Zeny predstavte si (ak nemate) dlhorocne stastne manzelstvo, 2 dospele deti, neskutocne dobry verny manzel, mily, pozorny, kazda vam ho zavidi, mate pravidelny sex.
Manzel vsak prestal manzelku mat rad (nie je za tym ina) a nema odvahu jej to povedat, lebo vie, ze by ju tym neskutocne ranil. Co by ste poradili? Ma sa obetovat, klamat ju, ze ju miluje a hrat to, aby bola stastna alebo jej to ma povedat a rozbit tym dokonale manzelstvo?
Manzelska poradna a pod. su uplne zbytocne, manzel v tom ma uplne jasno, ze to nepomoze.
Prosim skuste si predstavit, ze sa to stalo vam, aby tie odpovede vychadzali akoby priamo z vas. Potrebujem vediet vasu citovu stranku, ktorej nerozumiem.
Nemilujem - povedat to, ci nie?
nechapem co ho tu vsetci sudite. ako by to bola jeho osobna volba si vyberat ci ju miluje alebo ne. keby ste boli sami v takej situacii tiez by ste nevedeli jednoznacne c robit, nebolo by to take rychle rozhodnutie ako ho tuna na fore. problemy druhych sa vzdy javia lahsie riesitelne ako vlastne. navyse predstava zit s niekym ku komu nic necitim asi nieje ktovieaka. Nieje predsa laska zaklad vztahu?
No podla mna si bezohladny idiot. Lutujem tboju manzelku, a suhlasim so vsetkymi nazormi ktore boli voci tebe negativne.
*king*
Nech sa nemusíš trápiť, čo som tým myslela. :o)
Brazel, ty si v tom svojom šťastnom manželstve natoľko otupel a ohlúpol, že ani nevieš, prečo si vlastne urobil to, čo si urobil, Ty si nechcel rozbiť dokonalé manželstvo, ty si bol už natoľko znechutený a otrávený, upozorňujem ťa, že nie zo ženy, ale zo samého seba, že jediné, čo ťa napadlo, *obdarovať* tým aj svoju manželku. Keďže ona žila nejakú tú ilúziu šťastia a milujúceho manžela. Prečo jej to nezničiť, keď sám si zničený? :o) Ja ťa nejdem súdiť, len ti chcem povedať, že bytosť súcitná, dokonalá, milá, sa takto nikdy nezachová. A ty si o sebe myslíš, že taký si. Ale kdeže. Ty si natoľko zúbožený, že si sa pokúsil *reštartovať* cez bolesť vlastnej ženy. Že si úplne otupelý, je jasné aj z toho, že si to napísal na fórum a očakávaš reakcie. Je jedno aké, že budú negatívne, je viac ako jasné. Ale aj to je pre teba lepšie ako nič. Tak sa skús nad sebou zamyslieť, akýže to dokonalý život žiješ, keď si až takto hlboko klesol. Opakujem, ja ťa nesúdim, si len taký, aký byť dokážeš, ale skús sa zamyslieť, že čo vlastne to slovko*milujem* znamená. Možno potom aj nájdeš odpoveď na to, ako žiť ďalej a nie iba parazitovať na citoch tvojej manželky a byť pravdovravný *kimg*. Ach jaj. Ako sa vraví, celé zle.
Moj nazor je, ze si neskutocny idiot a mas manzelku, o ktorej moze ktorykolvek iny chlap len snivat. Uvedomis si to az, ked bude neskoro.
Takze som jej to napokon povedal otvorene, lebo som sa uz nevladal pretvarovat. Strasne ju to ranilo, preplakala a nespala asi tyzden. Nemohla to pochopit, najma ked ziadnu inu nemam a sex mame normalny, kedze ako chlap na to nepotrebujem city. Potom ma poprosila o to, ze ci by som pri nej aj napriek tomu zostal a aby sme sa navonok tvarili ako stastne manzelstvo, ze jej na tom strasne zalezi. S tym nemam problem, len som jej prestal hovorit, ze ju milujem, lebo by to nebolo uprimne a strasne mi odlahlo. Je teraz na mna milsia ako zvycajne a snazi sa znovu vzbudit u mna zaujem. Neviem ako to cele dopadne, ale ja nemam zaujem si hladat mieco inde a kedze toto trva dlhsiu dobu a v praci mam kopec prilezitosti, ktore som nikdy nemienil vyuzit, tak si myslim, ze takto by sme mohli pokracovat az do smrti. Teda, ak to vydrzi najma manzelka.
podla mna ku svojej zene citis presmr to co vacsina muzov po7rokoch manzelstva len to vnimas as tragicky.samozrejme ta laska to co si k nej citil na zaciatku vztahu sa postupnecmeni na inu lasku ked spolu vychovavate deti teda to vzrusenie tam uz nie je.
