mam anorexiu ???

henrieta kvetinková

mám 175cm a 46kg nemám na sebe ani gram tuku. Nejedávam aj 2 týždne a keď sa najem tak to vyzvraciam. Bojím sa že som chorá. Nikdy som nebola s mojou váhou u lekára. Prosím poraďte mi.

viky23

gabina dakujem za tvoje slova...a budem sa to snazit riesit..ale tych 22 kilov som naozaj schudla zdravo a pod lekarskym dohladom...vtedy som chudla 1 kilo tyzdenne ako je to odporucane...no ale sak to je tvoj nazor ja ti ho neberem...dfakujem za rady pa

gabina

schudnutie 22 kilogramov od augusta urcite nepovazujem za zdrave, nech uz si k nemu prisla akymkolvek sposobom...Strieda sa podla mna u Teba celkom bezny jav - anorekticka faza s bulimickou. V anorektickej si strazis kalorie, "zdravo" - ale kolko? - sa starvujes a pocitas kalorie. V bulimickej sa prejedas a zvracias. Myslim, ze to uz nie je len zaciatok, takze s tym celkom urcite bude treba nieco robit. Lebo uz si nabehla na tento kolotoc a ak by si si povedala - od zajtra sa budem spravat inak - myslim, ze Ti to len tak lahko nepojde. Lebo sa Ti paci, ze si schudla a preto, ze sa Ti zda jednoduche udrziavat si momentalnu vahu zvracanim...
nebezpecne - ale nie neriesitelne...Odbornik, terapia, dlhodoba a co najskor!!!

just

Ahoj ,prejdi do fora na stranku anorexia bulimia,a budes vidiet ake su z toho nasledky.A urcite tam budes mat komu pisat.A vela stastia.

viky23

ahoj alternativa...ja sa stravujem dost zdravo len niekedy take dni ked sa najem az do prasknutia...a vacsinou sladkeho a vtedy zvraciam.alebo ked si dam viac kaloricke jedlo alebo ked sa vecer najem...tedy to je najhorsie. ja som od augusta schudla 22 kil aleee to nie zvracanim, to normalnym zdravym sposobom. zvracavat som zacala asi tak pre mesiacom..lebo sa chcem aj najest ako naormalny clovek a aj nieco sladke.a pritom si chcem udrzat vahu co som schudla tak preto som zacala vracat. inac sa ja zdravujem zdravo a aj kazdy den cvicim.. no uz si myslim ze som az chora lebo ked idem do obchodu tak na kazducickej potravine si kontrolujem kalorie.

Alternativa

Ahoj Viki,
pri PPP /poruchy prijmu potravy/ je zbytocne zistovat, co je horsie. V akejkolvek podobe je PPP velmi vazna diagnoza poskodzujuca zdravie. Komplexne, postupne likviduje funkcnost jednotlivych organov, nici psychiku. Zastav to okamzite. Cim dlhsie tato dg je "partakom", tym narocnejsia je faza liecby. Musis Ty chciet a dokazes PPP znicit. Ja Ta nechcem strasit, len vazne varujem, zaciatky PPP treba stopnut. Chapem, ze ako mlade ziena chces mat dobru postavu. Ale daj si ako hlavny ciel, ze chces byt dalsich 100 rokov predovsetkym zdrava, vitalna, stastna. Toto nijako s PPP nebudes. Su moznosti, ako sa k tomu dopracovat zdravym sposobom. Jest 5x denne zdravu stravu, vela cerstvej zeleninz, ovocia, dobry pitny rezim, rozumny pohyb, viac aktivit, aby Tvoja hlavka nemyslela na kalorie, kila, postavu. A uc sa tesit z malickosti :D. Drzim Ti palce