Nemôžem zaspať

Juraj_P

Ahoj! V minulosti som mal tiež problémy zo spánkom. Hľadal som všetky možné príčiny prečo to tak je, no k ničomu som sa nevedel dopátrať. Nakoniec som sa dopočul o modrom svetle a jeho škodlivých účinkoch na telo (modré svetlo vychádza z PC, tv alebo mobilov). Môj problém sa vyriešil tým, že som si zaobstaral Okuliare na počítač. Myslím že z tejto stránky: www.pcokuliare.sk

Naozaj mi pomohli, večer ma nebolí hlava a zaspím úplne v pohodičke. Poprípade by som určite ešte vyskúšal nejaké tie čajíky a malo by to byť OK :-)

Delopee

Keď nemôžeš zaspať tak sa s tým musíš zmieriť pretože keď máš stres z toho že v noci nemôžeš spať tak tým si len škodíš normálne je zaspať do hodiny ak nezaspíš do hodiny tak vstaň a niečo rob ( počúvaj hudbu, choď sa prechádzať, atd...)

verca-82

takže môj názor .. neviem či to tu už písané nebolo ale ja mám 14 rokov a chodievam spať niekedy o dieviatej a nekedy o jednej a aj mne to trvá niekedy aj hodinu alebo dve kým zaspím .. prvá príčina može byť že si hladná vtedy ti škvrka v bruchu a si nervozna a nemožeš zaspať .. 2 príčina može byť že máš nejaký problém a stále nad ním rozmýšlaš a plačeš .... 3 problém može byť že tvoje telo je jendoducho naučené že sa musí upokojiť aby zaspalo alebo ja neviem .... poradím ti .. ja tiež hodinu alebo dve nespím ale už ležím v posteli a chcem spa .. ale ja som na to zvyknutá .. a robím to že ked si lahnem do postele dám si slúchadlá a počúvam hudbu .. nie silno a nie moc slabo a popritom si predstavujem niečo čo chcem aby bola skutočnosť alebo tak .. a potom zaspím a pár hodín nad ránom sa zobudím a zistím že som si už ala aj sluchadlá dole a spím dalej :) hudba je najlepší liek .. to mi ver .... a ak ti ani to nepomože , vyhraď si denne hodinu a cvič alebo niečo rob , ja chodievam občas na hodinku na korčule a ked osm chodila na korčule len chvílu , bola som unavená po 10. minutach a teraz v pohode korčulujem aj hodinu .. to znamená že popritom sa ti tvorí aj kondička a už budeš zvyknutá na väčšiu záťaž , čiže nebudeš potrebovať aby z teba lial pot aby si bola unavená .. únavu už ani nepocítiš ale zaspíš skor :)

Ilirea

Skús relaxačné cvičenie priamo na lôžku, uvoľniť celé telo, hlboké dýchanie, myslieť na niečo pekné....

JessicaI

Ja nezaspim ked som hladna. Musim mat aspon nieco v zaludku. Taktiez nemoyem ist spat s tym,ze stale nad niecim rozmyslam lebo potom nemoyem zaspat. Na dobry spanok pomaha teple mlieko s medom.

Prezývka55

Nejake pasovane lieky z ciny by som nebral a uz vobec nie tabletky, to ti organizmus este viac rozhadze, sice mozno to bude zaberat prve tyzdne a mesiace ale moze ti vzniknut zavyslost a bez tabletky nezaspis + ostatne vedlajsie ucinky.

_meno

ahoj
ja som pil len 1 caj na spanie, a problem som videl v tom ze som ho vypil vriaci a organizmus musel chladnut hodku dve (to bola zrejme vsuvka)

ludsky organizmus robi pred spanim prepocet plan / reality.
Ak si si naplanovala pre dany den vela, nedovoli ti to zaspat, mas este resty.
Ak si si naplanovala na dany den malo, nedovoli to to spat, pretoze organizmus nie je unaveny.

V kazdom pripade musis telo vystavit (fyzicky / psychicky).
Okrem toho vsetko zive ma rado pravidelnost (napr. ak telo ocakava spanok vecer o 21:00 a fyzicku aktivitu do 18tej .. tak ak pojdes o 20:00 cvicit a o 24:00 spat narusis tym synchronizaciu s telom, zase sa prisposobovat ...)

Ak by som ti mohol poradit, skus si naplanovat cely zajtrajsi den. Ak vecer odpadnes s pocitom fyzickeho a psychickeho vystavenia s dobrym pocitom ohladom naplneneho dna , u win !! :)

zewa

A dôvod poznáš? Netrápi ťa niečo? Si nervózna keď zaspavas? A ked už zaspis, spis dobre? Či sa budis, spis krátko, ..?