Nehovor jej ze ju nemilujes lebo si myslim citis k nej to co muzi po7 rokoch manzelstva.Navstiv manzelsku poradnu mizes sa naucit nive veci ako inak ju milivat vnimat aby si ju vedel milovat.Lebo toto co s nou prezijes aj s inymi zenami teda po case ta zaciatocna laska vylrcha zmeni sa.Navstiv psychologa maximalne jej mozes povedat ze inu lasku k nek citis.musis zapracovay na spolocnom stasti.spolocne aktivity vam urobia dobre podla mna obaja potrebujete zmenu aby ste sa pohli vpred.
a komu to prospeje, ked jej to povies?
zit vedla seba, len zo zotrvacnosti je blbost ,kludne jej to splechni do ksichtu, ved dnes nezijeme kvoli dobremu pocitu druhych ludí ,ale kvoli tomu vlastnemu
no prv ako tak urobis ,odporucam naucit sa vydrzat aspon par dni sám so sebou ,urcite ti bude ten full servis chybat :)
Za prve, to "milujem ta" je len emocia a trapne slovne spojenie, len ten pocit z novoty, ten pocit vzrusenia to namotanie ked ste doslova zdrogovany vlastnymi hormonmi...ktori ako vsetci vedia, jeden den prejde, ved ked uzivate stale tu istu drogu tak postupne casom si spravite toleranciu az jeden den bude slaba. Treba sa prebrat do reality a uvedomit si, ze to co vidite vo filmoch je blbost, nic take neexistuje a jedine co ma spolocne "milovat"/"laska" tak je ten pocit vzrusenia. Ludia si mylia pojmy, nic take neexistuje.
Za druhe,skutocna laska je o 360% nieco ine. Uvediem priklad, mate radi zmrlinu povedzme vanilkovu, vy ste si vybrali mat radi tu zmrzlinu kvoli niecomu a budete ju mat radi kvoli tomu niecomu, budete ju mat stale radi proste neprestanete...no dokym mate chutove bunky atd., ale to neberte do uvahy. Ide o to, ze laska nie je pocit, je to rozhodnutie, je to cin. Mat niekoho rad, skutocne milovat, neznamena citit nieco vrucne k nemu, znamena to, ze nie je pre vas bezvyznamny, znamena to, ze vam na nom zalezi,ze vam nie je lahostajni. Drzite k nemu uctu, neklamete mu, pomahate mu, stojite pri nom v zlom aj dobrom, snazite sa aby bol z neho lepsia bytost, chcete byt s nim lebo ste si to vybrali, z vlastnej vole,z vlastneho presvedcenia. Laska je lojalnost, odvaha, obeta,zodpovednost atd...proste mat niekoho rad je volba, nie je to "pocit", ale mate pocit kludu a dobra ked ste s nim, ked ste spolu. To proste neodide, neprestanete niekoho mat rad, dokym vam nieco nespravi a VY sa rozhodnete, ze ho PRESTANETE mat radi, milovat ho. Vztah treba budovat, je to zodpovednost, tvrda praca ako vsetko na tomto svete, ale 90% ludi si to nechce pripustit a preto sme tam kde sme.
Takze drahi, skutocne mat niekoho radi nikdy neprestanete, nikdy to neskonci dokym jedna strana neodide. A to vase, uz k nemu nic necitim bolo len poblazenie z ktoreho ste sa prebrali a uvedomili ste si, ze vas vztah nema ziaden zaklad, nema ziadnu hodnotu ani zmysel. Ked tie "pocity" odidu, to namotanie, kopne vas realita do guli a uvidite co v skutocnosti ste cely cas robili a bude to bude hrozostrasne prebudenie alebo prebudenie do rozpravky ked ste robili to co ste mali a co bolo cely cas spravne.