ahojte, nájde sa tu niekto, kto si pečie doma sám chleba? je niečo zdravšie čo sa dá použiť namiesto sódy bikarbóny keď chcem mať chleba hotový rýchlo?
Pečenie chleba
Mam. Mal som ich par. Niektore su mizerne, pecu slabo. Ine lepsie. Treba si precita recenzie. Z mojho pohladu su najlepsie dvojhakove. Vyberat taku, co ma co najvacsiu nadobu, lebo v nej ide urobit objemovo vacsi chleba. Cize pekarne, co maju 1,5kg, pripadne aj vacsie chleby. Niektore maju aj druhu nadobku, ktora je rozdelena na dve, cize sa daju urobit 2 male rozne chleby naraz. Tiez vyhoda. Plus vyberat si taku, ktora ma v okoli servis, pripadne dostat kupit na nu nahradne diely - ako su napr. nadoby, haky, ale aj moznost servisu atd.
Chleb ty máš pekárničku? a akú pekárničku odporúčaš?
pre ludi, co nemaju cas je na pecenie chleba domaca pekarnicka. Krasne vymiesi cesto, necha vykysnut, da sa nacasovat na cas presne kedy vyhovuje. Je z nej menej bordelu, ako z klasickeho robenia chleba, je ekonomickejsia a zvladne to kazdy.
eddings pozeral som tú knihu o pečení chleba - je všade vypredaná. mohol by si mi ju naskenovať alebo aspoň nafotiť foťákom a poslať? má len dákych 168 strán... :)
hĺbka lyžičky nie je až tak dôležitá a soľ predpokladám, že používaš bežnú kuchynskú, hoci mal by si používať himalájsku - tá je zdravšia :D semiačka som do chleba ešte nedával preto som sa opýtal v akom pomere ich dávaš.
inak tie šúpané tekvicové semiačka som v supermarketoch ešte ani nevidel, akurát na trhu. ja keď varím tak chcem mať všetko presne na gramy a mililitre - asi je to taká moja úchylka, ale nikomu to nehovor ok? :)
s tymi semiackami si uz robis prdel nie? Das tam kolko chces, coho chces a akej znacky chces :)
ty asi nie si ziadny prevratny kuchar, ked musis mat vsetko nalinkovane do posledneho detailu v recepte...este sa spytaj aku hlboku lyzicku pouzivam a ci mam kamennu alebo morsku sol :)))
kniha sa vola Eric Treuille, Ursula Ferrignova - Chleb, Ikar, 2010. Kupil som ju na nete v akcii za necelych 100 korun, skvela kupa :) Je velka, ma A4 format a 167 stran
salka standard, 250 ml...
50 g hore-dole ti neurobi ziadny rozdiel, neboj...hlavne pomer muka-voda ma byt spravny, a ten si urobis podla vysledku, nie je muka ako muka
no zoberies trochu stareho a urobis z neho novy, nemusis pouzivat drozdie...
0vecka musíš piecť na viac stupňoch lebo 190 je málo, piecť ho dlhšie (záleží na veľkosti chleba), neotvárať rúru počas pečenia a keď ho vyberieš z rúry tak treba počkať než vychladne a nekrájať ho hneď keď je ešte teplý lebo inak bude v strede trochu vlhký...