Pokazene jazdy v autoskole

Príspevok v téme: Pokazene jazdy v autoskole
doktor666

mam 30 rokov a konecne som sa odhodlal spravit si vodicak. Problem je v tom ze teoria mi nerobi problem testy mam stale na 53-55 bodov len s jazdamy je to hroza :-((( Nepozeram na znacky, nepocuvam instruktorku, po prichode na krizovatku mam okno a neviem kto ma prednost, stale sa sustredim na to aby mi auto neskapalo a nevnimam nic okolo seba. Mali ste aj vy nejake problemy na jazdach alebo vam to islo od ruky??? 5 jazd je za mnou a stale to je horsie a horsie :-(((

Ddana

Tiež chytám paniku z križovatiek, ale čo jazdím na automate, je to omnoho lepšie, nezdochneš, neskáčeš, proste len brzdíš a pridávaš plyn

sampon3

Co sa tyka dopravnych situacii ries to takto: zober si bicykel, chod do mesta a jazdi tam po cestach presne ako auta podla predpisov, znamenia o zmene smeru jazdy budes davat rukami. Co sa tyka ovladania auta, priplat si jazdy na cvicisku navyse - plynule rozbiehanie v rovine, v kopci, parkovanie, manevrovanie.
Za volantom nikdy nerob nic neuvazene pokial nemas spravne vodicske reakcie este zautomatizovane. Ak nevies co mas robit, vzdy radsej zastav na kraji cesty nez sa pohybovat ako neriadena strela. A pamataj ze vsetko je len o sustredeni, pokoji/chladnej hlave a treningu, teda opakovaniu tej cinnosti dovtedy kym sa ti nevstiepi.

zetko

deloyca super tlieskam ti, treba si len uvedomit ze nie kazdy sa k tomu dostane a hned ho posielat na pesiu zonu, ja ho neobranujem za kazdu cenu, osobne som s jazdenim po autoskole nemal velky problem, len sa viem vcitit do ludi co z toho maju troska obavy a respekt

deloyca

zetko
"ste suverenne naskocili do auta a nepotrebovali ste po prvych jazdach ani instruktora ze ?"
..hneď ma podozrieval,že určite už dávno jazdím bez VO
a mal pravdu,min.1,5roka:D
a od 14tich na skútri

slnovrat

Jazdiť jazdiť jazdiť. Ako môžeš očakávať že ti to po piatich jazdách už pôjde ? Tak sto jázd , a mozes sa začať cítiť v aute ako doma. A potom začať jazdiť sám. Ďalších sto jázd a môžeš byť slušný šofér. Len či nie si neurotik a panikar, ak sa toho stresu nezbavis ani x jazdami, môžeš byť nebezpečný.

Milky

zetko
Nik netvrdi, ze sme vsetci boli suverenmi. Este teraz po 30 rokoch mam v pamati ako na mna otec reval na poli, ked som sa nevedel rozbehnut s embeckou a privesom plny repy.. A musel som..
Kazdy mu radi, ze to chce cas a kilometre.

zetko

aki ste vsetci mudri a dokonca predpovedate buducnost, vy ste suverenne naskocili do auta a nepotrebovali ste po prvych jazdach ani instruktora ze ?

endura

Áno, poznám ten pocit, keď mi inštruktor v kuse nadával, že som z celej triedy najhorší. Teóriu som mal v pohode, ale prax teda jazdy boli katastrofa. Jazdili sme po PO a okolí. Ak máš v rodine alebo medzi kamarátmi niekoho ochotného, s kým by si sa povozil na jeho aute, využi to. Bude tam určite menej stresu ako s inštruktorkou. Skúšal si si na počítači s pripojeným volantom zajazdiť simulátor jazdy po meste? Mne to pomohlo do tej miery, že teraz ma niektorí pochvália za bezpečnú a plynulú jazdu ako s automatom. Skrátka - chce to prax, lebo len s odjazdenými kilometrami sa odbúra stres a začneš dávať pozor na dianie na ceste.

deloyca

30rokov je dosť,ak doteraz nechodil po meste ani na bicykli
dobrý šofér ale z neho nikdy nebude
a možno je na vine iba tréma z peknej inštruktorky:D