ahojte,prosim o radu niekoho kto uz ma skusenosti s liekmi,pred 1,5roku po porode sa mi spustila poporodna depresia,ktora stale pretrvava.boli aj lepsie obdobia kedy som lieky skoro vysadila,hlavny problem som mala so spankom,ale uz treti krat sa mi pohorsilo,mavam rano uzkosti az take ze ma budia nadranom.a nemozem uz viac zaspat.prestalo mi chutit jest aj som rano zvracala,nebola som schopna nicoho,tehotna nie som.radsej som sla psychiatricke a dala mi k liekom co uzivam na spanie-triticco a gerodorm,aj citalec rano,ale po mesiaci sa mi nelepsilo ba horsilo,do toho prisla aj zla sprava,musim so synom na rehabilitacny pobyt lebo je vo vyvoji po zadu,co ma trapi,tak som sla k lekarke znovu ze sa mi nelepsi stav,vysadila predosle lieky a dala mi elenimu 3x1 denne a mirzaten vecer,vcera som to zacala uzivat,v noci som spala otrasne,stale som sa budila,spotena,triasla som sa,cez den som sa citila ako nadrogovana,akoby som 10redbullov vypila,necitim sa dobre po tych liekoch,nechapem preco mi nezmenila len ranne antidepresiva a neponechala lieky na spanie,este mi tvrdila ze su to mierne nenavykove lieky ze mi ich dava slabe lebo vie ze mam male dieta a musim fungovat cez den,a to co som sa o nich docitala teda slabe nie su.su taketo stavy po liekoch normalne?treba len pockat a uzivat dlhsie?nemozem si dat rano len ten mirzaten a vecer lieky na spanie?lekarka nie je v mojom meste a nechcem tam ist znova
lieky na depresiu
Ja si chodím rovno k praktickému lekárovi po lieky na spanie. Mne sa už ani nechce tej mojej doktorke niečo vysvetľovať, choroba mi je ukradnutá. Mám brať aj betak, je mi fajn, neberiem ho. Porazí ma, porazí, čo na tom? Svet sa neprestane točiť - to mi povedala jej Dr. asistentka v rámci terapie. Tak tak v globále s.ať na to.
a nemozes tej lekarke zavolat? telefonicka konzultacia je bezne vec
diki za rady ale teda teraz uz vobec neviem co mam robit,ci pockat co spravia nove lieky dalej alebo radsej uzivat tie stare a vyckat ci nezaberu,po porode som tiez brala triticco na noc a rano citalec a po case zabralo,este som zabudla dodat ze mi dnes strasne busilo srdce az mi islo z hrude vyskocit,to ej normalne?
Neviem pomôcť, ale môžem ti napísať, čo som užívala ja a skús sa na to trebárs lekárky opýtať, či by to nebolo vhodné. Na depku Lenuxin k tomu na úzkosť Spitomin a na spanie (ale len krátkodobo) Stilnox, ten je mega, ani ma nedokázali zobudiť v noci, tak neviem, či je pre matku s dieťaťom vhodný. Môžeš prípadne zmeniť psychiatra. No po jednom dni užívania ešte nemôžeš čakať viditeľné výsledky.
Inak, ak si spätne spomínam, tak aj mne bolo najprv pri tom mirzatene, všelijako, ale potom sa to upravilo a bolo to ok. akurát som mávala navečer záchvaty hladu, tak ak sa ti to stane nejedz, lebo priberieš.
Kabel ma pravdu,mirzaten uspáva, ale ak ti zmenila lieky len nedávno, tak vydrž, napríklad pri citalecu môže trvať aj mesiac, kým ti bude lepšie, takže možno aj pri iných to tak je
mirzaten praveze uspava, preto by sa mal uzivat na noc
ak ti nesadol, treba to cele zmenit