Sojovy protein vs. psenicny protein

Príspevok v téme: Sojovy protein vs. psenicny protein
Saaalvika

Dobry den,

potrebujem schudnut asi 4 kila, sportujem nepravidelne uz nielko rokov a so scvhudnutim ako takym problem nemam, skor som sa zacala teraz oreintovat na vystavbu svalov popri tom. Chcela by som totizto ziskat svalovu hmotu a zhodit tuk, chodievam denne behat par kilakov, zatial teda len kardio a rozmyslam, ci je vhodne aby som nahradila napr olovrant napr proteinovym napojom.

A moja dolezita otazka dalsia - je sojovy izolat nebezpecny z hladiska fytohormonov? Odtsrania sa pripravov tohto izolatu, ci su stale pritomne?

Viem, ze napr psenicovy je z tohoto hladiska ok, ale nie je plnohodnotny, co sa esencialn

odpovedam

ja pouzivam srvatkovy a ziadne vyznamne priberanie som si nevsimla, ani u nikoho, kto to pouziva. Pokojne si daj protein po treningu, ale srvatky sa bat nemusis ;-)

Saaalvika

www.4fitness.sk

akurat tuto su presne odpovede na moje otazky, ze nema hormony a nesposobuje priberanie ako zo srvatky :) snad je to pravda, co tam pisu. ak ma niekto nejake skusenosti, nech napise :)

Saaalvika

Ja nejem maso, vajicia ani mlieko. Len strukoviny... Preto nechcem srvatky s pod.

Za rok som nabrala ale nevhodnym stylom 4-5kil (musela som porusit moje vegetariasntvo, kvoli okolnostiam) a teraz to pomaly davam dole behom. Len hovorim, ze chcem aj svaly nabrat, takze zacnem postupne aj posilovat, len rozmyslam, ci mi nepomoze nejaky proteinovy sejk, ale len rastlinneho povodu.

Ci z toho nepriberiem, ak nebudem dostatocne spalovat, vobec s tymito vecami nemam skusenosti :)

odpovedam

Ak chces nabrat svalovu hmotu, kardio ti na to nepomoze. Kardio spomaluje hypertrofiu svalov. Kardio si davaj 2-3x tyzdenne, intervalovym behom, 20 min. ti uplne staci. Ostatne dni posiluj. Hlavne neposiluj a nebehaj v jeden den. Preco nechces srvatku? Ved to je dobry protein.