Vážte si toho, čo máte

Príspevok v téme: Vážte si toho, čo máte
hladamcestu

Ahojte, tak nejako ma moje vnútro dokoplo napísať pár riadkov, ani neviem prečo, chcem všetkým povedať, vážte si každej chvíľe ktorú máte, snažte sa žiť úplne naplno, realizujte svoje sny, aj keď začiatky sú veľmi ťažké a zdanlivo to sem tam môže vyzerať nereálne. V živote nikdy nič nebude za vodou, myslel som si to aj ja, pred 3 rokmi.

Mal som super obdobie, darilo sa mi, našiel som vnútornú pohodu, vychádzalo mi prakticky všetko. Mal som pocit, že to najhoršie mám za sebou a je to taká odmena za ťažkú minulosť, ktorú som mal. Všetko bolo super, potom sa mi za 1 mesiac totálne zrútil život. Bol som študentom na strednej škole. Mal som super dochádzu, ale prišli depresie, nechuť, zrazu som mal asi najhoršiu dochádzku, zrazu sa začalo všetko rúcať. Doteraz si to ako si neviem presne vysvetliť.

Nemal som tam takmer žiadnych priatelov, len jedného, ale aj bez toho mi bolo jeden čas veľmi dobre, aj keď vždy sa našli ťažšie chvíľe, asi ako v živote každého. 3 roky sa trápim, nemôžem nájsť svoje staré ja, chcem sa vrátiť tam, kde som bol, ale ako si nemôžem nájsť svoju pohodu. Izoloval som sa od ľudí na 100%, do toho prišli ŕôzne fóbie z ľudí, časté myšlienky na samovraždu. Pred pár mesiacmi mi hrozila hospitalitácia na psychiatrii. Dalo by som všetko za to, aby som sa vrátil tam, kde som bol. Nechcem sa týmto smerom sťažovať, proste tým chcem len povedať, aby ste žili naplno a využívali každý deň na maximum. Nikdy neviete, čo sa môže stať.

ta3

Mimulus
na to skola neexistuje, mozes sa vela (ako mysliet, ako zit) docitat v knihach, alebo komunikuj s ludmi, no pri komunikacii musis byt otvoreny, pristupny, ja citam Tvoje prispevky, ked sa Ti niekto snazi poradit, Ty hned mas protiargument, hned sa postavis do obranneho postoja, vsetko negujes, ja skutocne neviem ako by sa Ti dalo pomoct, mozno ma Cindy35 pravdu, mozno trpis nejakou chorobou, ktora takto s Tebou manipuluje, daj si urobit tie testy ktore Ti odporuca, lebo sa tocis v jednom bludnom kruhu dookola

Polášeková

No mozno by ta to naucila prave ta osoba na ktoru si alergicky. Lebo co ja viem tak uz to naucila mnohych. ale to by clovek musel najskor chciet.

Polášeková

ale kazdy sa to moze naucit. aspon by sa mal o to pokusit.
vies, ja mam taku skusenost, ze ludia s tazkym osudom sa v mnohych pripadoch pozviechaju a nakoniec to este mozu dotiahnut daleko. nemyslim teraz ze zarobia vela prachov, ale ze si vedia so svojim zivotom poradit.
a taky, ktory stale placu a zufaju, ty nielenze nic nedokazu, ale vacsinou ten ich zivot ani neni taky zufaly ako ho ony vidia. len trpia sebalutostou. a ta cloveka moze nacisto zdecimovat. a vsimla som si, ze ludia ktory sa lutuju nikdy nic nedokazu.

Polášeková

No ale ja ked poviem, ze som na niekoho alergicka, tak tym uz aj ukazujem moj vztah k tej osobe. Ze mi na nej nieco vadi a teda mi neni sympaticka. Meno nebudem pisat, mozno vies koho myslim, mozno nie, to ani neni podstatne. Ale nebudem to tu pisat, lebo som opisala jej zivot a uz to bola podla mna z mojej strany nediskretnost. Uz to aj lutujem.
A neviem aky mas ty zivot alebo aky si ho mal, to je pravda. Ja som ti len chcela povedat, ze aj druhy ludia maju problemy a aj z toho najhorsieho v zivote dokazu spravit nieco pekne a druhych obohatit. A potom samozrejme sa tym musi naplnit aj ich zivot.

Mimulus

Asi viem koho myslíš...a ja som nikdy nenapísal, že som na tú osobu alergický, pretože ju nepoznám...písal som úplne niečo iné.

Nikdy neodsúdim niekoho, koho nepoznám!!!

Mimulus

,,MImulus, ja poznam osobu, na ktoru si ty alergicky aspon si to tu viackrat tusim naznacil alebo dokonca otvorene napisal.,,

No napíš - nech som v obraze.

Polášeková

MImulus, ja poznam osobu, na ktoru si ty alergicky aspon si to tu viackrat tusim naznacil alebo dokonca otvorene napisal. Ak si to dobre pamatam. Preto jej meno nepisem, aby som ta nedrazdila. Ale tato osoba mala taky strasny zivot, ze ja ked som sa o tom dozvedela, az samej mi z toho bolo zle. Uz len pri pocuvani toho pribehu. Najskor narodenie s tazkym postihnutim. V skole brutalna sikana kedy islo o zivot, doma desne bitky a tyranie zo strany najblizsich. Potom manzelstvo so psychopatom, narodenie telesne postihnuteho dietata ktoremu nikto nevedel pomoct.
A tato osoba z toho vsetkeho dokazala vytvorit nieco uzasne: spravila zo seba laskyplneho a obetaveho cloveka. Rozdava lasku a pomoc kamkolvek pride. Je plna dobra a pochopenia pre inych. Je tolerantna a skromna. Ma v sebe taku silu, ze keby som ja z nej mala len desatinu tak si poradim s kazdym problemom v mojom zivote. Nemam zial taky dar, alebo ak chces take schopnosti. Preto aj chapem do istej miery ludi ako si ty, lebo nie kazdy sme schopny premenit olovo na zlato. Ale aspon neklesam na duchu a nevidim vsetko cierne. Skus sa pozriet okolo seba na ludi, ktory tiez trpeli a vyhrabali sa zo sraciek. Co si myslis, ze ty jediny mas problemy do prcic? Ved kazdy z nas si niecim musi prejst a mnohy maju ovela tazsi zivot ako ty. Ale ty vidis len sam seba. S takymto pristupom sa ale nikdy nevyhrabes z toho hnoja.