Som alkoholička

Príspevok v téme: Som alkoholička
Tony L

Volám sa Tony, som cudzinka, manžel je Slovák.
Myslím, že som alkoholička, pijem úplne každý deň. Mám 28 rokov, alkohol mal u mňa vždy svoje miesto už od puberty, ale zhoršuje sa to, pomaly niet dňa, kedy by som nepila.
Neviem odkedy to už nedokážem ovládať, ale stále častejšie cítim, že ma to demoluje. Zobúdzam sa dolámaná, s opuchnutými očami, pri pohľade do zrkadla mám chuťv sa zo seba vyvracať.

Každé ráno začínam, poviem si - dnes určite nie, a potom sa počas dňa stane niečo, čo ma rozladí, znepokojí, poníži a ja sa tým pitím musím večer potrestať. Opijem sa a prežerem tak, aby mi bolo totálne zle, v noci samozrejme nespím, ale o to viac verím v nové ráno, kedy si opäť poviem, že tentoraz vydržím, že sa nebudem trestať, že sa očistím a bude zo mňa opäť normálny človek.
Nikdy to ale neviem vydržať dlhšie, aj preto píšem sem. Nemám totiž s kým svoj problém zdieľať. Môj manžel je asi radšej, keď mám nejakú tú svoju hladinku, vníma to síce ako problém, ale necíti potrebu to riešiť. Som totiž veľmi introvertná bytosť, bez sebavedomia, v triezvom stave sa už takmer neviem uvoľniť. On má toho sám veľa, asi mu nezostáva energia riešiť moje depresie.
Okrem neho, o mojom alkoholizme vie ešte kolegyňa, zlatá žena, to ona mi poradila napísať sem, pomáha mi i s pravopisom, nakoľko som cudzinka.

Budem veľmi vďačná za každý príspevok k môjmu problému, zvlášť od žien, ktoré sa trápia s podobným problémom.

Dneska znovu raz začínam s detoxom, nastavila som si prísny režim, každý deň cvičiť, jesť zdravšie, dopriať si viac radostí v živote, fotografovať..
Verím, že ak sa tu budem pravidelne deliť so svojimi skúsenosťami, podarí sa mi od pitia oslobodiť.

Tony L

Seventh day! But it's hard. And somehow I feel that tomorrow or the day after tomorrow I'll drink some wine, probably. I hope I won´t.
I would like to start a new life, maybe I just need even tougher discipline: so I decided to smoke only occasionally or not at all. And lose weight, also.

Tony L

Ďakujem Shera5 :) usilujem sa stále niečo robiť, ale je pravda, že pokušenie je veľké. V práci sa len ťažko sústredím, ustavične si opakujem, že aj dneska to dám a vydržím bez alkoholu. Hlavne si potrebujem ujasniť priority, spísať si zoznam omylov, ktoré opakujem a o ktorých viem, A niečim veľmi reálnym sa motivovať do života. Bo už dlhšie sa akoby točím v kruhu, stále si vravím, že vypnem a pritom sa asi bojím postaviť sa sama sebe.
Aj preto to voľno zajtra. Asi by som chcela vybehnúť do prírody, dať si takú poriadnu 6 hodinovú túričku do okolia, sadnúť si niekde v horskej chate a spísať ten zoznam. A potom asi uvariť manželovi večeru, zájsť do kina..

ps2

Čo som porušil, že ste mi môj príspevok zmazali? Ja fakt neviem vaše pravidlá, tak asi viete. Človek nemusí všetko vedieť:)

shera5

Ahoj Tony, teším sa s tebou, že sa držíš.Tieto prvé 2 týždne sú kritické, vtedy sa telo zbavuje alkoholu a po 2 týždňoch si môžeš povedať, že si čistá.Mne na začiatku poradili, aby som nemala v dome nič, čo obsahuje alkohol, aby ma to v slabej chvíli nelákalo.Pomohlo mi aj to.A hlavne som všetkým blízkym povedala, že mám problém, aby mi nikto nič neponúkal, lebo vieš ako to u nás chodí, furt ti niekto niečo núka.Všetci to zobrali na počudovanie ľahko a nikto ma neodsudzoval.Večer pred spaním som si vždy opakovala:Som triezva a triezva zostanem.

Tony L

Ahojte všetci!
Takže, opäť sedím s Aňou, pomáha mi hľadať psychoterapeuta. Nechcem ísť totiž k psychiatrovi, skôr potrebujem niekoho, s kým sa budem zhovárať. Je mi jasné, že môj problém nie je iba alkoholizmus, je to niečo hlbšie.
Čo sa mi zatiaľ podarilo zistiť - jedno sedenie u terapeuta by malo stáť asi 15-20 EUR, nie je to málo, ale asi sa to oplatí skúsiť - keď už toľko pracujem, nech sa cítim v živote lepšie.
Inak, pokračujem tretí deň bez alkoholu, také to je všelijaké, furt musím niečo zajedať + zvláštna únava v tele, ale dneska ma to už ťahá k fľaši menej ako včera. Zajtra si beriem v práci voľno, urobím si deň len pre seba, potrebujem popremýšľať

Shera5

ÁNO, milá Hanka, veľmi dobre viem o čom hovorím, a viem aj aký je ten liek, aj ako účinkuje a aké má vedľajšie účinky, aké klady a aké zápory.Viem aj ako to je so závislosťou na alkohole, jej popieraní a aj o tom ako si ju priznať.Viem aj o tom ako ťažko sa s ňou dá alebo nedá vysporiadať bez pomoci. A ty vieš?!
Tony, sedenia u psychiatra nie sú spoplatnené, je to v rámci poisťovne.

daniuska

Tony, tesim sa s tebou, ze si to takto super zacala, drzim ti palce, nech vydrzis a chcem sa spytat, pocula som, ze tie sedenia u psychiatra na ambulantnu liecbu alkoholizmu su spoplatnovane vraj, sedenia celkove vraj vyjdu na cca 700 eur, je to pravda, mne sa to vidi nefer, lebo aj alkoholizmus je vlastne forma ochorenia a ked ine dusevne tazkosti sa liecia zadarmo, preco nie toto, ak sa clovek chce dat dokopy a nema na to peniaze, tak je uz vopred odsudeny na neuspech? Fakt neviem, ako to je...

jedulka

Ahoj Tony
překládat ti to nebudu,ale je výborný lék na odvykání si od drog a alkoholu.Jmenuje se ibogain.Dělej co je pro tebe nejlepší

Tony L

Ahoj,
Thank you for all your answers :) I appreciate your advices and encouragement!
Today is my second day without alcohol, but I feel that it´s difficult not to give up, harder than yesterday.
I believe that tomorrow will be free of alcohol too, but I am not sure.
Probably I'll try to find a good therapist, to communicate my problem.

(and please, excuse me - my slovak and english languages are garbage, but I prefer to speak in English without my friend Aňa)

hanka9

shera5
strasne sa mi „pacia“ vyroky typu „nepodari sa ti prestat pit bez pomoci“, „Campral nema vedlajsie ucinky“.
Mas sajnu o tom, ako zacne posobit a ako posobi peroralne podavany liek, co vsetko sa deje a odohrava v organizme ?
Mas sajnu o tom, co obsahuje tento liek a ake pridavne latky su obsiahnute v tomto lieku? Ak mas, tak ich popis a vymenuj, vratane kladov a zaporov.
Mas sajnu, na co konkretne je tento liek?
Si si ista, ze je na „diagnozu“ ( ak nejakou ovsem trpi ) zakladatelky temy?