Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nemilujem - povedat to, ci nie?

Príspevok v téme: Nemilujem - povedat to, ci nie?
Brazel

Zeny predstavte si (ak nemate) dlhorocne stastne manzelstvo, 2 dospele deti, neskutocne dobry verny manzel, mily, pozorny, kazda vam ho zavidi, mate pravidelny sex.
Manzel vsak prestal manzelku mat rad (nie je za tym ina) a nema odvahu jej to povedat, lebo vie, ze by ju tym neskutocne ranil. Co by ste poradili? Ma sa obetovat, klamat ju, ze ju miluje a hrat to, aby bola stastna alebo jej to ma povedat a rozbit tym dokonale manzelstvo?
Manzelska poradna a pod. su uplne zbytocne, manzel v tom ma uplne jasno, ze to nepomoze.
Prosim skuste si predstavit, ze sa to stalo vam, aby tie odpovede vychadzali akoby priamo z vas. Potrebujem vediet vasu citovu stranku, ktorej nerozumiem.

Slobodna

to Tamar: Manželka po niekoľkých rokoch manželstva chce aby ju manžel klamal a hovoril jej, že ju miluje aj keď to tak nie je?
V tom prípade je jednoznačne sebec manželka.

Tamar

nemyslím ze nema vyznam mu nadavat do chujov. po prve je to jeho vec, jeho rozhodnutie. okrem toho - nebol si tym celym isty, trapilo ho to, nenasiel si inu, ale chcel sa poradit tu na fore. do znacnej miery suhlasim s tym, co napisala Anjelik. nedokazal to zvladnut, rozanalyzovat a poradit si s tym, tak to povedal manazelke. ano, ulavilo sa mu, lebo rozdelil ten batoh na dvoje plecia. mozno necakal, ze pre manzelku ta "polovica" bude taka tazka. obavam sa toho, ze ked sa ona okolo neho zacne teraz prilis tocit, postupne sa mu moze uplne zunovat a dokonca by sa to mohlo prehupnut aj do mierneho odporu. lepsia taktika by bola, keby sa zacala viac starat sama o seba, menej si ho vsimat, byt sice korektna, ale nevnucovat sa. no a pokial ide o neho, tak laska nie je zamilovanost. zamilovanost skutocne vydrzi len nejaku dobu, neskor sa musi pretransformovat do hlbsieho citu. nad romanmi a filmami tu ani neuvazujem, ale aj sex je s clovekom, ku ktoremu citime vasen, obohacujucejsi. ale vasen vyprcha este rychlejsie ako zamilovanost. urcite by som skocila do tej poradne. maju tam podobne pripady, maju svoje skusenosti a mozu poradit. tolko viem, ze zamilovat sa da aj do toho isteho cloveka znova. takze ani tento vztah nie je beznadejny.
to slobodna: ty si skutocne slobodna, inak by si toto nenapisala. nevies sa vzit do toho, co citi manzelka po niekolkych rokoch manzelstva.

lilly789

nemyslim, ze si ju prestal milovat, len si dostal krizu stredneho veku, stereotyp a pocit, ze mas dokonale manzelstvo ti znasobili lahostajnost voci tomu, co mas.Beries to ako samozrejmost, asi ti je moc dobre. Keby si manzelku nemiloval, neverim, ze sa dokazes tak dokonale pretvarovat, aby to nepocitila, ze ju uz nemilujes.
Nemal si jej to hovorit, pretoze to nie je to, co naozaj citis. Ver mi, ze keby si sa teraz dostal do vaznych problemov, bol by si najstastnejsi, ze mas rodinu a manzelku, co pti tebe bude stat.
Ked nam je dobre, mame tendenciu zabudat a vazit si to podstatne.
V kazdom vztahu predsa zamilovanost vyprcha...sa cudujem ze si sa zobudil az pri dospelych detoch, pokial nemas nikoho ineho, neviem, naco si jej to vobec hovoril. Otazne je ci ale nechces niekoho ineho? ! Bez vetra sa ani listok nepohne- musi tomat nejaku pricinu, preco si to uvedomujes a riesis to. Mozno si to len sam nechces priznat. Mas pocit, ze ona uz starne a ty chces zit nieco ine? Chces mat iny zivot? Co chces? Chces zit sam? Byt samostany a neviazane skusit nieco ine? Nieco za tym musi byt...to nie je len ze si dokonaly manzel, vsetko je v poriadku, len si si prave uvedomil, ze uz nemilujes svoju manzelku a nevies, ci sa mas nadalej pretvarovat....

vikkiki

vsak dojde na psa mraz.Uvedom si chlape ze slobodny muz zije ako kral a zomre ako pes.Naopak zenaty zije ako pes a umre ako KRAL.neviem co riesis ci milujes nemilujes to su kecy.Asi uz nechces mat zodpovednost za iných a nechces si to priznat...nastal stereotyp potrebujes vymyslat.aby si raz nelutoval pretoze dnes je partner na prvom mieste.kolky by chceli a nevedia si najst...

Slobodna

Nesmierne oceňujem Brazelovu čestnosť, priznať svoje city pred svojou manželkou. Aj keď ju už nemiluje, určite si ju váži, inak by ho netrápilo to, že ju prestal mať rád a ani to, ako jej to povedať.
Tí čo mu nadávate a ospevujete jeho manželku poviem len jedno - on je muž, ktorý si zaslúži ocenenie. Ale niektoré ženy naozaj budú radšej klamané akoby ocenili úprimnosť.

zuzi74

Ja si naopak nemyslim, ze je bezohladny idiot, ani otupeny ani ohluply. Proste sa uz nevladal pretvarovat, tak jej to povedal. Ja ako zena, by som radsej chcela pocut pravdu od chlapa, ako by sa mal tvarit, ze vsetko klape. Zena casom vyciti, ze nieco nie je v poriadku a verim, ze viaceri z vas by mali problem fungovat v takom klamlivom manzelstve.