Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Osamelosť stredného veku a možnosti zoznámenia

Príspevok v téme: Osamelosť stredného veku a možnosti zoznámenia
Sonjaa

Ahojte, som žena v strednom veku, rozvedená, rozídená a momentálne dlhodobo bez vzťahu. Mám dospelé deti, slobodné, ktoré žijú striedavo u mňa a striedavo v mieste svojej práce.
Mám zamestnanie, ktoré mi vyhovuje, dostatok kamarátok, kolegýň a kolegov. To všetko je síce fajn, je kam chodiť a vypĺňať si voľný čas, ale samozrejme nie je to ono. Veľmi mi chýba mužský protipol a kvalitný vzťah, kde nejde iba o sex. Krátko po rozvode som sa zoznámila s jedným mužom, s ktorým som mala niekoľko ročný vzťah a zdalo sa, že spolu aj zostaneme. Ale vykľul sa z neho človek, ktorý si sledoval iba svoj záujem - teda mať partnerku do domácnosti a na sex. Zabúdal na to, že aj ja mám svoje deti a svoju domácnosť, kde musím fungovať a nie prioritne makať na jeho baráku...A pritom bol neskutočný lakomec, schopný si dať zaplatiť odo mňa aj polovičku nákladov na benzín, keď sme niekam išli. Pritom to ani nepotreboval, bol pomerne bahatý podnikateľ... len chorobne lakomý a stále nariekal,čo čo stojí a ako nemá peniaze... Ale nie o tom som chcela písať. Po rozchode som sa na radu kamošky dala na rôzne soc. siete s cieľom sa zoznámiť, a môžem povedať, že som veľmi nepríjemne prekvapená, o čo ide dnešným mužom v strednom veku. Samozrejme, že iba o SEX,SEX a znovu SEX. Jednoducho v dnešnej dobe nie je možné si nájsť slunšého partnera, ktorý sa pozerá na život inou optikou než je len hľadanie stále nových a nových mileniek. Mám pocit, akoby títo muži sa priam pretekali, ktorí koľko sex. partneriek bude mať do času, kým ešte môže fungovať.... Je to hrozné, som z toho znechutená, ako to dnes beží. A to podotýkam, že som príťažlivá žena, štíhla a vzdelaná... Zistila som, že nemám šancu nájsť muža, ktorý by mal také kvality, aby bol schopný budovať normálny vzťah. Lebo je ľahšie mať stále novú partnerku a byť stále niečím novým očarený, ako riešiť problémy a hľadať východiská vo vzťahu, ktorý nie je vždy len prechádzkou ružovou záhradou....
A mňa už nebaví sa stále zoznamovať s mužmi, a nakoniec zistiť, že je to vždy len o tom istom ... 3-4 mesiace kontaktov a potom ... postupný úpadok a koniec ....
Mám taký pocit, ako keby sa všetci muži zbláznili... Čím úspešnejší muž, tým viac je orientovaný iba na krásu stále nových žien a stále nových kontaktov v SEXE....
Je to u mužov stále len záujem o SEX, SEX a SEX - a nie o vzťah

Sonjaa

ja mám taký pocit, že je to spôsobené nielen tým,aký je vplyv médií a úpadkom nejakých duchovných hodnôt v celej spoločnosti, ale aj tým, že ľudia v strednom veku (najviac muži, ale aj ženy) to berú tak, že už raz mali rodinu, zostali im deti... a teraz, keď sú voľní už tieto veci nepotrebujú - t.j. ani rodinu, ani deti, tak naháňajú iba radovánky života v podobe nových a nových pekných žien a nových a nových sexuálnych zážitkov .... veď je to pre mužov také jednoduché ....

nejak sa mi hnusí táto doba a takýto postoj k životu (((

lepricon

A plati to na vsetky vekove kategórie. A zas si myslím, že ak chlap naozaj miluje, tiež sa snaží vzťah udržať, pokiaľ je to v jeho silách. Niekedy to ale nejde, ľudia sa napríklad charakterovo nemenia. Treba si vybrať človeka schopného snahy a zmeny.