Ahojte, som žena v strednom veku, rozvedená, rozídená a momentálne dlhodobo bez vzťahu. Mám dospelé deti, slobodné, ktoré žijú striedavo u mňa a striedavo v mieste svojej práce.
Mám zamestnanie, ktoré mi vyhovuje, dostatok kamarátok, kolegýň a kolegov. To všetko je síce fajn, je kam chodiť a vypĺňať si voľný čas, ale samozrejme nie je to ono. Veľmi mi chýba mužský protipol a kvalitný vzťah, kde nejde iba o sex. Krátko po rozvode som sa zoznámila s jedným mužom, s ktorým som mala niekoľko ročný vzťah a zdalo sa, že spolu aj zostaneme. Ale vykľul sa z neho človek, ktorý si sledoval iba svoj záujem - teda mať partnerku do domácnosti a na sex. Zabúdal na to, že aj ja mám svoje deti a svoju domácnosť, kde musím fungovať a nie prioritne makať na jeho baráku...A pritom bol neskutočný lakomec, schopný si dať zaplatiť odo mňa aj polovičku nákladov na benzín, keď sme niekam išli. Pritom to ani nepotreboval, bol pomerne bahatý podnikateľ... len chorobne lakomý a stále nariekal,čo čo stojí a ako nemá peniaze... Ale nie o tom som chcela písať. Po rozchode som sa na radu kamošky dala na rôzne soc. siete s cieľom sa zoznámiť, a môžem povedať, že som veľmi nepríjemne prekvapená, o čo ide dnešným mužom v strednom veku. Samozrejme, že iba o SEX,SEX a znovu SEX. Jednoducho v dnešnej dobe nie je možné si nájsť slunšého partnera, ktorý sa pozerá na život inou optikou než je len hľadanie stále nových a nových mileniek. Mám pocit, akoby títo muži sa priam pretekali, ktorí koľko sex. partneriek bude mať do času, kým ešte môže fungovať.... Je to hrozné, som z toho znechutená, ako to dnes beží. A to podotýkam, že som príťažlivá žena, štíhla a vzdelaná... Zistila som, že nemám šancu nájsť muža, ktorý by mal také kvality, aby bol schopný budovať normálny vzťah. Lebo je ľahšie mať stále novú partnerku a byť stále niečím novým očarený, ako riešiť problémy a hľadať východiská vo vzťahu, ktorý nie je vždy len prechádzkou ružovou záhradou....
A mňa už nebaví sa stále zoznamovať s mužmi, a nakoniec zistiť, že je to vždy len o tom istom ... 3-4 mesiace kontaktov a potom ... postupný úpadok a koniec ....
Mám taký pocit, ako keby sa všetci muži zbláznili... Čím úspešnejší muž, tým viac je orientovaný iba na krásu stále nových žien a stále nových kontaktov v SEXE....
Je to u mužov stále len záujem o SEX, SEX a SEX - a nie o vzťah
Osamelosť stredného veku a možnosti zoznámenia
Keď niekto povie, že nechce vzťah, znamená to, že ho nechce s tebou.
mauvaya ten, kto ťa "zrovna" v tom čase nechce, ťa asi nebude chcieť v žiadnom čase tak, ako ty jeho. A ono by to malo byť hlavne vzájomné, v opačnom prípade dotyčný NEMÔŽE byť ideálny, to skor ty si ho idealizuješ.
To, že niekto povie, že zrovna nechce vzťah (i keď na to môže mať relevantný dôvod) je len výhovorka.
Mauvaya, dobrá úvaha
Sejla, a co ak je len casovanie zle ?
poznas to, stretnes idealneho/idealnu ale ten/ta zrovna nechce.
cize ak by bol ocasovanie ine, bolo by to "idealne"..
co v takom pripade?
ma jeden cakat? ak vobec.. alebo ma sa druhy donutit? alebo maju hladat inde?
co ak:
1. inde nenajde ani jeden z nich, lebo
2. tym ze to vzdali vlastne zahodilu tu idelanu sancu a potom pridu uz len horsie ak vobec?
(na rozpravky "pridu lepsi" velmi neverim, to su sice pekne klise, ale logicky nie naveky moze prichadzat niekto lepsi, pokial teda nezaciname nie ze od absolutneho dna, ale niekde 50000000 kiloetrov pod dnom ;) )
Sejla,
tak do koníčkov sa asi veľmi nedá siliť, buď ťa niečo baví, alebo nebaví. Ide o to, nájsť si zrovna to, čo ťa napĺňa a čo ti robí radosť.
A čo ti aj zaberie samozrejme čas, ktorý potom nemrháš na blbosti ...
Tuším sme už celý svet nejaký presexualizovaný.Všade kam pozrieš samý sex, tuším už aj v detských knižkách.Čo takto hromadne vyhlásiť celibát?
Sonjaa ale čo je zlé na tom, mať záujmy na prvom mieste? Ja som to tak mala už ako decko, keď ma ani len nenapadlo, že je tu nejaká emancipácia. Pokial človek začne mať niekoho skutočne rád (a nie len sexuálnou fascináciou), aj tak pôjde všetko bokom, lenže to funguje na podvedomej úrovni, tým, že sa do toho niekto silí, to nechtiac len zničí
Sejla
to, čo píšeš, je vlastne iba reakcia žien na dnešnú dobu a na dávne správanie sa mužov. Ti mali vždy ako prvé svoje záľuby - to bolo na prvom mieste a potom všetko ostatné. Čiže uspokojovali si prioritne svoje záujmy. Dnes sa ženy poučili a idú podobnou cestou. Majú tiež svoje koníčky a robia to, čo ich baví a čo im umožňujú zarobené peniaze. Lebo záľuby sú aj o peniazoch, povedzme si úprimne. A tak to začali robiť aj moje kamarátky, ktoré už fakt začali "kašľať" na mužov a užívajú si život po svojom.... A keď niečo od mužov potrebujú - teda ten sex - tak si ho vezmú a nepozastavujú sa nad tým, presne tak, ako aj tí muž.
Nehovorím, že s tým súhlasím, ale toto ste z nás spravili vy - muži - keď ste sa tak správali a my - ženy - sme sa prispôsobili. Jeden typ žien veľmi rýchlo a bez problémov a ten druhý typ.... asi mu nezostane nič iné, len byť rovnakými (((
Bozenko no ja nechápem tvoje dedukcie, ale skúsim vysvetliť. Nie je a ani to nikdy nebola taktika, nevedela som, že sa mi toto prihodí. A vôbec tam nejde o sex, ani o využívanie niekoho. Randila som už s mužmi dosť rozdielnymi odo mňa, svoje záujmy som považovala ako privátnu vec, nefungovalo to. Keď som stretla niekoho práve vďaka tomu, čo máme spoločné, cítila som väčšiu blízkosť a pre mňa ako introverta asi jedinú možnosť ako sa otvoriť aj citovo a dôverovať. Je to akoby niekto vstúpil do mojich tajných svetov a spokojne sa tam prechádzal, akoby tam vlastne odjakživa patril.