Potrebujem nové auto a chcem niečo praktické a nie veľmi drahé. A potrebujem aj nejaký slušnejší batožinový priestor. Tak som hľadala na internete a s pár ľuďmi som sa radila. Vyšla mi z toho Škoda Fabia. Ale môj muž skoro explodoval, vraj kúpiť si Škodu je totálne trápne, to si kupujú len ľudia bez fantázie a nenároční burani. Nikdy som doteraz nemala Škodovku, auto vždy vyberal manžel. Teraz mám 6-ročnú Toyotu a posledné dva roky stále behám do servisu. Predtým som mala Fiat, tiež po štyroch rokoch stále v oprave. Už mi to lezie na nervy, je mi jasné, že auto nevydrží sto rokov, ale nechcem v jednom kuse len platiť za opravy. Chcem mať auto, na ktoré sa môžem spoľahnúť a nezradí ma za prvým rohom. Muž mi ešte argumentuje tým, že základná výbava Fabie je o ničom, vraj všetko sa musí priplácať ako nadštandard. To, čo je v japonských autách samozrejmosť, si musím v Škodovke priplatiť. A interiér vraj tiež nie je nič moc. Že je to len taká krabica bez fantázie s lacnými plastami.
Preto by som chcela poprosiť hlavne majiteľov Fabie, aby mi napísali svoje skúsenosti. Či sú s autom spokojní a či naozaj má takú mizernú doplnkovú výbavu v porovnaní s konkurenčnými značkami. Ďakujem za vaše e rady.
Je trápne kúpiť si Škodu Fabiu?
tak malomestiactvo na Slovensku je tradicne a potrva este roky kym si ludia osvoja tie spravne kriteria uspesnosti
co sa tyka praktického vozidla s vysokou uzitnou hodnotou by som uprednostnil skodovku pred hyundai i30
napr.fabia scout combi je podstatne lacnejsia,kvalitnejsi interier,vacsi kufor 505litrov oproti 380litrov u i30
a za vyhodu oproti H i30 povazujem,ze fabia je o 14cm uzsia ako H i30,co ocenis hlavne pri parkovani v podzemnych garaziach a na uzkych parkovacich miestach pred marketmi
hlavne ked nejaky malomestiak zaparkuje svoju siroku "imidzovku" nakrivo
Manžel má drahé auto, ale ako som napísala - to je jeho vec. Ja si určite nepotrebujem sebavedomie zvyšovať autom. A výmena manžela - to ma už viackrát napadlo, ale máme dve deti a obidve nás majú rady. Aj mňa, aj manžela. A nemôžem povedať, že by bol zlý otec. Takže tak.
A nechces vymenit manzela za novsi model? Tiez sa uz nejako zacal kazit
Trapny je skor tento malomestiacky postoj pri ktorom sa niekto skryva za vlastnosti nejakeho dokonca spotrebneho tovaru ako auto - ked je "znackove", som aj ja "znackovy", ked nie je, tak som odpad, resp. tak posudzovat druhych... nuz komplexy robia svoje :D K tomu mozem povedat len tolko, ze aj tvojho manzela by zas mohlo x bohatsich ludi pokojne oznacit za totalneho sedlaka a burana, pokial sa nevozi na aute aspon za 200 tisic eur;)
Dobre, pozriem. Teraz hľadám na nete ten Hyundai i30, ale nikde neviem objaviť ceny konkrétnych modelov aj s výbavou. Veľmi divne robia tie webové stránky, aspoň niektorí predajcovia.
No nepovedal by som, ze su to aususy. Mozno boli pred 15 rokmi. Dneska su tie auta na urovni kvalitou a vyzorom ovela drahsich aut Nemeckych znaciek.
Auto, ale práve o Hznačkách Hyundai a Chevrolet som počula, že sú to aušusy.
Napr. Hyundai i30,alebo Chevrolet Cruse.
On má dosť vysoké postavenie vo firme, tak sa snaží pôsobiť ako úspešný muž
tak nech ti kupi :) ved pre takeho muza 20 tisic na napr hoci aj ojazdeny lexus nemoze byt predsa problem..
v opacnom pripade, uprimnu sustrast..
Auto, ale tak mi teda poraď konkrétnu značku. Lebo napísať že nie Fabiu, to mi nestačí, ja sa v tom nevyznám. A áno, to som počula, že výrobca manipuluje s cenou.