myom

Príspevok v téme: myom
mia27

ahojte ludkovia, nemate skusenosti s intraligamentoznym myomom? Zistili mi cosi take na prehlaidke, ma to vraj 3cm. Zaujima ma, ci to este porastie, alebo ci to zmizne, alebo ostane tak... Infosky, co som nasla na nete ma dost vyplasili.. Spominaju same operacie, odstranenie maternice a problemy s tehotenstvom a tak.. A ja by som este chcela deticky a aj maternicu...

RNG

Ako som pisal uz mnohokrat, myomy su hormonalne zavisle "smetiska" tela.
Odstranit sa daju hormonalnymi zmenami,napr podanim progesteronu(najlepsie naozajstnu, existuju progesteronove kremy, nie synteticke ako progestin a gestagen, tie maju hodne postrannych ucinkov)a enzymatickou kurou-precistenim tela. Mozu sa pouzivat silne enzymi na prazdny zaludok, aby presli do krvi a cistili telo, alebo /a zvysenim prisunu jodu, ktory je enzymotvorny v nasom tele.

zizana

Ahojte,mam23rokov a pred mesiacom mi nasli v sliznici submukozny myom 13mm.Mavam mimo menstruacne krvacanie. A lekar mi neodporucuje operaciu,lebo mi môze prasknut maternica.Aj tak mi pocas tehotenstva asi hrozi potrat. Mate niekto podobny problem?

tina

Dobry den, mam tiez problemy s myomom vraj velkym,lekar ale nechce operovat, neviem preco, hovoril ze by to bola operacia pred operaciou. Ja ale nechcem prist este o maternicu a neviem co mam robit.

ivetatereza

Ahojte.
Mám tiež intramurálny myóm asi 15 mm. Cez menzes a v čase plodných dní mám riadne migrény. Veľmi silno krvácam, v kusoch. Gyn. mi tvrdí, že to nie je z myomu. Máte niekto podobné problémy?

martulienka

Ahojte vsetci,
kedze pred 3 mesiacmi mi zistili cystu na vajecniku a myom na maternici zacala som uzivat INDONAL. Po vybrati 2 mes.kury INDONALU som bola na kontrolne sono vysetrenie a vysledok je asi taky: cysta ktoru som mala na pravom vajecniku je prec a myom na maternici sa zmensil o 0,5cm. Teraz si davam 2 mes.pauzu a po dvoch mesiacoch INDONAL zacnem uzivat znova. O 6 mesiacov mam prist znova na kontrolu tak uvidime ako to bude pokracovat. Ja osobne verim, ze INDONAL pomohol.

sašenka

myso, ja som po kakej operacii uz rok dala som sa dokopy, ale budete si musiet maminku setrit, ja som sa nesetrila a nejaky ten zapal prisiel a tie bolesti potom, dajte si nanu pozor, mamina je len jedna.papa.