mam 30 rokov a konecne som sa odhodlal spravit si vodicak. Problem je v tom ze teoria mi nerobi problem testy mam stale na 53-55 bodov len s jazdamy je to hroza :-((( Nepozeram na znacky, nepocuvam instruktorku, po prichode na krizovatku mam okno a neviem kto ma prednost, stale sa sustredim na to aby mi auto neskapalo a nevnimam nic okolo seba. Mali ste aj vy nejake problemy na jazdach alebo vam to islo od ruky??? 5 jazd je za mnou a stale to je horsie a horsie :-(((
Pokazene jazdy v autoskole
Jedulka, otvor si ordináciu a tam si rozdavaj rady typu, čo ja som robila, keď som zažila to isté.
Viem ako dokážu aj obyčajné lieky narušiť koncentráciu. Preto som sa ho pýtala. Nikde som ani len nespomenula, že by si nemal/nemohol robiť vodičák.
Všetko som videl, všetko viem, všade som bol - heslo dňa....
Ale to je normálne, do toho dojdeš. Ja keď som začínala jazdiť, mala pocit, že je toho strašne veľa na čo musím dávať pozor a že to proste všetko nestíham. Sledovať cestu, sledovať značky, sledovať, akou idem rýchlosťou, aký mám zaradený rýchlostný stupeň, no proste mala som toho dosť. Mala som s tým problémy aj po tom, ako som už mala vodičák. Ale nakoniec som sa naučila. Treba hlavne veľa jazdiť a do toho sa človek dostane. Ja si ešte pamätám keď som začínala, že cesty sa mi videli strašne úzke a som si hovorila že tadiaľ ani neprejdem to je hrozne úzke a inštruktor vraví "jak úzke, kamión tadiaľ bez problémov prejde"
zewa i kdyby nějaké bral, nevidím důvod proč by si nemohl udělat řidičák!Za prvé, počkej zapálím si,aaaach ...když si obvoďák nepamatuje co má za pacoše a klidně mu ty papíry na řidičák vypíše, tak se sebere a jde.
Když bude takový debil(jako já) a odvoďák mu papíry vypíše a on mu ještě připomene jaký stav to vlastně má,taky se nic neděje,půjde a za vlastní peníz si udělá psychotesty ke způsobilosti řízení motorového vozidla.
Když tam bude zmatkovat jako u jízd,tak ty psychotesty neudělá a za půl roku je může žádat zase:-)
Nechtějte vědět co jsem za ten půl rok dělala :-))))))
Jinak klídek at se řídí mojí radou bude silnic král:-)
doktor666 beries nejake lieky?
Veru tak, 5 jazd je nic! Ja som bola tiez na testoch hviezda, ale ked prisiel cas na jazdy a kuzelky - to bolo peklo. Moj instruktor po mne vrieskal, ci som slepa krava. Ja som z neho mala taky stres, ze som nevedela, kde je lavo a kde pravo, preto mi to pred kazdou jazdou zacal pisat na ruky, debil. :D Na jazdach ma strasne deptal a tak som robila uplne primitivne chyby. Castokrat ma situaciu na krizovat nenechal vyriesit (niezeby som to riesila pol hodinu), hodnu vzdialenost pred krizovatkou ma uz dirigoval ako a kedy pojdem. Hruza :D
Este den pred skuskami som mala jazdu aj kuzelky, posrala som, co som mohla, vsetky kuzelky zvalene. On mi rovno vtedy povedal, ze neurobim, ale nic sa nedeje.
