Maximálna derealizácia (?) a zmätenosť

Príspevok v téme: Maximálna derealizácia (?) a zmätenosť
Meretseger

Ľudia, som tu s ďalšou šialenosťou. Neviem, či to s tým môže súvisieť, ale nejakú dobu po tom, čo som sa vrátila z toho gastra, sa u mňa začala prejavovať totálna (asi) derealizácia/depersonalizácia, jednoducho som sa cítila ako robot, či ako pod vodou. Prišla som k psychiatričke, ale nevedela by som povedať, ako som tam došla, ani žiadne subjektívne pocity povedzme z tej cesty, lebo som žiadne nemala. Uvedomovala som si čin až vtedy, keď som ho vykonala. Keď som od nej odišla venčiť psa, zhoršilo sa to až tak, že som si neuvedomovala, kde som, bola som načisto mimo miestom i časom - cesta mohla pokojne trvať 10 minút i dve hodiny. Ďalej sa to zhoršovalo tak, že som si musela začať v duchu permanentne opakovať: "To, čo sa práve deje, a čo práve robím, je skutočné!" Plus som sa bála, že prestanem úplne vedieť, čo robím, a napr. sa vrhnem pod kolesá auta.
Usadila som sa v parku na lavičku a sedela tam polhodinu akoby len 5 minút, a pri každom okoloidúcom som si musela zopakovať, že to bol živý človek, čo naozaj prešiel. Napokon som si zahryzla do ruky, aby som zistila, či som vôbec ešte ja sama skutočná a teraz uvažujem nad tým, že sa porežem, aby som si to naozaj potvrdila (ešte to úplne neprešlo). Najhoršie to však bolo, keď som prišla pred dvere nášho bytu: vyslovene ako vo sne som sa hrabala v kabelke, kde mám sakra kľúče, a keď som ich nenašla, takmer som sa rozplakala, že som ich buď stratila, alebo si ich nedokážem primyslieť (a naozaj som verila, že pokiaľ si domyslím, že tam sú, zjavia sa tam). Napokon som takmer neveriacky zabúchala, aby mi otvorili, a keď som sa prezliekala, našla dom kľúče vo vrecku šortiek, kde som ich predtým aj hľadala.
Normálne sa teraz bojím chodiť von, aby som čosi nevyviedla. Lekárka mi zmenila dávkovanie liekov, s ktorými som ja experimentovala, napr. včera som si ich nedala (Depakine, Rivotril a Seroquel), tým pádom som nespala šiestu noc počas krátkej doby (pár dní dozadu som nespala 5 nocí po sebe). Viete mi niekto povedať, čo by to, sakra, mohlo byť? Resp. čím? Liekmi, insomniou, či, ako som zvažovala, tým znecitlivejúcim prostriedkom na gastre? Navyše sa mi v posledných dňoch akosi zhoršila pamäť, každopádne ten dnešok bol asi najšialenejší za tie pomaly tri roky, čo sa psychiatricky liečim.

psc

Keby bolo možné robiť laroratórny chemický rozbor mozgu, tak by sme mali vyhraté. Nemusí to byť len o serotoníňě atď.
solitary meeeeen - venujem na margo:)

RNG

Derealiacia je tiez akom ine nervove problemy vysledok nedostatkov roznych neurotraqnsmiterov, ci uz zo zleho travenia a absorbcie, alebo z otravy tela roznymi neurotoxinmi.
Kazdy s tychto dovodov sa da riesit doplnkami
Nedostatky spanku vyplyvaju z nedostatku melatoninu, serotoninu, GABA alebo norepinephrinu(noradrenaline)
Takze tam by si to mala riesit v prvom rade.
Travenie je vec dostastku kyselin enzymov,mikrovlaknin a probiotik. Aj to nie je problem riesit doplnenim.
Teda nevidim dovod na ziadne umele poatentovane a navykove chemikalie, schvalene ako lieky, ale pre telo a prirodu celkove vlastne umele skodlive zamorenie.

jedulka

Mer...proč to děláš? ...příčiny a následky znáš i odpovědi ... proboha proč to děláš?
... už je to zabité o to se tady postarali,ale pamatuješ cos napsala jako poslední, než jsi se odmlčela? Počkat!Jedulka kde bydlíš ... s někým jsem tady mluvila, už si nepamatuji s kým,řekla jsem,že ti není pomoci,že kdyby byl jen zlomek naděje,ale není.Čtyry dny jsem to analyzovala, vždy mi vyšel stejný výsledek.Pak jsem to zahodila, byla jsem vyčerpaná a to už nemá smysl přemýšlet, na nic nepřijdeš.Nevím kdy se to stalo,ležím si v klidu na posteli a najednou jsem měla odpověď.Nevěříš už ničemu a především nikomu. Jseš strašně sama-ztracená ... v tomhletom hnusným světě.Nedivím se ti.Rozumím ti a o to je to horší.Chtěla jsem abys přijela k nám.Né za mnou a nebo ke mně,jen vypadnout z toho hnusu a dělat s jediným co jsi v sobě ještě měla a to s láskou s koňmi.Respektovala bych tě a nechala žít jak sama chceš,změna by ti pomohla,není toho moc co bych ti mohla nabídnout.Bydlení,stravu a klid.Ted už o to nestojíš.... Je mi to opravdu moc líto ....Neboj už ti psát nebudu,už ani nemám sil ... Udělej něco pro sebe.Jez,ber léky a spi,hodně spi,potřebuješ mít sílu .... Měj se ...

Lulu2011

meretseger - ja nastastie cukrovku nemam, ale mi klesa cukor niekedy, proste ked sa nenajem, mam triasky, stav na omdletie, bola som testovana, jeden cas som mala na lacno cukor okolo 3,2 co my povedali, ze je malo, najedla som sa a nezvysil sa, alebo klesol, takze nemozem ostat dlhsie hladna, to zhorsuje tu derealizaciu, ale moze prist aj sama od seba, mna to chyta v praci, alebo ked som unavena a vleziem napriklad do velkeho OC, vnimam hlasy, ludi, ako pod vodou, idem, ale akokeby som bola na eskalatore a vsetko islo mimo mna, ked ma to chyti v praci sa niekedy zlaknem, ci som tam ozaj :)) co, led prestanem hovorit, robim na tel. linke a tak no a ked zapnu neonove svetlo, co je tam stale, to je pre mna peklo, to mi nastartuje deralizacia takmer okamzite, ide zima, takze vkuse budeme na neone, neviem, ako to prezijem, fuj

je ti uz lepsie, ci to stale pretrvava?

ps2

Ľudí privádza na psychiatriu predovšetkým strach a nie ich psychické problémy. Ty sa bojíš, že ti už totálne prepína a že ti prepne a že bude s tebou koniec. Lenže to sa nestane, lebo si uvedomuješ, že je to zlé. Ak by si si to neuvedomovala, tak by si bola totálny cvok a už by ťa nič netrápilo.