Zaujimalo by ma ak nie ste vydate, ako dlho ste so svojim priatelom a ci by ste uz chceli, aby si vas vzal? Ci mu to naznacujete a co on na to? Preco nechce urobit ten krok?
Dlhodoby vztah bez manzelstva
Ona si chcela uzit, a on teda presiel na JEJ vlny a tiez si zacal uzivat, nic zle na tom nevidim, keby ona neotehotnela s nim, otehotnela s by s niekym inym, moze byt Wewe rada, ze jej dieta je zdravie. Podla mna je to tak ako pise Hrac, pretoze aj WEWE si uzivala, nie? Tak a teraz nesie zodpovednost za uzivanie si. Taky je zivot. Skoda ze to dieta trpi, lebo je matka tvrdohlava (tym narazam na to vyzivne).
no pozor Hrac, ked uz chces byt taky spravodlivy si uvedom, ze ale on ju nenechal, spaval s nou dalsich 7 rokov, spravil jej dieta a potom ju zacal podvadzat, dobrovolne s nou ma dieta, takze musi niest aj nasledky a ak matka nestaci sa venovat dcerke lebo vela pracuje, aby sa uzivili a ked panko ma miliony, preco by mala jeho dcera trpiet?, ona sa na svet nepytala, nech da menej prachov na auta a lahke zeny a nech radsej podpori dceru, aby mama mohla s nou travit viac casu
neutoc na WeWe, ze sa v 19 este necitila na manzelstvo a ze povedala, ze si chce este uaivat?, co je na tom zle?, ja som to pochopila, ze si chce uzivat s nim kym este nemaju vazne starosti, to bolo v poriadku, co uz ale v poriadku nebolo je to, panko si zacal uzivat s ostatnymi, ked uz spravil dieta, co je podstatny rozdiel, nemyslis? a ak ten rozdiel nevidis, si voci zenam zaujaty
neviem preco tu wewe obhajujete a pisete aby si pytala financie, dokonca az sudnou cestou... Ved on ju chcel, poziadal ju o ruku a ona povedala nie, este pouzila to super slovo, ze si chce uzivat. Na to som tak alergicky, u mna by hned skoncila po tom slove. Sa cudujem, ze ju nenechal hned potom.
WeWe
klobuk dole pred Tebou ako si to vsetko zvladla a paci sa mi, ze mas svoju hrdost, ale ako vravi Jedulka, tu uz nejde iba o Teba, ale aj o Vasu dceru, musis mat dve roboty, aby si to vsetko financne zvladala, ale potom nemas cas na dcerku, ktora mamu velmi potrebuje najma aj preto, ze vlastne uz prisla o nezodpovedneho otca, otec sa topi v prachoch, Ty travis cas v zamestnani a Vasa dcera je ochudobnena o cas straveny s Tebou, ktory potrebuje pre svoj zdravy dusevny vyvoj, ked teraz jej nemozes venovat dostatok casu ked to najviac potrebuje, uz nikdy to potom nenahradis, dieta Ta potrebuje teraz a nie ked bude dospela, preto hrdost sem-hrdost tam, dcera je nielen Tvoja ale aj otcova, preto ziadaj pre dceru financnu podporu od otca milionara, ak to nepojde dohovorom, ziadaj to sudne
a ak si si terajsim vztahom nie ista (ale moze si byt clovek vobec isty vo vztahu?), nevydavaj sa, ale moze sa stat, ze prides o tohto partnera lebo on chce manzelstvo a dieta, preto si vsetko dobre zvaz, ja som prezila prakticky cely zivot sama a sama som vychovala dve deti takze viem o com samota je, dceru mas nepochybne velmi rada, ale je to iny vztah ako vztah k muzovi, ktory potrebuje kazda zena (a ktora si mysli ze nie, klame samu seba), dcera postupne dospeje, osamostatni sa a Ty ostanes sama, na samotu sa sice nezomiera, ale taky zivot je o nicom, je to iba zivorenie, takze o terajsom vztahu rozmyslaj, ale nie pridlho, aby si napokon fakt nezostala sama
myslím si,že chlapy bývají tak trochu v tomhle směru"natvrdlí", v tom případě komunikovat a pěkně na rovinu!A podle toho se zařídit.Brát jeho slova vážně.