A vuala, na skuskach bolo hrobove ticho, mala som ineho instruktora a policajt bol velmi prijemny (mlady fesak :D ), urobila som ako nic, bez chyby. Teraz jazdim uz v pohode, su to 2 roky, co mam vodicak. Neboj sa, to pride, len treba trenovat. A nestresuj :)
5 jázd je nič,ja som bol na tom tak isto že som nepozeral na značky a robil vela chyb atd,ja som mierne pokroki začal robiť možno po 15 jazdách.Pýtaj inštruktorku že chceš ísť na cvičisko na dlhšie a tam sa lepšie zoznám s autom.Spojka,brzda,plyn,pohýnanie,brzdenie,pohýnanie do kopca atd..Uvidiš že ked skončíš autoškolu tak to bude oveľa lepšie lebo nikto nebude na teba zizať a kontrolovať.Inak ja ked som skončil autoškolu tak s vlastným autom som tiež blbol v premavke ale časom a cvikom sa to odstranilo a teraz jazdín uplne bez problémov dokonca v práci je mám za ukol robiť vodiča v niektorých prípadoch
Myslím, že nie je nič nezvyčajné ak sa do autoškoly prihlási 30 ročný človek. Ja som si síce vodičský preukaz robila ako 19 ročná, ale v skupine boli so mnou tak 19 ročné baby ako aj 30 ročná baba a aj 50 ročný pán. Niekomu to išlo ľahšie a niekomu ťažšie.
Po 5 jazde ešte človek vôbec nemá toľko zručnosti, aby jazdil ako vodič profesionál, takže by som z toho unáhlené závery nerobila. Ešte aj ku koncu kurzu robil aj u nás každý chyby a dokonca ja sama som deň pred skúškami bola v stave, že jazdu nespravím a to nie kvôli jazde ale cvičisku. Do poslednej chvíle som nevedela kam točím volantom pri cúvaní, atď.... V premávke to bolo o čosi lepšie, ale s tými križovatkami to bol kríž aj u mňa. Nakoniec som vodičák spravila a to aj cvičisko, ale vyžadovalo si to veľmi veľa sústredenia sa. Na jazde som od nervozity klepala nohami o prístrojovku, ale myslím, že ti inštruktor pomôže so spojkov a u nás aj v tichosti upozorňoval. Policajt nám to toho veľmi nehovoril, akurát kade máme ísť. Treba si dávať pozor na stop-ky, lebo ťa môže naschvál poslať do takej ulice, potom na obiehanie a smerovky na plnej čiare a u nás leteli aj kvôli chodcom ak nezastali na prechode.
Myslím, že ešte aj po prvých 1000 km som robila chyby, zmätkovala som, dokonca mi sám otec povedal, že sa viac bojím ako keď som jazdy skúšala načierno pred vodičákom. Teraz mám vodičák 3 roky aj niečo, vyše 50 tisíc km za sebou, ale vo väčších cudzích mestách mám ešte rešpekt.
Možno ťa moje slová aspoň kus povzbudili, takže veľa šťastných kilometrov.
A vôbec, netreba sa báť, treba to skúšať a hlavne sa nedať odradiť takými "vševedmi", ktorý budú na teba vytrubovať.
A ešte jedna možno nepodstatná vec na záver: Nám aspoň odporučili Z-ko na sklo auta. Mala som ho necelý rok a v živote by som si ho viac nedávala! Poniektorí vodiči z toho mali fantastickú zábavu.
Ahojte, deti, ja som robila vodičák ako 52 ročná, tiež som mala z testov plný počet bodov, len jazdy mi veľmi nešli, ale to len vtedy, ak som nebola poriadne sústredená, nemaj obavy, treba len trénovať a postupne to pôjde. Skúšky som nakoniec urobila na prvýkrát. Jazdím už 7 rokov a veľmi ma to baví, som rada, že som si ten vodičák urobila, aj keď som sa spočiatku trápila. Držím palce!
doktor666, vek si nemal vôbec písať, lebo tuto sa to bude rozoberať viac ako to, na čo si sa pýtal
5 jázd je naozaj máličko, je normálne, že ešte máš dosť roboty sám so sebou a nad všetkým musíš ešte rozmýšľať - kedy stlačiť spojku, kedy zaradiť jednotku a pod., časom sa ti tieto veci zautomatizujú, chce to prax aj mimo autoškoly, aby si si začal veriť