky ze mi ich dava slabe lebo vie ze mam male dieta a musim fungovat cez den,a to co som sa o nich docitala teda slabe nie su.su taketo stavy po liekoch normalne?treba len pockat a uzivat dlhsie?nemozem si dat rano len ten mirzaten a vecer lieky na spanie?lekarka nie je v mojom meste a nechcem tam ist znova

jedulka

Ona ti doktorka nechce zle.Snaží se ti pomoct,a opravdu ti dává jen ty lehčí léky,ale když ti nesedí,tak k ní zase zajdi a řekni jí to.vyspat se musíš,protože musíš přes celý den fungovat a tak malé dítě umí dát zabrat i zdravému člověku, natož někomu s poporodní depresí.Nedělám to ráda, nejsem psycholog,ale na spaní se velmi dobře snáší Valdoxan. ALE TO JE VELMI INDIVIDUÁLNÍ.Já se po něm například probouzím s písničkou na rtech.Přes den bych dala něco povzbuzujícího jako seropram,Algofan atd...Ještě jednou a znova tě upozorňuji,že co dělá dobře mě nemusí dělat dobře tobě.Je to prostě pokus-omyl, zvykni si jinak to nejde.
Zároveň pokuď to jen trochu jde zapoj do domácnosti a k dítěti rodinu,kamarádku,prostě někoho komu věříš a komu bys svěřila dítě.Musíš se naučit relaxovat.To je velmi důležité, na to nemusíš být študována abys pochopila, že odpočinutá matka je dobrá matka.Přeji hodně zdaru.

ps2

Ja mám už asi tiež depresie. Rád by som spoznal dievča z východu. Myslím si, že mám čo ponúknuť.
Email: besttt azet
Bye.

zewa

Okrem trasenia rúk (po Citalecu) som nejak nezazila vedľajšie účinky, ale to, čo popisujes by som určite skonzultovala aspoň telefonicky. Neviem, myslím si, že sa po liekoch má človek cítiť maximálne rovnako zle ako bez nich a nie horšie! Časom samozrejme lepšie :) Veď to je inak na hlavu, nie? Lieky majú pomáhať, nie viac pritazovat. Možno máš priveľkú dávku a možno ti vôbec nesadli.