Potrebujem nové auto a chcem niečo praktické a nie veľmi drahé. A potrebujem aj nejaký slušnejší batožinový priestor. Tak som hľadala na internete a s pár ľuďmi som sa radila. Vyšla mi z toho Škoda Fabia. Ale môj muž skoro explodoval, vraj kúpiť si Škodu je totálne trápne, to si kupujú len ľudia bez fantázie a nenároční burani. Nikdy som doteraz nemala Škodovku, auto vždy vyberal manžel. Teraz mám 6-ročnú Toyotu a posledné dva roky stále behám do servisu. Predtým som mala Fiat, tiež po štyroch rokoch stále v oprave. Už mi to lezie na nervy, je mi jasné, že auto nevydrží sto rokov, ale nechcem v jednom kuse len platiť za opravy. Chcem mať auto, na ktoré sa môžem spoľahnúť a nezradí ma za prvým rohom. Muž mi ešte argumentuje tým, že základná výbava Fabie je o ničom, vraj všetko sa musí priplácať ako nadštandard. To, čo je v japonských autách samozrejmosť, si musím v Škodovke priplatiť. A interiér vraj tiež nie je nič moc. Že je to len taká krabica bez fantázie s lacnými plastami.
Preto by som chcela poprosiť hlavne majiteľov Fabie, aby mi napísali svoje skúsenosti. Či sú s autom spokojní a či naozaj má takú mizernú doplnkovú výbavu v porovnaní s konkurenčnými značkami. Ďakujem za vaše e rady.
Je trápne kúpiť si Škodu Fabiu?
iba katka
-Čo sa týka výkonu, ten je nízky, to je pravda-
tak to si si kúpila fabiu HTP(hovno to pôjde)
myslím,že tie už motory prestali vyrábať
ja mám 3roky fabiu s motorom 1,2 TSI,77kW
a už viackrát som na nej išla po diaľnici dvojstovkou:D
Ja by som si kupila Peugeot alebo KIA. Paci sa mi napriklad Kia Venga. Tiez je podla mna dobra aj Suzuki SX4 ale ma trochu maly kufor. Fabiu by som nechcela ani keby stala 8.000Eur. Aj dnes som videla Fabiu combi a bola dost hrdzava.
pictures2.autotrader.co.uk
taketo mam,ale tmavšie červené
autíčková,nechceš peegeot 207,predavam ja-je 3 ročne pekné červene,ja si chcem kupit vačšie.ak chceš pošli mali,pošlem foto.
Ja som si kúpila fábiu, ojazdenú. Čo sa týka dizajnu, tak sa mi páči. Čo sa týka výkonu, ten je nízky, to je pravda. Ale ja potrebujem auto od toho, aby ma odviezlo do práce a z práce a pokiaľ sa dá čo najlacnejšie a nie aby som s ním pretekala. Spotrebu má nejakých 5,5 litra. Áno, páči sa mi veľmi aj taký vw golfík, ale na neho som žial financie nemala. A som s tou fábiou spokojná.
automechanici ti budú odporúčať škodofku, lebo budú mať robotu, keď ju budeš k nim stále chodiť opravovať :D a Škody sú u nás najkradnutejšie autá.
keď som vo februári kupovala auto, rozhodovala som sa medzi: Toyota Auris, Mazda 2, Mazda 3, Ford Focus, Suzuki SX4
vyhľadaj si na nete rebríček najspoľahlivejších aut, daj si do googlu: tuv report 2013
Ešte som zabudla podotknúť, že pokiaľ chceš slušný batožinový priestor, tak sa skôr oplatí kombi, tam je ten priestor ozaj slušný, aj na dovolenku, aj na väčšie nákupy.A nie je tam nejaký veľký cenový rozdiel. Ale to je najlepšie si porovnať osobne v servise. Naši známi sa štyria zbalili do Talianska do krátkej Fabie :) a my s manželom do Tatier niekedy máme problém do kombíka :) Osobne keď porovnám Fabiu s Hyundai i30, mne sa lepšie sedí a jazdí vo Fabii, ale to môže byť sila zvyku, keďže vo Fabii mám trocha lepšie, športové sedačky. Objem batož.priestoru neviem porovnať, ale quako zrejme hej, vie, o čom píše.
Dik za názory, určite si nedám do toho od manžela kibicovať a mne osobne vychádzala po predbežnom hodnotení Fabia najlepšie - vzhľadom na to, čo potrebujem. Ale urobím ako mi radíte, vyberiem pár značiek a hlavne si pôjdem do tých áut sadnúť a vyskúšať jazdu. Zaujímavé, že automechanici mi svorne radia Škodu. Keby to bola taká nekvalitná značka, snáď by mi kamarát automechanik neodporúčal ju kúpiť. Možno ale z ich hľadiska to má výhody pri opravách - dostupnosť súčiastok.
Náhodou som narazila na Tvoj príspevok, tak sa mi nedalo nereagovať :)
My chodíme na Fabii už piaty rok a musím si rýchlo zaklopať,zatiaľ bez problémov. Čo sa týka vnútorného dizajnu, je to samozrejme vec názoru, ale určite sa nedá povedať, že by to bola krabica bez fantázie. Keď som si porovnala niektoré zahraničné značky, tak Fabia z toho vyšla isto medzi lepšími.
Nezastávam vo firme zrovna nízku pozíciu a nehanbím sa chodiť na Fabii. Skôr sa bavím na malomeštiackych názoroch na značku Škoda. Niektorí (a je ich strašne veľa) si totiž stále myslia, že dnešná škodovka je porovnateľná so starými 20-ročnými Škodami 105 až 120, či už výbavou, alebo motoricky.
TO je podľa mňa trápne, a nie voziť sa na Fabii. Preto sa Tvoj manžel zrejme bojí, že utrpí jeho prestíž:) Veľa ľudí sa vozí v starých zahraničných s prepáčením kraksniach, ale hlavne že to nie je škodovka :) ale niečo zahraničné.
Pritom s mojou výbavou by som tromfla hocijaké zahraničné auto. Tento rok v januári si aj manžel kúpil Fabiu, takže máme dve :)A nemáme s tým problém. Cenovo to neviem porovnať, ale VW rovnakej triedy vychádzajú myslím drahšie.
Prižn. Škoda nemáš problém s náhradnými dielmi, dostaneš ich v každom servise, keďže Škoda má u nás dosť veľké zastúpenie.Na Tvojom mieste by som sa toho nebála, mám veľa známych (aj mužov), čo sa vozia na Fabii nie sú to burani ani ľudia bez fantázie :) Skús si zbežne porovnať ceny značiek, čo Ťa oslovili a prípadne navštíviť zopár servisov, sadnúť do pár autíčiek, ako sa v nich budeš cítiť. Ty budeš na tom chodiť, nie manžel, tak si nedaj kibicovať. Podľa jeho názoru je potom cca štvrtina ľudí na Slovensku buranov a nez fantázie :) Držím palce.