ako by ste postupovali pri liecne bronickeho zapalu? alergia bola vylucna, takisto ako infekcna pricina vyvolana kvasinkou alebo bakteriou, pálenie mam uz takzem dva roky , neustae zapalenu sliznicu a lekari nevedia z coho,,,,biopsia vyvratila syplaziu a lichen et athopicu (kozne choroby)....a potvrdila chronicky prebiehajuci zapal.....co mam robt? nic mi nezabera:(
Chronicky zapal sliznice vulvy a pálenie
v akupunktúre ide o jednoduchú liečbu,väčšinou stačí utlmiť pečeň-stačia 1-3 sedenia
tak chronicky zapal diagnostikovali po biopsii aj mne :-/ ... dostala som miesanu mast magistraliter - potierat obvecer. Zatial som ju pouzila len 2hy X. Mam pri vchode do vaginy asi 2 cm biely flak, preto som si myslela, ze je to lichen - ale zevraj nie.
Najvacsi problem dnesnej civilizacie je, ze tie desiatky tisicov chemikalii, patentovanych tj novych, predtym v prirode neexistujucich a tiez umele hnojiva natolko nicia podne mikroby, ze coskoro nebudeme mat dostatocny zdroj z pody a jedine probiotika, co budeme moct mat budu umelo pestovane v laboratoriach.
Nielen tigre a ine velke zvierata su na vyhynutie a najdes ich prakticky len v Zoo, ale statisice roznych mikrobov sa nasou "civilizaciou" postupne vyhubia, na nasu skodu.
Uz len napr potrebne cyanobakterie v pode, rozkladajuce rastlinne zvysky a vylucujuce kyseliny, ktore zo zeme uvolnuju mineraly su natoko na ustupe, ze bez umelych hnojiv su mnohe pody skoro sterilne.
Katastofa, ako rychlo si vieme nedostatkom vedomosti znicit svet.
Ja osobne mam velmi rad bryndzu, ale ta obsahuje len niektore probiotika, pre nase telo ich potrebujeme ovela vioac druhov. A bryndza je zdrojom nielen uzitiocnych probiotik, ale kedze kvasenie suroveho ovcieho mliekla je slabo kontrolovane, moze obsahovat aj skodlive mikroby. Ja som mal zo zincice neraz hnacku a moja zena pri poslednej navsteve Slovenska lezala 2 dni s horuckami po bryndzovych haluskach.
Takze ja osobne davam prednost cisto laboratorne pestovanym probiotikam, kde dostanes rozne uzitocne kultury, nielen kultury mliecneho kvasenia a mas zaruku vysokej davky a ziadnych skodlivych primesi.
skús dodržiavať stravu s nízkym glykemickým indexom!!!, je vhodný tak ako na normalizovanie rozkolísaných hormónov, tak je dobrý na vykynoženie možných kvasiniek (čo viem nemáš), a je všeobecne zdravšia strava oproti samým sacharidom (teda potraviny s vysokým glykemickým indexom)
Neboj, bude to už len lepšie. Som rada, že si spokojná so svojim gynekológom,ktorý je otvorený novým postupom. Pálenie a svrbenie, ktoré býva často aj príznakom kvasiniek, sa zvykne tiež stratiť počas menštruácie a po skončení je späť.Skús každé ráno zjesť kúsok kvalitnej 100 % bryndze z ovčieho mlieka a pi popradský ženský čaj. Moja mladá susedka sa dlhodobo nemohla zbaviť kvasiniek a teraz je bez ťažkostí. Skús , za to nič nedáš ale bryndza musí byť čerstvá a hlavne kvalitná nie termizovaná. Posilniš tak aj imunitu.
rozmyslali sme uz s lekarom o vselicom, som naozaj rada ze mam skveleho gynekologa, snazi sa mi pomoct ako vie...a neodpinkne ma s nezmyselnymi mastami na kvasinky ako predchadajuci lekari..myslm ze mam nejak tu sliznicu narusenu kvoli tym liekom pobrala som ich naozaj vela,,,,same kremy atb, dalaciny, druhy antimykotickych....atd atd..predpisal mi multigyn c actigel, chladivy gel bez parfemov, bez parabenov, bez chemickych prisad, s aloe vera....tak uvidim....ci to pomoze zlikvidovat ten zapal...ktory mam uz ale chronicky a bojim sa ze trvaly :(
co je zaujimave,, teraz mam mentruaciu, zaal sa vzdy cez ,,kramy" vytrati a jedine tych par dni mam pokoj od pálenia a potom zase cely cyklus.... hormonalne hladiny amm troca rozkolisane mam viac testosteronu a menej estrogenu