Sojovy protein vs. psenicny protein

Príspevok v téme: Sojovy protein vs. psenicny protein
Saaalvika

Dobry den,

potrebujem schudnut asi 4 kila, sportujem nepravidelne uz nielko rokov a so scvhudnutim ako takym problem nemam, skor som sa zacala teraz oreintovat na vystavbu svalov popri tom. Chcela by som totizto ziskat svalovu hmotu a zhodit tuk, chodievam denne behat par kilakov, zatial teda len kardio a rozmyslam, ci je vhodne aby som nahradila napr olovrant napr proteinovym napojom.

A moja dolezita otazka dalsia - je sojovy izolat nebezpecny z hladiska fytohormonov? Odtsrania sa pripravov tohto izolatu, ci su stale pritomne?

Viem, ze napr psenicovy je z tohoto hladiska ok, ale nie je plnohodnotny, co sa esencialn

ivona55

ja berem Plantforce Synergy Protein, vyhovuje mi na travenie, je prirodny, bez lepku a laktozy, -odkaz odstránený-

grrrrrrrrrrr

sojovy,psenicny aj srvatkovy su dobrou volbou. Dolezite je aby bol aspon 85%ný a ak mas problemy s travenim tak izolat nie koncentrat. Zalepenou hubou sa nedaj odradit,,, su aj ochutene a chutne. A co sa tyka priberania tak s proteinu budujes len svalovu hmotu a ked bude tvoj prisun bielkovyn vyssi to je 1,5g-3g na kg/hmotnosti a budes tvrdo trenovat tak je mozne ze priberies svaly. Samozrejme budes stracat aj tuky ak bude tvoj kaloricky prijem mensi ako to co zo seba vidas pocas dna. Takze ked to zhrnieme vyber si vhodny protein s nizkym obsahom tuku a sacharidov a papaj dostatok vlakniny a samozrejme sacharidy vo forme ryze,zemiak,vlocky,celozrne pecivo atd. ako zdroj bielkovyn ryby a chude mesko + protein kludne na olovrant... a pokojne sojovy nemaj obavy... ja to striedam srvatkovy, sojovy, alebo mix ty si uz iste odpoved nasla za rok ale pisem to snad to este niekomu pomoze,,,

0vecka

hmm pila si niekedy uz sojovy protein? je ot humac uplne ti to zalepi celu hubu :)

inaq co mate protigeneticky modifikovanej soji?

maartin

No ja neviem ci srvatka je ta spravna volba, ked som este nebol vegetarian v roku 2008 som s nej poriadne pribral, je to sama laktoza, cize cukor.

Skuste jest viac strukovin radcej, a proteiny z nich, napr tu je celkom dobry clanok:
blog.vitalcity.sk

Saaalvika

Tuto napisali (snad neklamu) ze je neGMO. No ako hovorim, uvidime, soja velmi zradna, to viem. Ja ju jedavam len tak ako sa odporuca - fermentovanu (tofu, tempeh, miso, Shoyu apod).

odpovedam

V proteinovom prasku mas prichut, ty chut proteinu necitis ;-). Soja vseobecne nie je zdrava, je antinutricna a drviva vacsina soje na trhu (vyse 90%) je geneticky modifikovana. Ja osobne sa soji vyhybam. Ale ved je to na tebe. Srvatka je naozaj ok ;-).

Saaalvika

uz mam objednany sojovy, strasne ho na forach vychvalovali, aky je fajny pre zeny :) tak som velice zvedava. No ja srvatkovy nechcem vyslovene kvoli tomu, ze mlieko nemam rada. Ale priznam sa, ze neviem ako chuti srvatka. Jedavala som kedysi proteinove tycinky s vanilkou, co boli celkom fajne, asi boli predsalen zo srvatky...:D