Streptoccocus agalactiae čo to je? Viete niekto?

odpovedam

Ano, probiotika su zaklad beznej dennej rutiny, nielen v case choroby a rekonvalescencie. Treba vsak dodat, ze probiotika nemaju ucinok, ak su uz mrtve. Preto netreba zabudat na to, ze v prvom rade treba kupit entericky uzavrete probiotika. po druhe, treba skumat, ako boli skladovane, pretoze v teple nepreziju. V lekarni su casto len tak polozene na policke, pricom maju byt v chladnicke. Ja preto kupujem tepluvzdorne probiotika.

Nema vsak vyznam ich brat, pokial ich nezivis. Su to zive bakterie, potrebuju tiez papat :-). Zivia sa teda mikrovlakninou (prebiotikami) - psyllium, inulin, atd. Idealne je zajest ich kuskom jablka (ako odporuca RNG), pripadne si kup psyllium. Ale to jabko je pohodlnejsie riesenie.

Pri posvovych zapaloch vsak treba probiotika doplnat aj v posve - napr. gynocapsom.

napochybach

ivka1
jedine,co mi napada,je to,ze partner ma uspokojoval orálne pred casom,takže moze to byt z toho,sliny atd ..
jedine tak ...
ine mi nenapada,ja som posledne atb brala na jar ..cize to z toho byt nemoze
teraz uzivam iba candistop nic ine ..
lekar mi nedal atb,povedal,ze uvidíme ako sa to dalejvyvinie,lenze ja mam stale take cudne pocity palenia v posve a aj pri močení..no on s tym nič nechce robiť,a uz teraz chapem,že to palenie ma na svedomi ten streptokok..

Ivka 1

To bozkávanie nebudem radšej rozvádzať ďalej :)ale streptokoky sa nachádzajú aj v ústnej dutine.
Rovnako bežne sa nachádzajú aj črevách,v močových cestách a odtiaľ už nie je ďaleko k tomu, aby sa dostali aj do pošvy. Napr. nesprávnym utieraním konečníka po stolici alebo pohlavným stykom.
Takže bežná baktéria,ktorá sa nerobí ťažkosti až kým sa nepremnoží. Stáva sa to zvyčajne po užívaní antibiotík, keď okrem škodlivých baktérii dochádza k vyhubeniu aj užitočných a pre zdravie veľmi potrebných. Pomôcť by mali kvalitné probiotiká.

napochybach

ako sa moze nieco preniest bozkavanim do posvy ?gynekolog mi nedal ATB,nedal mi nic,okrem mykomaxu,vraj to sa samo vylieci,ked sa budem umyvat a jest probiotika ..

skor ma zaujíma ako sa taketo niečo dostalo do mojej posvy ..tehotna ucite nie som,takze pohoda,som kludna,len ma zaujima PRECO a ako sa do mojej posvy dostalo ..taketo streptokoky

Ivka 1

Ano presne tak, bežná baktéria ,ktorá je velmi nebezpečná v tehotenstve. Môže spôsobiť potrat alebo spôsobovať ťažkosti s donosením plodu. Prenáša sa rôznym spôsobom napr. aj bozkavaním alebo pohl. ale aj análnym stykom. Bežne sa lieči antibiotikami, čo môže mať za následok premnoženia kvasiniek a vznik candidózy.V každom prípade hneď po ich doužívaní - max 24 hodín - začni užívať kvalitné probiotika. Závisí to od toho, ako často užívať ATB - tak dlho majú účinok v organizme.

quako

Bežná baktéria u každého človeka,pokiaľ sa Ti premnožila napr.viac ako 100000 baktérií na cm3 moču,doktorka Ti predpíše chemo alebo ATB podľa účinnej látky,na ktorú je tá potvorka citlivá
hlavne,aby si nebola tehotná,lebo u nepreliečenej matky,z dôvodu,že plod ešte nemá vybudovaný imun.systém by tá baktéria tomu plodu mohla spôsobiť sepsu alebo zápal mozgových blán..