Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?

Príspevok v téme: Stale otazky "Už máš robotu"? Co tym ludom sije?
barunka

Som nezamestnana LEN 2 tyzdne a uz mi idu na nervy otazky ludi okolo stale to iste UZ MAS ROBOTU??? Co tym ludom sibe nacisto?? To nemoze clovek byt doma ked ma z coho zit len tak? Ani mesiac? To kde sme? Normalne mam nervy. Neplanujem sa zamestnat nikde na 3 smeny s VS a ani ako predavacka na pokladni. To uz co je toto.. Len aby som niekde bola?? Mam dost...

jedulka

Podívej se na to tak.Jedna z mých dcer je samoživitelka a má 7 letou dceru,mojí vnučku.Bolesti, neschopnost dojít,nemožné si najít s takovýma bolestma práci, k lékaři,tak jsem jí obratně zmanipulovala,aby bydlela u mě.Dnes je ráda, že to udělala.Z těch bolestí se vyklubala suprrr nemoc a jak je dobře když na ní není sama.O dceru je postaráno:Včera jsem ji odvezla do nemocnice.Snad se jim podaří dceru dát do pořádku.

jedulka

MultiLevel ...tak to je jiná!!!To by se mi nelíbilo taky.A ani k tomu nevychovávám děti.Chceš najíst ?Ok jdi a udělej i mě ...jak jinak je vést,když už jsou dospělí. Jasnačkáááá,taky mám pravidla zaplatil jen symbolickou cenu za bydlení.Ale skákat kolem nich, tak to tedy ne.Nedělám druhým to co bych sama nesnesla aby někdo dělal mě !

MultiLevel

Lulita, urcite pojdeme von. Pozicat prachy od rodiny na byvanie nemozeme. Od banky nechceme. Ale byvat u rodicov?? Ano, je to momentalny trend. Ale vsimam si u kamaratov (najma chalanov), ze vdaka mamcinmu full servisu sa stavaju neskutocne lenivymi (cest vynimkam). Frajerky maju aspon 4 alebo ziadnu, nechcu sa viazat, nemusia doma pohnut ani prstom, jedlo im matka dava priamo pod nos, neplatia ziadne vydavky na domacnost....nic...A ked pocujem, ze nieco take by si pokojne vedela predstavit aj priatelova mama, tak sa mi jezia aj tie chlpy co nemam!!! Ona by bola najradsej, keby sme sa dozivotne stretavali par raz tyzdenne, obcas by som u nich prespala, obcas on u mna, a ona by sa aspon mala o koho starat....
Radsej vycestujem, aj ked budu zaciatky tazke.

jedulka

nevím i když jsem četla o co vlastně jde.Nicméně práce v zahraničí.Každý Vás tam využije jako tady.Zaplatíte si za bydlení, za potraviny a ten výdělek si netroufnu odhadnout.Moje dcera už žije v USA 15 let.Nic jí nechybí dobře se tam provdala.Má dvě děti, moje vnoučata,které jen tak neuvidím.Jen z toho důvodu, že já bych let do USA nezvládla (12hodin)a děti jsou na tom stejně.Prostě paráda.Proč se moje dcera ocitla na psychiatrickém oddělení pod váliem?Sama nevěděla,já ano.Ono úplně se vykořenit,i když jste tam na tom dobře,není tak jednoduchý jak to vypadá.Než to pochopila a to jsem jí říkala,zbytečně,tak si užila sama se sebou peklo.Od té doby jezdí "domů" každý rok,sama,děti manžel pohlídá, a je OK.Až budete matky,pochopíte proč zrovna není představa, mít dítě tak daleko kde nemůžeme okamžitě přiject na pomoc, není pro matku zrovna ten nejlepší pocit.To je jen a jen můj názor, nic víc !

ro

z toho si nic nerob, mna to tiez kedysi vedelo nastvat, bola som mesiac doma, ked som sa vratila zo zahranicia po 3 rokoch. A to mi uz ludia hladali robotu,a vety typu Pytal som sa na teba u nas v praci,a pod.. a to som o to nikoho neprosila:) vobec to neries, ludia su asi znudeni vlastnym zivotom, tak riesia ten tvoj.Vela stastia prajem.

Lulita

multilevel - och s rodicmi do 45 nieee, ale fakt to nie je nic vynimocne, mam kamaratov 35 + a doma u rodicov, platy take, ze nevedia, resp. nechcu sa uskromnit pri hypoteke, tak budu byvat u rodicov, alebo u priatelky rodicov a pod. ze v pohode, mna by drblo, urcite chodte von, ak ste slobodni a bez zavazkov, ja by osm sla hned, keby ten moj chcel

MultiLevel

soffa, suhlas...
Presne toto vidim aj u rodiny mojho draheho. O cca rok odchadzame s priatelom zit mimo SR. Nase rodiny nas pripravuju na to, ake je to tam nesmierne tazke, ake je to zlozite kvoli jazyku, prostrediu, ako budeme trpiet, najnovsie priatelova mama zacala s tym, ze nas tam zabiju............Vraj mame sediet doma, byvat kazdy u svojich rodicov a postupne si hladat lepsie platenu pracu. A este to zaklincovala tym, ze mame byvat u rodicov pokojne aj do 45, ved byvat spolu mozeme az na stare kolena......Odmietam! Toto su nazory ludi, ktori nechcu nic menit vo svojom zivote. Len sa stazuju, ziju si na tej svojej hromadke a frflu, frflu, frflu.....ale urobit cosi, co moze zmenit ich situaciu, to ani za nic