Psychiater - ist ci neist?

zewa

Tak sa s ním o tom pobav.
Inak ja mám veľmi dobru psychiatricku. Vyzerá vždy super, je usmiata, empaticka, určite nie je vyhorena. Ako tak čítam, asi som mala šťastie ;)
Neviem, či by som kvôli smútku brala lieky. Aký je to smútok? Vieš si predstaviť fungovať ďalej aj v takomto stave v akom si? Alebo je to už neúnosné? Okolie si vsimlo tvoju zmenu v smutneho človeka? Alebo sa pred nimi pretvarujes, že si ok?

zewa

A psychológ ti čo povedal? Ísť? Podľa mňa je kompetentný ti kvalifikovane poradiť, odporučiť ťa. Tu na fóre ťa určite nemôžeme poznať lepšie z pár viet ako tvoj psychológ.

jedulka

už je opravdu velmi dobrých antidepresiv, ale ti psychiatři.U nás to není lepší, přetížení, vyhořelí, ale psala jsem, že se problémy s psychikou astronomickou čarou množí.U psychiatra: Dobrý den, jak se máte?Chcete mu odpovědět a on si začne ťukat do klávesnice.Šlak by mě trefil.
Tak říkám:prosím Vás pane doktore mohl byste mi věnovat Vaši pozornost? Pak už bych ho jen praštila.Je to těžké.

Prezývka55

Keby si mala kvasinkovu infekciu v tele tak kedze si zena spoznas to velmi rychlo kedze sa ti okrem ineho prejavy aj medzi nozkami a to ta bude svrbiet a je jedno kde v tele by si ju mala vzdy to poputuje aj tam dole tak ked ta to nesvrbi nepali tak sa nemusis bat ze ju mas.

Vitamin D doplnis 30 minutovou prechadzkou po vonku na mesiac.
Urcite ho neber v tabletke skor si tym uskodis alebo ti nezaberie vobec. Skoda penazi.

Sodu bikarbonu nejedz, nie je to dobre na prostrednie zaludka. Zas nechces aby jedlo v tebe kvasilo.

Ak si prekyslena tak zo stresu, pri strese sa zvykne vylucovat viac kyselin.

jedulka

Lucin, ne ne ta soda bikarbona byla na místě, ale není to trvalé řešení překyseleného žaludku.Dlouhodobé sledování TV do počítače to není dobře,vzniká napětí a z toho všechny následky.Dobrý psychiatr, tak to je gro celého léčení.Dnes je velmi mnoho antidepresiv vysoce sofistikovaných, je ovšem otázka zda-li vám zrovna takové dají.Nemají vedlejší účinky pouze stimulují hormony aby dobře pracovali a nešidili nás o potřebné serotiny atd.

jedulka

Prezývka 55, ale né, když už je žaludek překyselený velmi rozhodí psychiku.
S tvým druhým odstavcem naprosto souhlasím.Žádná dieta,magnezium a vitamíny, když už v tabletkách tak pouze na přírodní bázi, Ne na syntetické, tam je max 6-8% účinné látky zbytek je hnusný odpad.

LucyInTheSky

Vďaka, iba vlastné skúsenosti. Ešte musím povedať, že mne lieky nasadili dobre. Bola som u psychiatričky s dobrou povesťou, na to tiež pozor.
Ale celkom ma pobavilo, keď som si v správe z kontroly prečítala "lieky berie, pokračujeme v terapii". Žiadnu terapiu som nikdy nedostala, iba tie prášky. :-)

Tiež som čítala, že to môže byť mmagnézium... ale aj kvasinková infekcia, nedostatok B12, vitamínu D... tuším... bolo toho dosť.

Inak, v migrénach sa nevyznám, ale ja ich niekedy mávam, keď som nervózna, nevyspatá, pozerám dlho do počítača, prípadne mi to súvisí s cyklom. Čiže až na to posledné sa to dá ovplyvniť.
A ešte je celkom zaujímavé, že som čítala aj, že to môže byť z prekyslenia, no a keď som si dala sódu bikarbónu, ktorá má zásadotvorné účinky, tak mi to dosť pomohlo... Ale viem, že silu sugescie netreba podceňovať. :))