Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?

Príspevok v téme: Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?
barunka

Som nezamestnana LEN 2 tyzdne a uz mi idu na nervy otazky ludi okolo stale to iste UZ MAS ROBOTU??? Co tym ludom sibe nacisto?? To nemoze clovek byt doma ked ma z coho zit len tak? Ani mesiac? To kde sme? Normalne mam nervy. Neplanujem sa zamestnat nikde na 3 smeny s VS a ani ako predavacka na pokladni. To uz co je toto.. Len aby som niekde bola?? Mam dost...

fraktal

no vidis, aja, ale tuto komplexnu informaciu si mohla napisat aj skor :-D
druhykrat bud presna hned od zaciatku, aby si iny clovek mohol urobit objektivnejsi nazor...

Aja02

Fraktal, ja som kludna. Ja som tu cukrarku pouzila len ako priklad, pretoze s nou bol urobeny rozhovor. Bola to mlada, zdrava, slobodna a bezdetna zena, ktora hovorila o tom ako si nemoze najst pracu, ako nemoze robit nocne a vkuse hladala nejake vyhovorky, preco nieco nemoze. V Banskobystrickom kraji je velmi tazke najst si pracu (sama som z tohto kraja, takze to viem), ale ked nemam pracu tu, tak idem do Nitry, do Trnavy akebo do Bratislavy. Jednoducho tam, kde je praca. Ak si ani tam nic nenajdem, tak sa naucim cudzi jazyk a idem dalej alebo aspon do Ceska. Ved na tom nic nie je, ale ona nemala ani snahu. A uplne mi stacilo to, ked povedala, ze o politiku sa nezaujima, ale voli SMER. To ma uplne pobavilo. :-D

Aja02

0vecka, Nemecko zavidim. To je moj sen. Ked skoncim skolu, velmi by som sa tam chcela dostat. Zacala som sa uz ucit aj nemcinu. :)
Paci sa mi Frankfurt a Berlin, takze mozno tam by som sa usidlila. Ty zijes v akej oblasti?

fraktal

aja, upokoj sa a daj nohy do lavora s teplou vodou...generalizujes. Ja sa len nechcem vyjadrovat k pripadu nejakej neznamej cukrarky z BB kraja, ktoru som v zivote nestretla...kde som pisala o tom, ze nezamestnani maju sediet na zadku? cituj ma, lebo o nicom takom neviem :-D

Aja02

Fraktal, aha, takze podla teba je lepsie sediet doma na riti a stazovat sa, ze nemam pracu? Ked nemam pracu, tak idem dalej a robim nieco preto, aby som tu pracu mala, nie? A prosim ta, precitaj si aj moje dalsie prispevky a pohladaj v nich chybu. Ziadnu nenajdes, to je jedina, ale chapem, ked dojdu argumenty, je na rade pravopis, lebo ty si neomylna a nikdy sa nepomylis. Ja nemam problem napisat, ze sa niekedy pomylim, a co? Nic to nemeni na mojom nazore na nezamestnanych ludi, ktori nic nerobia preto, aby si nasli pracu.

0vecka, presne tak, ja poznam tiez take pripady, ale tu sa to neoplati pisat, lebo hned odsudzujeme. Vid prispevok fraktal. Ja chapem starsich ludi, ked chcu zostat na Slovensku. Uprimne, v 40 by sa ani mne nechcelo zacinat niekde v zahranici, ale mlady clovek? Ak nema pracu tu, idem von.