ahojte, nájde sa tu niekto, kto si pečie doma sám chleba? je niečo zdravšie čo sa dá použiť namiesto sódy bikarbóny keď chcem mať chleba hotový rýchlo?
Pečenie chleba
2 eddings a tu cibulu predtym uvaris? alebo ju len nakrajas na kocky a hodis tam?
kabel> s cibulkou je to super, nie kazdy sa krmi denne dzemom :) ja milujem aj cesnakovy chlieb
cibulka v chlebe? fuj...s dzemom to musi chutit naozaj fantasticky
ja pečiem ale vždy improvizujem čiže cesto ako na pagáče a dám dotoho uvarené kukuricové zrnka do toho vmiesim a ešte uvarené zemiaky aby ostalo makke ,nedá sa porovnat s tým čo v obchode dostat.niekto dá do neho aj opečenu cibulku a vtedy to je fakt skvelé.
Helus> prepac ale na bezlepkovy chlieb nemam ziadny recept... :/
chlebova zmes slimetta - zlozenie:
Zloženie:
Múka pšeničná celozrnná, múka žitná celozrnná, lepok pšeničný, olej repkový, soľ jedlá. Pridané zdroje vlákniny : zemiaková vláknina, repná vláknina, psyllium mleté, pektín jablčný. Mlieko sušené odtučnené, rasca, lecitín sójový, cukor, kvasničný extrakt, xantan, sukralóza. Regulátor kyslosti kyselina askorbová. Konzervant propionan vápenatý.
vsimnite si tie konzervanty. zase piect chlieb doma ma aj ten vyznam, ze do seba nepchame tu chemiu.
doubledog ako sa volá ten chleba s tým zložením čo píšeš a kde ho predávajú?
ahojte našla som výbernú už hotovú zmes na chlieb - volá sa to chlebová zmes slimetta. Fakt môžem odporučiť, ja si do nej ešte pridávam rôzne semienka podľa chuti. Je jednoduchý na prípravu a dá sa robiť aj v rúre, takže nemusíte mať pekárničku. A samozrejme je neporovnateľne zdravší oproti tým z obchodu.