Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?

Príspevok v téme: Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?
barunka

Som nezamestnana LEN 2 tyzdne a uz mi idu na nervy otazky ludi okolo stale to iste UZ MAS ROBOTU??? Co tym ludom sibe nacisto?? To nemoze clovek byt doma ked ma z coho zit len tak? Ani mesiac? To kde sme? Normalne mam nervy. Neplanujem sa zamestnat nikde na 3 smeny s VS a ani ako predavacka na pokladni. To uz co je toto.. Len aby som niekde bola?? Mam dost...

Aja02

0vecka, samozrejme, ale predsa len ziska nejake pracovne skusenosti a hlavne sa zdokonaly v cudzom jazyku, co je vzdy obrovska vyhoda. Tak vzdy je to podla mna lepsie ako sediet na urade prace a stazovat sa, ze nemam robotu.

0vecka

2 fraktal ale paltim obcas na SK DPH. a tiez som robil pocas studia 5 rkov na SK a platil som dane :) a ked budem raz dedit tak budem pravdepodobne tiez platit dane a buzeruju ma kazdy rok s danovym priznanim.

0vecka

2 Aja02 nj ale vis ono ja som mal v pracu v BA a vecsina ludi co odide a dari sa im nemali prolem s pracou aj na SK. Ti co nemaju pracu ani na SK nebudu mat ani vonku bohvieco.

Aja02

Emalea, mam rodicov a surodencov, ale moji rodicia a surodenci nie su taki naivni a necakaju, ze budu dostavat nejaky dochodok a setria si uz teraz. Slovenke skolstvo a zdravotnictvo bude vzdy na figu uz len kvoli tomu, ze nie sme jednotni. Ja budem velmi rada svojim rodicom posielat peniaze, ked to bude nutne, ale o tuto krajinu zaujem nemam. Mame volne hranice. Nevyuzit to by bola skoda.

0vecka, ved toto! Minule som citala nejaky clanok v SME o nezamestnanosti a bol tam aj kratkyr ozhovor s jednou mladou asi 22 rocnou cukrarkou, ktora zila niekde myslim v BB kraji a od ukoncenia skoly nikdy nepracovala, pretoze vo svojom regione si nevedela najst pracu. Nechcela ist ani len niekde do BA. Kriste pane ja takychto ludi nechapem. Ked nemam robotu tu, tak sa ucim cudzi jazyk a idem von. Vzdy je to lepsie ako sediet doma.