Od 15 let jsem přesně věděla co od života chci, ne nejsem nijak chytrá ale nelehké dětství, rychle jsem dospěla a také rychle rozlišila.Ale na druhou stranu musím říct, že jsou lidi co ani ve 30 nevědí co od života chtějí.To se pak těžko soudí...popravdě bych se těmhle lidem vyhla, když člověk neví co chce je podle mě nevyzrálí a čekat na to až na to přijde je ztrátou času.
ja dám tiež pár príkladom z okolia ...
tak kamoška, chodila s frajerom, teraz už bývalým vyše 8 rokov, začali si spolu, keď ona mala sladkých 17 aon mal o 5 rokov viac .... po tých rokoch sa začali rozprávať aj o bývaní a pod ... ona chcela,a by si postavili dom, on sa aj tváril, že áno ako to bude super, ale len tváril, nikdy nič reálne kvôli tomu nespravil ..zrazu po týchto pár rokoch ju on nechal, zrazu z ničoho nič ..ona totálne vedľa, hotová, na prášky ... dali sa znova dokopy, ale len na chvíľu ..nemalo to význam a zistila to po pár mesiacoch aj ona sama a skončila s ním definitívne ..videla, že už ju neľúbi, nechoval sa k nej pekne a preto nemala dôvod v takom vzťahu ostávať .. po pár týždňoch jej začal nadbiehať kolega v práci, teraz sú spolu dva a pol roka,prednedávnom mali svadbu, a o pár dní sa im narodí malé :))
ďalší prípad - jedna od nás mala tiež dlhé roky priateľa, ktorý jej od začiatku vravel, že nechce deti, ale tak ona si myslela, že názor časom zmení ...veď prečo nie .. boli ešte mladí a že snáď v tej 30tke mu trkne a na deti by pristúpil ...ale kdeže, veľká chyba, bola s ním tiež asi 5 rokov a nič z toho , nebývali spolu, deti staále nechcel, a tak sa rozišli ...ona má teraz iného asi 3 roky a minulý mesiac sa tiež vydala a jej terajší manžel deti chce .....
čiže ako tu už bolo spomenuté komunikácia vo vzťahu je veľmi dôležitá, a ak raz partner povie, že deti nechce, neveriť tomu, že názor zmení, pretože tých je len mizivé percento ..myslím si, že ľudia, ktorí chcú mať svadbu, rodinu, deti to vedia už v mladom veku a netreba čakať do cca 30, či sa náhodou názor nezmení .. lebo sa nezmení ...
u mňa to bolo tiež tak, chodili sme spolu skoro 5 rokov, on ani za svet aby sme spolu bývali, vyhýbal sa tomu ako čert krížu .. teraz mám priateľa, s ktorým od prvých mesiacov viem, že bude svadba, budú deti a skoro od začiatku spolu aj bývame ... proste akonáhle prišla vhodná doba, o týchto pre nás dôležitých veicach sme sa porozprávali, pretože sme ani jeden z nás necheli stráviť resp. stratiť čas s niekým, kto nemá rovnaké názory v rodine, deťoch, svadbe ..
WEWE máš můj obdiv,vím o čem píšeš a zůstat svá na není tak jednoduché jak tady vidím na fóru, to chce kus odvahy i drzosti,stát si za vlastními názory. K tématu,mám 19 letý vztah, nemáme spolu děti ale já jsem měla svoje ještě k vychovávání, máme auto, vlastní dům.Několikrát se mě ptal jestli si ho nechci vzít.Přemýšlela jsem vždycky,ale jak jsem si představila svatbu a celej ten stres okolo toho tak prostě NE!Má to své chyby, zrovna zmiňovaná nemocnice,ale tak už spolu žijeme dlouho a pobral ode mne trochu té bojovnosti:-)a i přes zákazy je vedle mne ve dne v noci,je to jejich vina, že není volný placený pokoj,ne?Ale pro případ úmrtí jsem nechávala všechno psát na něj.Ano,podváděla jsem ho, vymýšlela si kraviny proč se mi nechce jít něco sepisovat,ještě že chlapy vždycky naletí:-)Takhle je chráněný a tak je to dobře!
Wewe, No ved si uzivaj zivot aj nadalej. Mas co si chcela, alebo nie? Neviem co si tym chcela povedat. Ale ma mna Teba otazku. Ked si mala 19 a chcela si si uzivat, co znamenalo to slovo, uzivat si? Myslis tym, ze nejake dvierka mimo vztahu, ak Ti henten nebude stacit?
Ja mam 37, mna poziadal o ruku presne 7.7.1997 (po troch rokoch chodienia), ale zobrali sme sa az v 2001, ked som mala 25, cize po styroch rokoch. V tom case som nevedela co chcem. A tiez som chcela dvierka, lenze ked pride taka ponuka, zaujimalo ma to ake to bude, zlakla som sa jej, ale nenecham aby ma strach ovladol a znicil mi zivot ako Tebe znicil, aspon som si uveodmila, ze niekedy treba aj riskovat, ak chce clovek to po com tuzi. A bolo to pekne, ale aj skarede. Striedalo sa to, az do bodu ked to bolo neznesitelne, potom jeho nehoda v praci nas dala znovu dokopy, je to silnejsie ako kedykolvek predtym. Takze dnes je to uz skor len pekne. Ty mas smolu na parchanta, mala by si od neho vysudit nieco. Patri Ti podiel, pretoze ak by si ho neodmietla, nevenoval by sa praci az tak a nemal by to co dnes ma.
no myslím poistkou