Zdrave chudnutie jedalnicek

Príspevok v téme: Zdrave chudnutie jedalnicek
mixerik7272

ahojte..najdem tu nejakeho odbornika na zdrave stravovanie? Rada by som zhodila cca 10-15 kil (z povodnych 85 kil som schudla na 71 kg). Doteraz som chudla dietami, vahu si udrziavam aj napriek tomu,ze jem vsetko, chcem ale este schudnut a konecne mat vytuzenu postavu:). Tentokrat uz nechcem trapit svoje telo dietami,ale chcem skusit zdrave stravovanie. Potrebovala,aby mi niekto pomohol/poradil, pripadne zostavil vhodny jedalnicek (beruc do uvahy to,ze som studentkou a velmi neviem varit:D) dakujem velmi pekne za kazdu radu

SiminkaPP

Mne sa najviac osvedcilo ked som isla cez prodietix.sk.. ono tam velmi pomaly nastupujes na zdravu stravu (celkovo) a tym padom sa da na to uplne prirodzene zvyknut a clovek sa neciti, ze to prisla nejaka extremna zmena a je s tym fajn.. a akonahle uz je raz v tom, ak vidi vysledky a naozaj telo ake chcel, uz len tazko cuvne spat :D

Pedro987

Ahoj, vedeli ste, že ľudia kt. si vycapili Vzorový Jedálniček na Chladničku, schudli až 2x rýchlejšie?
Na JedalnicekNaChladnicku.sk su aj nejake vysledky

Laura35

Vyskúšajte výživovú poradkyňu Zuzanu Líškovú. Venuje sa metóde Metabolic Balance. Na základe rozboru vzorky krvi mi vypracovala výživový plán, podľa ktorého som sa stravovala - je doslova ušitý na mieru a zohľadňuje chémiu tela. Vôbec to nie je o nejakých práškových diétach ( po takých sa mi vždy dostavil jojo efekt), ale jedlá som si robila z bežne dostupných surovín. Postupne sa mi upravil metabolizmus, schudla som 15 kíl a mala som viac energie. Zuzka pôsobí v Bratislave a môžem ju len odporučiť. :) -odkaz odstránený-

Romielo

Vzdy som to chapal tak ze ak clovek prijme viac kalorii ako vyda, pribera. A ked prijima menej kalorii ako vydava, tak musi zakonite chudnut bez ohladu na lieky atd.. k tomu sa vyhybat mucno-cukrovo skrobovitym potravina, (uhlovodikom - len v minime) Citam tu ako dievcata jedia "vela ovocia a zeleniny" aj to su kalorie, v ovoci moze byt vela cukru. Mozno by stacilo jest menej, pripadne ovela menej, aj toho ovocia a zeleniny. Jest vylucne ked je clovek hladny. Davat si velky pozor aby si neroztiahol zaludok. Jest tak male porcie ktore len ako tak, len len zazenu hlad. Aby bol clovek cez den tak kazde 2 - 3 hod hladny. Aby sa rano zobudzal hladny. Zacat vzdy velkym poharom teplej vody.
Najlepsie s citronom. Najlepsie s celym bio citronom rozmixovanym aj so supkou a kostkami. U mna je to vzdy presne pol litra minimalne 5krat denne. Pred kazdym jedlom. Pokial nevypijem min 2-3 deci vody, nedam do ust ani kusok jedla. Oklame to zaludok, vyrazne urychli travenie jedla. A to najdolezitejsie, toto nie je dieta ale zmena stravovacich navykov - navzdy..

Gima

Zápcha i nadváha: Pomôže psyllium?
Mirka

Odporúčané dávky vlákniny pre jednotlivé krajiny Európy sa líšia. Spravidla ide o 25 až 30 gramov na deň. Smutné je, že jeme len polovicu a následne nás trápia problémy ako zápcha, hemoroidy, nadváha, vysoká hladina cholesterolu v krvi... Je prírodná vláknina cestou k náprave?

V ajurvédskej medicíne je psyllium známe stovky rokov. Aktuálne zaznamenáva „boom“ aj v západnej civilizácii. Dôvody? Žalostne nízka spotreba vlákniny, ktorá súvisí s rakovinovými ochoreniami tráviacej sústavy (toxíny zostávajú dlhšie v tele), zápchou, hemoroidmi, žlčníkovými problémami, vysokou hladinou cholesterolu v krvi, obezitou, nestabilnou hladinou krvného cukru - čo je problém nielen pre diabetikov, ale aj bežných ľudí.
Čo je psyllium?

Psyllium je čisto prírodná rozpustná vláknina, ktorá sa získava z rastlín, ktoré pochádzajú z rôznych druhov Plantago, pričom najznámejšia je indické Plantago ovata. Psyllium rôznych druhov nájdeme po celom svete, ale domovom indického psyllia je India a Pakistan. Rastliny sú pomerne skromné, čo potrebujú, je jasné, slnečné a suché počasie.

Na trhu je psyllium dostupné vo forme prášku, ktorý sa užíva v množstve jednej až dvoch čajových lyžičiek denne. Najlepšou voľbou je užívať psyllium nalačno pred raňajkami s čistou vodou, džúsom alebo čajom. Užívať ho možno aj kedykoľvek počas dňa aspoň 30 minút pred jedlom.

Pri zaradení psyllia do jedálnička je nevyhnutnosťou pitný režim, pretože vláknina absorbuje vodu. Prírodné psyllium je bez chuti a zápachu, čiže sa hodí aj do ovsených vločiek, jogurtov a cereálií. Pri vážnejších zdravotných problémoch, a najmä dlhodobom užívaní niektorých liekov (antidepresíva, lieky pri cukrovke), konzultujte užívanie psyllia s lekárom.
Jednoduchým spôsobom možno teda denný príjem vlákniny zvýšiť až o 5 gramov a predchádzať nasledovným problémom:

Psyllium je prevenciou proti zápche, pretože stimuluje činnosť čriev a pomáha k rýchlejšiemu vylúčeniu stolice, a teda aj škodlivých látok. Je nápomocné aj v opačnom prípade, resp. pri hnačke aj syndróme dráždivéh čreva.
Viaceré vedecké štúdie naznačujú, že nedostatok vlákniny môže súvisieť so vznikom rakoviny hrubého čreva. Dôvod? Toxické látky zostávajú dlhšie v organizme a pôsobia negatívne na organizmus.
Psyllium navodzuje pocit sýtosti a znižuje chuť do jedla, čo je dôležité pri udržaní hmotnosti i redukčných programoch.
Dostatočná konzumácia vlákniny udržuje krvný cukor na uzde, čo je prevenciou cukrovky.
Vysoký krvný tlak a hladina cholesterolu v krvi sú hlavnými dôvodmi vzniku srdcovo-cievnych ochorení. Psyllium ako zdroj vlákniny pomáha regulovať krvný tlak i cholesterol.

Jordana

Vytvorim vam jedalnicek na mieru pre vase telo plus cvicebny plan zadarmo napiste mi na fb Lenad Wels alebo modrykonik jordana111

natalia5556

Ahoj Amily. Ja si myslím, že pokojne môžeš, či si dáš jogurt, tvaroh, cottage alebo acidko je to jedno, hlavne tú pravidelnosť a hrubý odhad potravín dodrž, prajem ti krásny deň :)