Je trápne kúpiť si Škodu Fabiu?

Príspevok v téme: Je trápne kúpiť si Škodu Fabiu?
autíčková

Potrebujem nové auto a chcem niečo praktické a nie veľmi drahé. A potrebujem aj nejaký slušnejší batožinový priestor. Tak som hľadala na internete a s pár ľuďmi som sa radila. Vyšla mi z toho Škoda Fabia. Ale môj muž skoro explodoval, vraj kúpiť si Škodu je totálne trápne, to si kupujú len ľudia bez fantázie a nenároční burani. Nikdy som doteraz nemala Škodovku, auto vždy vyberal manžel. Teraz mám 6-ročnú Toyotu a posledné dva roky stále behám do servisu. Predtým som mala Fiat, tiež po štyroch rokoch stále v oprave. Už mi to lezie na nervy, je mi jasné, že auto nevydrží sto rokov, ale nechcem v jednom kuse len platiť za opravy. Chcem mať auto, na ktoré sa môžem spoľahnúť a nezradí ma za prvým rohom. Muž mi ešte argumentuje tým, že základná výbava Fabie je o ničom, vraj všetko sa musí priplácať ako nadštandard. To, čo je v japonských autách samozrejmosť, si musím v Škodovke priplatiť. A interiér vraj tiež nie je nič moc. Že je to len taká krabica bez fantázie s lacnými plastami.
Preto by som chcela poprosiť hlavne majiteľov Fabie, aby mi napísali svoje skúsenosti. Či sú s autom spokojní a či naozaj má takú mizernú doplnkovú výbavu v porovnaní s konkurenčnými značkami. Ďakujem za vaše e rady.

quako

tak malomestiactvo na Slovensku je tradicne a potrva este roky kym si ludia osvoja tie spravne kriteria uspesnosti
co sa tyka praktického vozidla s vysokou uzitnou hodnotou by som uprednostnil skodovku pred hyundai i30
napr.fabia scout combi je podstatne lacnejsia,kvalitnejsi interier,vacsi kufor 505litrov oproti 380litrov u i30
a za vyhodu oproti H i30 povazujem,ze fabia je o 14cm uzsia ako H i30,co ocenis hlavne pri parkovani v podzemnych garaziach a na uzkych parkovacich miestach pred marketmi
hlavne ked nejaky malomestiak zaparkuje svoju siroku "imidzovku" nakrivo

autíčková

Manžel má drahé auto, ale ako som napísala - to je jeho vec. Ja si určite nepotrebujem sebavedomie zvyšovať autom. A výmena manžela - to ma už viackrát napadlo, ale máme dve deti a obidve nás majú rady. Aj mňa, aj manžela. A nemôžem povedať, že by bol zlý otec. Takže tak.

tabulka8

Trapny je skor tento malomestiacky postoj pri ktorom sa niekto skryva za vlastnosti nejakeho dokonca spotrebneho tovaru ako auto - ked je "znackove", som aj ja "znackovy", ked nie je, tak som odpad, resp. tak posudzovat druhych... nuz komplexy robia svoje :D K tomu mozem povedat len tolko, ze aj tvojho manzela by zas mohlo x bohatsich ludi pokojne oznacit za totalneho sedlaka a burana, pokial sa nevozi na aute aspon za 200 tisic eur;)

autíčková

Dobre, pozriem. Teraz hľadám na nete ten Hyundai i30, ale nikde neviem objaviť ceny konkrétnych modelov aj s výbavou. Veľmi divne robia tie webové stránky, aspoň niektorí predajcovia.

Auto

No nepovedal by som, ze su to aususy. Mozno boli pred 15 rokmi. Dneska su tie auta na urovni kvalitou a vyzorom ovela drahsich aut Nemeckych znaciek.

hlavatahlava

On má dosť vysoké postavenie vo firme, tak sa snaží pôsobiť ako úspešný muž

tak nech ti kupi :) ved pre takeho muza 20 tisic na napr hoci aj ojazdeny lexus nemoze byt predsa problem..

v opacnom pripade, uprimnu sustrast..

autíčková

Auto, ale tak mi teda poraď konkrétnu značku. Lebo napísať že nie Fabiu, to mi nestačí, ja sa v tom nevyznám. A áno, to som počula, že výrobca manipuluje s cenou.