Dlhodoby vztah bez manzelstva

bibiana.e

Ludia si neuveodmuju, ze manzelstvo ma aj monetarno-strategicky charakter, tj. bohatstvo sa pravne drzi v rodinnom kruhu a prenasa sa na pokrvnych dedicov, a tym padom je menej likvidacne, no viac likvidne. Nuz, ako uz tu bolo spominane, od jedulka, Anglicania to proste vedia, a potom slovaci, neveriac a nadavajuc na rozpravky, idu za snom prave do rozpravkoveho Anglicka.
Ake dojimave.

bibiana.e

Emily opat,
hej, vzdat to a najst si ineho, donekonecna, to ma velmi velky zmysel, fakt obrovsky.
ucit sa mozes v skole, alebo na kruzku a nie od muza..
prekonavat prekazky a hladat narocne riesenia, to uz dnes akosi nie je v mode. necudujem sa, ze je svet tam kde je, s tymto pristupom majority..

jedulka

cokokeksík, ano, ano ale víš, když se bojíš nechoď do lesa!Je tady mnoho moudrých názorů, každý si může vybrat co mu sedí. Pojtě se na to podívat z jiného úhlu.Mají svojí královnu,svoje tradice, Windsorský palác a celá Anglie,šílí krásnou pohádkou o princi a princezně Cambridge a jejich narození prvního dítěte:-)Mimochodem tipovala jsem chlapce:-)Nedávno to bylo jejich svatbou:-)Všichni milujeme pohádky a Angličané ji i prožívají. Myslím si, že by nám pohádky a tradice měli zůstat.Svatba v bílých krásných šatech, muži důstojně oblečení a všichni naši příbuzní a přátele u "jednoho" stolu.Jen to trochu přizpůsobit době,s oddacím listem, přidat i rozvádějící papíry:-)Všichni by byli spokojeni a svatbou by jen prožili každý tu svojí pohádku s otevřenýma zadníma dveřmi aby se nikdo nebál.Takovou třešničku na dortu ve vztahu.Osobně žiji na "psí známku", nést jméno mého přítele by se mi líbilo,ale já nejsem Cate,za kterou to zařídí palác,celej ten stres okolo toho, by už nebylo o pohádce ale jen a jen o stresu a dík o ten nestojím:-)

Emily opat

Manzelstvo tak ako vsetko ostatne nie je pre vsetkych. Zalezi, co si od toho kto slubuje. Niekto pocit istoty (co je iluzia), iny fin.zabezpecenie (ci uz v manzelstve alebo aby v pripade rozchodu neostal s holou ritou), pre dalsieho je to nabozenska nevyhnutnost, iny chce mat kompletnu rodinu a potom su tu ti romantici, co veria na lasku na cely zivot. Niektori sa beru, lebo sa to ocakava a je to krok ktory proste vacsina ludi urobi.

Osobne som sa mohla vydavat dva razy a neprislo mi to ako rozumny krok. Cim nechcem tvrdit, ze institut manzelstva nema aj vyhody, z mojho pohladu najma tie zakonne.

Osobne neverim na toho jedineho praveho/ pravu a verim tomu, ze kazdy z mojich partnerov bol v danu dobu ten pravy. Ten ktoreho som prave vtedy potrebovala na to, aby som sa nieco naucila, pochopila.

Pre mna manzelstvo nie je. A rozhodne si nemyslim, ze ostat s niekym za kazdu cenu, lebo sme manzelia, je nejake hrdinstvo alebo vitazstvo. Naopak, casto prave priznat si, ze vztah nevysiel, mat odvahu na to ukoncit ho a zacat znovu mi je sympatickejsie.

jedulka

cokokeksík, myslíš?Já tam cítím egoizmus.Tady je většina lidí s nadprůměrným IQ ,to vím.A těší mě to. Přijít o emoce :-)dobrá otázka ani nevědí o co přicházejí.Probouzím se každý den přesně v půl sedmý, můj sedí a dívá se na mě.Jsme spolu než odejde do práce na dvě cigarety, nemluvíme jen se na sebe díváme.Po 19 letech a jsem za to šťastná, miluji to.I jeho:

cokokeksik

Jedulka- to nieje o hlupnuti. Tyto ludia su vacsinou nadpriemerne inteligentni, iba maju ine hodnoty. Co je vlastne uz uplne normalne. Zije sa im lepsie. Vlastne je to svojim sposobom vyssi vyvojovy stupen. Otazkou pre mna je iba to, ci by som chcela prist ovsetko emocne (citove) prezivanie

cokokeksik

Endura - ale veď z toho, že by sibol na n- tom mieste by si pri tvojej povahe mal byť praveze rád nie? Mal by si viac voľnosti, priestoru a času na svoje veci. Ľudia čo sa neboja žiť sami toto oceňujú...
Prevládajú pozitívne nad negatívnymi? Láska? Mohol by na jej mieste byť aj niekto iný že? Nieje to o nej, je to o tom byť s niekým s kým je to neznesiteľné? Bol si niekedy v minulosti zamilovaný? Bol pre teba niekto výnimočný? Nenahraditeľný?

endura

letokruhy-> Lebo mi vyhovuje vzťah tak, ako je teraz. Mne nejde o manželstvo, ale o to, aby som bol s ňou. Načo s ňou som? Lebo ešte stále prevládajú vo vzťahu pozitívne veci nad negatívami, a aj zo zvyku trochu :-( aj sex je OK :-)

Cokokeksik to vystihol: strach zo straty slobody + z jej zmeny na harpiu. Ja dodávam, že niekedy po narodení dieťaťa sa muž dostáva na niekoľkú pozíciu dôležitosti u ženy, kde po dieťati je pes, a potom manžel. U nás som už teraz druhý po jej psovi, a to ešte nemáme deti.
A že prečo som vo vzťahu ktorému dlhodobo neverím? Lebo mi vôbec nevadí, že nie je na celý život. Mám výhodu, že sa nebojím samoty, dokážem fungovať bez problémov i sám. Čo sa týka času a šance na stretnutie lepšej partnerky, toto neriešim, keďže mám single kamarátky, ktoré keby som bol tiež slobodný, tak som už s niektorou z nich. Všetky majú po jednom dieťati (10r.; 10r. a 13r.), a to už mi nevadí, keď je dieťa staršie než 4 roky. Ja len nechcem vlastné, ale nemám problém žiť s maminou s jedným starším dieťaťom.